Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.271
а зашто тогаш тие 49 не го добија мандатот за формирање влада пред сите други ? ваљда пишува некаде по законовие а ? просветли не тука сите на форум ....
Пишува во уставот, мандат се дава на партија или партии со мнозинство во собрание.
То шо Иванов му го даде мандатот на партија без мнозинство е државен удар
То шо Иванов одбиваше да даде мандат на партии со мнозинство во собрание е исто државен удар
 
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
@Toma @WestBE осетивте ли ќотек? Не се срамете кажете си, што ако ве удриле, така се расте. :D

Многу мислиш ти, ама пак не е доволно, повеќе треба да мислиш. Тие од администрација се роботи, знаат кога да сменат плоча, а дека ќе војуваат за некого тоа биди сигурен дека нема. Мислам дека е време да престанеш со глупостите, знам дека ти е чудно и нервозно ама не се плаши, брзо ќе заврши и нема да боли, само без работа ќе останат едно 10-20.000.
Ако нешто во моментов паѓа тоа е вмро, или нека го тргнат ѓубрето од врвот, тие 40-50 луѓе или најдобар резултат на следни избори ќе им бидат 10 пратеници.
А бе само кажав како можеше сé да биде поинаку. Не дека е тоа оправдување за тепањето, ама старите велат „покриен газ никој не го плука“. Заев 5 пати менува изјави во кратко време. Дијаметрално спротивен. Ама.. ако не е таков, нема да е политичар, едноставно нели?
 
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Епа тогаш зошто воопшто се бараа предвремени избори ?!?
Заради изборни измами и нерегуларности, криминалци и битанги во највисоките владини редови, партизација на најважните државни институции и администрацијата, огромен финансиски криминал одлеан од државата, масовно прислушкување. Да продолжам, не ти е доволно? Има уште многу за набројување.
 
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
А зошто Заев ако е сигурен во вољата на граѓаните, несака ?
Демек на новите избори ќе победи ВМРО ???
Знаеш колку работа има за нови избори, колку чистење на списоци (мртви, фалц документи) и средување на нерегуларности (како на пример, гласање без притисоци у администрација, донеси уште 10 луѓе итн). Па ние немаме избори како што треба после 2008. Треба многу работа за да се види баш волјата на народот.
 
S

Samurai_Sk

Гостин
Од сето ова ме радува фактот дека и кај македонците и кај албанците не пие вода више национализмот, вторите не излегоа одма на улици како што знае во минатото да одговарат на ист начин после тие сцени во собранието, додека македонците се многу повеќе од 1000 дебили, празно глави, со 1000 души не се прави дестабилизација морони.
 
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.515
Па никој друг не освои повеќе...
Уште ќе замараш со ова? Помири се со фактот дека им се еба мајката, не знам ти како ќе се држиш понатака ама тука на форумов какви глупости имаш пишувано и на што имаш повикувано, ехее.
 
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.602
Поени од реакции
3.305
sdsm po neznam koj pat gi otfrli site krupni tocki od taa platforma, i potvrdi deka oni nema da se zalagaat za promena na ustav, sto znaci nisto od taa platforma ne moze da pomine, sekako ne mozese i so celosna podrska od sds, zasto niz sobranieto nemase da bide izglasana, niti pak ke pominese preku ustaven.
Toa deka trajce ne go krsel delovnikot zbori mu go na nekoj poremeten niskointeligenten papak, apsurdi se slucuvaat vo sobranie samo za da ne se izbere nov spiker, grebat se tegavat samo za da grujo i kompanija ne im zavrsat u zavtor, pa da se odmotuva klopceto zasto pola od pratenicite i funkcionerite na vmro imaat matni biznisi koi ke se ceslaat, tesko deka posle ova denes ke imaat prostor i da se pazarat, u paket so niv i veljanovski i negoviot sin.

Taka da ne mi zbori za imanje ili nemanje pamet, koga poveke od 10 godini mater i ebavaa na drzavata gruevci, go podelija narodot do maksimum, go cedea finansiski za sopstven budzet maksimalno, ukardoa sto mozese da se ukrade, amnestiraa teroristi, stavija eden od niv da bide na celo na odbranata na nasata zemja, taka da dedo ti pogresil, zasto dolgo vreme pominalo, a tebe pamet seuste ne ti doslo.

I ako ne bese platformata, ke bese nesto drugo, nikoj ne ocekuvase deka grujo mirno ke ja predade vlasta koja podocna ke go strpa u zatvor, najverojatno do kraj na negov zivot.
Уште еден пример за човекова психосемантичка испрограмираност. Во овие операции на странците до сега употребија скоро се што е откриено за човековото резонирање, однесување, расудување за да дојдат до својата цел.
Во вакви дебати со блиски сум седел со саати и саати и на крај кога ке се потрошат сите аргументи на реално, конструктивно и објективно аргументирање последниот т.н. аргумент е "Абе не можам да го гледам, 10 години го гледам, нека дојде некој друг"

Таа платформа требаше да биде испорачана преку Диво Насеље, затоа беа дојдени гнидите таму. Али кога таму беа брзински неутрализирани еве ги 2 години подоцна преку Заев таа да се реализира.
Ништо од таа платформа не беше отфрлено, впрочем вчерашното интонирање на албанската химна и обидот за поставување на Талат прв чекор кон нејзина имплементација. Интонирањето на химната беше класичен преседан, провокација, у собрание на една држава ти се интонира албанска химна. Ај за тие од сдс јасно ми е, ама тука и пратениците на вмро изреагираа многу аматерски го дозволија тој чин на провокација нешто што не смееше никако да го дозволат.

Грујо јавно на тв, не преку лидерски тајни средби, зад затворени врати каде што можеме само да нагаѓаме, покажа дека не се бори за власт, кога му рече на Заев дека ги има на располагање пратениците на вмро да формира влада чим толку се запнал да доаѓа на власт но нормално да ја отфрли платформата. Чушката фала богу не може да ја отфрли затоа што потпишал таму нешто, главата му е под хипотека, зема 400.000 гласа благодарение на албанците и западот и сега нема назад, има обврска да ја имплементира до крај. Нема назад.

Немој да ми збориш за криминали, јазичето на вагата е во рамна линија, а тоа значи еднаквост. Иаме аболициран криминалец, 1 евро за вицето и пар други работи за него и тие околу него. Али не ми е тоа проблем, сварно ме заболе курот за тужните врби, палмите и мерцедесот.
Овде влогот е многу поголем.

Ова сценарио беше испорачано во Украина и во друго земји од блискиот исток. Копи пејст. И слеп човек може да го види. Штета што не научивме од другите. Не дадовме, т.е. многу малку жртви дадовме во осамостојувањето на оваа држава, затоа сега ја даваме на тацна и со широко отворени раце прифаќаме премиер на туѓа држава и албанците во македонија да ни ја креираат судбината. Да ти погинел татко, дедо, постар брат, братучед сега другачие ке размислувавме.

Не е на арно дефинитивно, но јас велам, нека се остави да тера сдс. Народот мора да осети на сопствена кожа за да поверува. Сеуште има луѓе кои читаат/гледаат само нивни медиуми и немаат поим што се дешава зад завесата. Убедени се дека платформата нема нишо везе. Исто како во 2004 со територијалната поделба. После тоа вмро беше 10 год на власт.
 
Последно уредено:
B

Bafra

Гостин
Процедурата од вчера МОРА да биде применувана при секое наредно формирање на собрание. Настрадин Оџа децата ги тепал пред да идат по вода со стомните.
Така и со пратенициве, прво едно тепање на сите 120 и после нека работат :vozbud:

За Села и за Шеќерката :aplauz:, штета што не истепаа и од дпмне педерчињата.
Груби пак спаси дупе мме а Села барем испадна најхрабар од шЌиптарите тоа мора да му се признае :cuc:
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom