Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
Јас добив указ, и сега чекам да пристигне указот во општина Пловдив.
Знам дека требаше да имам и да преведам Акт од ражане(Извод од матична книга на родени) ама ниту во општина ниту во полиција ми го бараат. Знае ли некој за каде е Изводот?
Дали е можно доколку сум ја згрешил адресата да ја сменам?
I mene mi izleze no i jas cekam da stigne vo opstina kolku vreme cekas veke koga go podigna?

Член од
29 август 2016
Мислења
15
Поени од реакции
4
I jas denes na dopolnitelna.Intervju 10 februari na finalna od 23 januari.do koga ke terame vaka neznam

Член од
23 мај 2011
Мислења
12
Поени од реакции
7
12../2014 уште нa дoпoлнителнa.aмaн штo е рaбoтaвa :toe:

Член од
24 јули 2015
Мислења
98
Поени од реакции
54
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
zosto ti pisuva li? i so sto dokument si?[DOUBLEPOST=1493222438][/DOUBLEPOST]
so sto dokument si- i pisuva li za sto si na dopolnitelna?
Ne piauva zosto.samo deka e izvadena za dopolnitelna proverka
"Prepiskata e razgledana od sovetot.izvadena e za dopolnitelna proverka"

Член од
29 август 2016
Мислења
15
Поени од реакции
4
Член од
4 април 2015
Мислења
179
Поени од реакции
251
Isto I kaj mene. Denes smenet status vo : izvaden za dopolnitelna proverka. Imam podneseno so krstenica od tatko mi od blgarska egzarhija. Znaci ova stvarno nema smisla. Ne ni pisuva zosto

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
So svidetelstvo od dedo[DOUBLEPOST=1493225685][/DOUBLEPOST]

Nisto samo prepiskat e razgledana od sovetot i izvadena za dopolnitelna proverka
Isto I kaj mene. Denes smenet status vo : izvaden za dopolnitelna proverka. Imam podneseno so krstenica od tatko mi od blgarska egzarhija. Znaci ova stvarno nema smisla. Ne ni pisuva zosto
Ги доставивте ли оригиналните стари документи или само копија заверена на нотар?

Член од
1 ноември 2016
Мислења
17
Поени од реакции
1
Zdravo I jas sum vraten na dopolnitelna proverka od vicepremiero a bev za potpis od vicepremiero so da pram ne znam pojke

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Ne, samo zaverena kopija. Koga bev na intervju fino gi prasav dali da im go dadam originalot. Mi rekoa deka ne treba.
Јас кога ги доставував документите за во ДАБЧ(јули месец 2015 ) не ми го земаа оригиналниот извод на родените(преведен и легализиран) туку само копија од истиот.Мајка ми беше во понеделникот да поднеси за произход на неа и ги земале сите оригинални изводи а копиите од истите и ги вратиле назад...исто и со удостоверението од БККС оригиналот и го задржале а копијата и ја вратиле.
Изгледа работите се имаат сменето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom