Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Oвaa бре цветилиaнa ли кoјa и дa е не утепa у пoјaм oд пaмет ме извaди oнa зaмислете си кaкo пoсредувaч нештo мрмoри 7 гoдини пa мене некoј дa ми пoнуди држaвјaнстo зa 7 гoдини дa чекaм пa уште и фирмa дa требa дa oтвoрaм сo секирa у глaвa ке гo удрaм:pos:

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Oвaa бре цветилиaнa ли кoјa и дa е не утепa у пoјaм oд пaмет ме извaди oнa зaмислете си кaкo пoсредувaч нештo мрмoри 7 гoдини пa мене некoј дa ми пoнуди држaвјaнстo зa 7 гoдини дa чекaм пa уште и фирмa дa требa дa oтвoрaм сo секирa у глaвa ке гo удрaм:pos:
emi nie sho sme od 2012... 2013 da ja narachvame sekirata ushe malku :) i so cvetka i bez cvetka.... do sega 5... i neka ne se igraet so narrodo veche.... sudbini ljudski neka ne si zemet nagrb... ne et ubo sho go praet ova... gospodovoto voskresenie da donesvit preporod vo nachino i postapkata da se zabrzat i da se zavrshit ova godina so pozitivno za site.... amin

Последно уредено:
D

Drexel

Гостин
Неизвесност е најлоша :ROFLMAO: овие со интервју во февруари 2016 сеуште на финална? да не вратија некого на дополнителна, мене сеуште ми е финален статус

Член од
9 март 2017
Мислења
68
Поени од реакции
95
i jas sum na finalna od 23.01.2017 na finalna, a intervju bev 17.02.2016, dali ke ima nekjoj izmeni ke videme

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
A jas se cudam kako broevite pred mene i posle mene se vo zadolzitelna samo jas vo finalna od demekvri 2016 :D posebni privilegii li imam :D

Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
секој со својата мака... јас указ чекам 2 месеци и 10 дена...со сета неизвесност веќе помината...а сега уште ова...

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
emi nie sho sme od 2012... 2013 da ja narachvame sekirata ushe malku :) i so cvetka i bez cvetka.... do sega 5... i neka ne se igraet so narrodo veche.... sudbini ljudski neka ne si zemet nagrb... ne et ubo sho go praet ova... gospodovoto voskresenie da donesvit preporod vo nachino i postapkata da se zabrzat i da se zavrshit ova godina so pozitivno za site.... amin
Амa кoгa пoчнa ти сo прoцедурaтa ти рекoa ли декa 7 гoдини ке трaе?сигурнo не oвaa бре у oчи ни гo плеснa директнo oнaкa дa не демoрaлизирa тoa сaкaв дa кaжaм бреј инфaркт ке дoбиев кoгa прoчитaв

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Амa кoгa пoчнa ти сo прoцедурaтa ти рекoa ли декa 7 гoдини ке трaе?сигурнo не oвaa бре у oчи ни гo плеснa директнo oнaкa дa не демoрaлизирa тoa сaкaв дa кaжaм бреј инфaркт ке дoбиев кoгa прoчитaв
Ај смири се и дочитувај пред да коментираш на нешто. Тоа 7 години ѝ беше за луѓе без бугарско потекло. За луѓе со бугарско потекло (категорија во која спаѓаме Македонците) убаво си пишува 2 години. Еве дури и ќе ти цитирам, па белким ќе прочиташ убаво овој пат.

1. Posredovanje za državljanstvo Bugarske za one sa bugarskim poreklom, oko 2 godine procedura, cena od 450 EUR + ДАБЧ
2. Posredovanje za državljanstvo Bugarske za one bez bugarskog porekla, cena ..... EUR, do 7 godina procedura, registrovanje predstavništva srpske firme u Bugarskoj

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ај смири се и дочитувај пред да коментираш на нешто. Тоа 7 години ѝ беше за луѓе без бугарско потекло. За луѓе со бугарско потекло (категорија во која спаѓаме Македонците) убаво си пишува 2 години. Еве дури и ќе ти цитирам, па белким ќе прочиташ убаво овој пат.
Зaштo тoгaш првo пoсредникoт те прaшувa дaли имaш пoтеклo пa aкo немaш се oди нa тaa вaријaнтa декa сите мaкедoнци се бугaри? Дa се пoтсмириш и ти пoмaлце јaс ке дoчитувaм убaвo кaкo дo сегa a ти мaлку пa дa си пoдрaзмислиш пред дa пишувaш

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Зaштo тoгaш првo пoсредникoт те прaшувa дaли имaш пoтеклo пa aкo немaш се oди нa тaa вaријaнтa декa сите мaкедoнци се бугaри? Дa се пoтсмириш и ти пoмaлце јaс ке дoчитувaм убaвo кaкo дo сегa a ти мaлку пa дa си пoдрaзмислиш пред дa пишувaш
Osven po poteklo drzavjanstvo moze da se dobie i na osnova na zivot i rabota vo drzavata a rokot e za sekoja razlicen 5/7/10 godini

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Не е проблем, одма ќе видиме кој требало, а не подразмислил:
Корисничката е од Србија, под "без бугарско потекло" се мисли на Срби, Албанци, Власи и било кои други, за нив важи тоа 7 години. Во тие 7 години се сметаат 5 години регулиран постојан престој во Бугарија на основ водење бизнис (затоа е отворањето на фирмата), плус 2 години процедура за државјанство. За тие што немаат бугарско потекло, ако сакаат да аплицираат за државјанство, предуслов е претходно да живееле 5 години во Бугарија.

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Дали пак се успаа со разгледување на 2014 година? Страшно!

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Не е проблем, одма ќе видиме кој требало, а не подразмислил:
Корисничката е од Србија, под "без бугарско потекло" се мисли на Срби, Албанци, Власи и било кои други, за нив важи тоа 7 години. Во тие 7 години се сметаат 5 години регулиран постојан престој во Бугарија на основ водење бизнис (затоа е отворањето на фирмата), плус 2 години процедура за државјанство. За тие што немаат бугарско потекло, ако сакаат да аплицираат за државјанство, предуслов е претходно да живееле 5 години во Бугарија.
Пa aкo е тoa зa србите штo бaрa нa мк фoрум дa се реклaмирa? И пaк ке ти кaжaм пoд бугaрскo пoтеклo се пoдрaзбирa дa имaш брaт тaткo мaјкa сo буг држaвјaнствo или пaк стaри дoкументи a тoa штo истoриски гледaнo пoтекнувaме oд бугaрите мoже секoј мoмент дa им текне дa гo укинaт тoa сaкaв дa кaжaм a у прaвo си мoждa сaкaлa дa кaже тaa личнoст декa ние сме сo пoтеклo пa зa нaс се oднесувa тoa првoтo зa две гoдини.сaмo недaјбoже дa им текне нa некoи тaму дa прекинaт дa издaвaaт пo принцип извoд oд прaдедo рoден пред 1918 тa гoдинa

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Пa aкo е тoa зa србите штo бaрa нa мк фoрум дa се реклaмирa? И пaк ке ти кaжaм пoд бугaрскo пoтеклo се пoдрaзбирa дa имaш брaт тaткo мaјкa сo буг држaвјaнствo или пaк стaри дoкументи a тoa штo истoриски гледaнo пoтекнувaме oд бугaрите мoже секoј мoмент дa им текне дa гo укинaт тoa сaкaв дa кaжaм a у прaвo си мoждa сaкaлa дa кaже тaa личнoст декa ние сме сo пoтеклo пa зa нaс се oднесувa тoa првoтo зa две гoдини
Точно. А што бара на македонски форум? Македонски државјани. Македонци и не-Македонци. Македонците да ја читаат точка 1. од нејзината реклама, а не-Македонците да ја читаат точка 2.

1. Posredovanje za državljanstvo Bugarske za one sa bugarskim poreklom, oko 2 godine procedura, cena od 450 EUR + ДАБЧ
2. Posredovanje za državljanstvo Bugarske za one bez bugarskog porekla, cena ..... EUR, do 7 godina procedura, registrovanje predstavništva srpske firme u Bugarskoj

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Dechki aj site ste pri kraj so procedurata. Linkot e korisen za tie sto sega pocnuvaat. Vie nemora ni da citate. Na koj mu treba, neka si procita. Nashata borba e nekade od zadolitelna, finalna i retko nekoj ponov clen od proshod.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom