Тоталитарниот режим на Ердоган, политичката иднина на Турција

S

silmarillion

Гостин
Одливот на мозоци си го направило своето...
Мозоци викаш овие што испоотворија донери низ цела Европа и што главен бизнис им е препродажба на коли? :) Мислам дека сакаш да направиш паралела со нашата ситуација али малце поразлични се околностите.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.415
Мозоци викаш овие што испоотворија донери низ цела Европа и што главен бизнис им е препродажба на коли? :) Мислам дека сакаш да направиш паралела со нашата ситуација али малце поразлични се околностите.
Паралела ?
Не бе, дали зе мозоци или се сељаци, зависи од тоа за каква употребна цел ти е контекстот во којшто ги употребуваш.... На пример, мозоци се кога бегаат од режимот, а сељаци се кога застануваат позади грујо.[DOUBLEPOST=1492419343][/DOUBLEPOST]

Поздрав до Турската демократија од Германија... :D

„Црн ден“ за Турција

Шпигл: На Турција ѝ треба сè што е спротивно од Ердоган

Вака ли се почитува вољата на народот ?!?

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Зарем паметен човек би поддржал режим кој историјата не научила дека неславно завршува секогаш без исклучок?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.415
Зарем паметен човек би поддржал режим кој историјата не научила дека неславно завршува секогаш без исклучок?
„Паметен човек “ е субјективна категорија .... Јас лично не го подржувам ниту пак многу многу го сакам Ердоан. Ама очигледно е дека Турција го сака, демократски го покажа тоа.
Од друга страна не ја сакам ни Меркел....

Член од
7 април 2015
Мислења
2.791
Поени од реакции
1.702
Супер, седете си во метрополите, повеќе место за нас
Мислам зошто, би одел да живееш во планина, аман бе луѓе понекогаш ни е тешко да ве разберам, и што ќе правиш таму, ќе си насадиш нива, ќе ископаш бунар. Само да живееш како предците што живееле пред 1000 години, само да ти кажам таму нема 4Г и Оптика, Кабловска (како ќе живееш без тоа). Добро ајде можеби тебе некако ќе те разберам, но зошто би сакал таков живот за твоите деца, да ги мачеш да слегуваат од планина за да одат на школо секој ден, да ги немаат истите услови како другите деца, да немаат другарчиња да одат во кино, на се шетаат заедно, да си играат, и едноставно да бидат антисоцијализирани од опшеството, да неможат да одат во градинка од мали нозе, да не знаат странски јазик, да не бидат на фејсбук, инстаграм и слично, како ќе се чуствуваат кога ќе отидат средно училиште или факултет, добро ти можеш се да ги научеш и се да знаат, но сепак да не знаат ништо (Мр. Фантастик, anyone). Токму затоа имам проблем со такви десничари поради своите луди идеи сакаат да им го загорчат животот на сите блиски, па и на цело опшество зависно од нивната позиција и власт.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
„Паметен човек “ е субјективна категорија .... Јас лично не го подржувам ниту пак многу многу го сакам Ердоан. Ама очигледно е дека Турција го сака, демократски го покажа тоа.
Од друга страна не ја сакам ни Меркел....
Која демократија бре ? Ердоган власта ја залоупотреби преку медиуми преку закани преку уцени итн. Едноставно човекот така победува. Јас сум убеден дека ако условите бидат фер и демократски Ердо нема шанси да победи во Турција. Исто лајно е и Грујо овдека.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.415
Мислам зошто, би одел да живееш во планина, аман бе луѓе понекогаш ни е тешко да ве разберам, и што ќе правиш таму, ќе си насадиш нива, ќе ископаш бунар. Само да живееш како предците што живееле пред 1000 години, само да ти кажам таму нема 4Г и Оптика, Кабловска (како ќе живееш без тоа). Добро ајде можеби тебе некако ќе те разберам, но зошто би сакал таков живот за твоите деца, да ги мачеш да слегуваат од планина за да одат на школо секој ден, да ги немаат истите услови како другите деца, да немаат другарчиња да одат во кино, на се шетаат заедно, да си играат, и едноставно да бидат антисоцијализирани од опшеството, да неможат да одат во градинка од мали нозе, да не знаат странски јазик, да не бидат на фејсбук, инстаграм и слично, како ќе се чуствуваат кога ќе отидат средно училиште или факултет, добро ти можеш се да ги научеш и се да знаат, но сепак да не знаат ништо (Мр. Фантастик, anyone). Токму затоа имам проблем со такви десничари поради своите луди идеи сакаат да им го загорчат животот на сите блиски, па и на цело опшество зависно од нивната позиција и власт.
Си прошетал низ Европските села ?![DOUBLEPOST=1492420131][/DOUBLEPOST]
Која демократија бре ? Ердоган власта ја залоупотреби преку медиуми преку закани преку уцени итн. Едноставно човекот така победува. Јас сум убеден дека ако условите бидат фер и демократски Ердо нема шанси да победи во Турција. Исто лајно е и Грујо овдека.
Да да, секогаш е така, судијата е крив, не судеше пенал.....

S

silmarillion

Гостин
Се повикуваат на моќта на мнозинството за Ердоган, го негираат мнозинството во сопствената земја. Зборете ми за поента да се дискутира со вас.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.415
Се повикуваат на моќта на мнозинството за Ердоган, го негираат мнозинството во сопствената земја. Зборете ми за поента да се дискутира со вас.
Тоа е политиката.... Исто и Германците зборат за придобивките на демократијата, а го критикуваат продуктот на демократијата во Турција.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.101
Поени од реакции
23.565
Претседателскиот систем наспроти парламентарниот е режим?
Значи во САД и Руската Федерација моментално владее режим.[DOUBLEPOST=1492421338][/DOUBLEPOST]
А бре стварно. Да се чудиш колку брзо луѓето забораваат на што се повикувале пред само неколку години. Ова колку да ти ја доловам поентата.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.175
Поени од реакции
3.422
Која е страната на турскиот ДИК ме интересира каков е процентот низ цела држава

во 3-те најголеми града

Член од
7 април 2015
Мислења
2.791
Поени од реакции
1.702
Десничарите секогаш владеат преку сеење страв и трепет кај интелектуално инфериорното население, тоа се одразува сега преку тековната мигрантска криза, порано тоа беа Бугарите и Ромунците, на другата страна на океанот тоа се Мексиканците, Кубанците и останатите латиноси, тоа се терористите, порано беа комунистите со кои се плашеше населението, кај нас и во соседството тоа се веројатно албанците. Едноставно преку нормална кампања тешко да победат, а толку се дволични така што си ги прекројуваат дистриктите (џеримандеринг) и електорски колеџи.

Kajgana Shop

На врв Bottom