Бидејќи не знам каде да го поставам моето прашање ке го пишам тука. Летоска правев пап беше уреден и микробиолошки на кои имаше само клебсиела бактерија вагинално. Пиев антибиотик но одредени симтоми ми останаа правев пак брисеви два пати не покажа. Меѓутоа исцедокот ми остана бел со зелено но не мириса, имам и некои ранички внатре се познаваат на површина на вагината и понекогаш во текот на денот кога мокрам осеќам внатре болка кај уретрата што е . Се ми оди паметот на нешто не дај боже страшно ако некој имал нешто слично нека каже што може да е . Отидов и на специјалист на клиника првиот пат така само ми вика бешиката ти е денес бев за преглед да правам им снема стапчиња за брисеви и ме врати дури после велигден да одам ни едно обично ехо не сакаше да направи. Ако има некој искуатво што би можело да е нека пише извинете на долгиот пост.
... според мене имаш три патокази кои самата ни ги укажуваш, па додека чекаш гинеколошки преглед :
1. ,,Исцедокот ми остана бел со зелено но не мириса,,
има одредени бои на вагинален исцедок што не се вагинално природни туку е знак на некоја вагинална патолошка состојба...
доколку се има има пенаст, жолт, или
зеленикав исцедок ( green discharge) со неприроден непријатен мирис е знак на присуство на ,,
Трихомонијаза,, ...
(Trichomonas vaginalis) како најчеста причина на вагинална инфекција која обично се пренесува преку полов однос при што често може да се инфицира и мочниот канал (уретра т.е.се јавува печење и болка при уринирање кај жената) и простатата кај мажите која се пренесува преку полов однос (ова доколку имаш партнер неговиот пенис испушта сличен исцедок), значи слична ситуација кај двата пола, така да треба заедничко лекување оти Ти можеш да се излечиш и повторно да ти биде пренесено од партнерот...
овој микроорганизам може да опстане цели 45 мин надвор од човечкото тело на пример на влажна марамица, долни веш, сунѓер или пешкир со што може да дојде до контаминација и да се пренесе без полов однос со партерот (со земање вагинален брис би требало да се докаже микробиолошки) се лечи со ,,metronidazol,,...
2. ,,Ранички внатре,, ... болка или ранички на вагиналната вулва додека не се докаже со ЦИН тест дека е во ред ќе го сметаш за приоритет (може да се остранат ласерски) без да ти објаснувам од што и како се толкува...
3. ,, Кога мокрам осеќам внатре болка кај уретрата ,, веќе имаш ширење на инфекцијата од вагина и во мочниот канал (уретра) истото може и кај партнерот...
...и додека чекаш на гинеколошки преглед,а богами сега би рекла имаш и уролошки проблем еве неколку хербални напитоци против воспаление на мокрачните патишта...
remedika клик евентуално
sistina клик доколку не можеш да дочекаш после празник....