Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Pa toa e super vest jas napisav deka verojatno se raboti tocno za toa sto ti go kazale na tebe. Po telefon gi kontaktirase i koga?

Ne razbiram sto treba DABC da proveruva dopolnitelno? Koga mi go davale proishodot proverile deka vujko mi stvarno ima drzavlanstvo (ne e dobieno so brak ili so prestoj vo bugarija).

Inace sabajlevo gi barav po telefon.

• Ми се допаѓа
Reactions: zzs
Ne razbiram sto treba DABC da proveruva dopolnitelno? Koga mi go davale proishodot proverile deka vujko mi stvarno ima drzavlanstvo (ne e dobieno so brak ili so prestoj vo bugarija).

Inace sabajlevo gi barav po telefon.

Proverkite se najverojatno povrzani so kriminal, odnosno dali si kriminalec ili ne. Posto im dale drzavjanstvo na stotina lugje sto se barani po Interpol i sega se malce postrogi.

Dali nekoj ima predstava kolku ke potrae ova? Posle ova pak finalna ili?

Здраво јас сум нов на форумов,исто и јас сум изваден за дополнителна проверка.Интервју 29.01.2016 на финален преглед од Октомври 4 2016,вадам бугарски со бугарски пасош од братми. Дали некој знае дали треба да однесиме дополнителни документи Софија и кои документи или пак треба само да чекаме благодарам[DOUBLEPOST=1491290023][/DOUBLEPOST]И дали некој можи да ми даде број од МП благодарам

Proverkite se najverojatno povrzani so kriminal, odnosno dali si kriminalec ili ne. Posto im dale drzavjanstvo na stotina lugje sto se barani po Interpol i sega se malce postrogi.
Во ред тоа, нека проверуваат но нели МВР или слични институции се задолжени за тоа. ДАБЧ не е институција која проверува криминал[DOUBLEPOST=1491290966][/DOUBLEPOST]
Здраво јас сум нов на форумов,исто и јас сум изваден за дополнителна проверка.Интервју 29.01.2016 на финален преглед од Октомври 4 2016,вадам бугарски со бугарски пасош од братми. Дали некој знае дали треба да однесиме дополнителни документи Софија и кои документи или пак треба само да чекаме благодарам[DOUBLEPOST=1491290023][/DOUBLEPOST]И дали некој можи да ми даде број од МП благодарам

На овој број јас ги добив +359 2 923 7455

• Ми се допаѓа
Reactions: zzs
E stvarno ne e jasno kako Stolee za 6 meseci od inetvju do ukaz stigna ????? Kolku bil na zadolzitelna, kolku na finalna? A gledam od januar 2016 intervju site na dopolnitelna gi vrakaat???
Sto e rabotava?
Inaku Stolee neka kaze kolku bil na zadolzitelna, kolku na finalna? Ova e apsoluten rekord na brzina na resavanje. Da ima nekoja "vrska" ?
Jasu so intervju Sofija oktomvri, uste sum na zadolzitelna.

E stvarno ne e jasno kako Stolee za 6 meseci od inetvju do ukaz stigna ????? Kolku bil na zadolzitelna, kolku na finalna? A gledam od januar 2016 intervju site na dopolnitelna gi vrakaat???
Sto e rabotava?
Izvini sto le kazam taka ama ovoj izgleda se zeza so site
Inaku Stolee neka kaze kolku bil na zadolzitelna, kolku na finalna? Ova e apsoluten rekord na brzina na resavanje. Da ima nekoja "vrska" ?
Jasu so intervju Sofija oktomvri, uste sum na zadolzitelna.

12 januar 2016 intervju bev vo Sofija, so vencanica. Od 7-8 fevruar navamu cekam ukaz..eve dva meseci . Neznam sto se promenilo vo vtorata polovina na januari koga ve prakaat na dopolnitelna.. Ako znae nekoj koga Ukaz..neka pise..

Каде беше на интервју амбасада,конзулат или во Софија?
Интервјуто беше во Софија на 15.02.2016, имам оригинален документ, крштелно од баба
статусот во финален ми се смени на 23.01.2017

ајде да се организираме пред амбасада еден јак протест да напраиме не е убаво вака да ни прават на нас Блгарите во чужнина

Во ред тоа, нека проверуваат но нели МВР или слични институции се задолжени за тоа. ДАБЧ не е институција која проверува криминал[DOUBLEPOST=1491290966][/DOUBLEPOST]

На овој број јас ги добив +359 2 923 7455
Мвр зa нештo дa прoвери требa некoј дa пoбaрa тoa е прoцедурa дaбч прaкa дoпoлнителнo у мвр нa прoверкa

Нема простор за паника.
Ова со дополнителните проверки на доставените документи е многу логично, затоа што Уверението од суд сте го доставиле пред повеке од 2 години. Во овој период сте можеле да направите стотици тешки кривични дела.
Се работи единствено за проверка на веродостојноста на документите низ базите на податоци, во соработка со институциите во државата од која потекнува барателот на државјанство (проверка која беше најавена од потпретседателката).
Сите кои се со регуларни и веродостојни документи немаат потреба од паника, а сите оние кои имаат фалсификувано/преправано макар и една буква во изводите или Уверенијата ќе имаат сериозен проблем да им биде продолжена постапката.

Нема простор за паника.
Ова со дополнителните проверки на доставените документи е многу логично, затоа што Уверението од суд сте го доставиле пред повеке од 2 години. Во овој период сте можеле да направите стотици тешки кривични дела.
Се работи единствено за проверка на веродостојноста на документите низ базите на податоци, во соработка со институциите во државата од која потекнува барателот на државјанство (проверка која беше најавена од потпретседателката).
Сите кои се со регуларни и веродостојни документи немаат потреба од паника, а сите оние кои имаат фалсификувано/преправано макар и една буква во изводите или Уверенијата ќе имаат сериозен проблем да им биде продолжена постапката.
Ова предпоставка е или?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom