Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
А,јас со интервју Јануари 2016 и лична карта од дедо Блгарин со плус некое старо документче...
Каква ли "дополнителна проверка" ме снајде? Единствена ли сум со овој статус? Прегледај го приврзокот 167834
Што се случува уствари кога се враќа на дополнителна?
Како оди понатаму процедурата?
Колку се одолговлекува?
На интервју бев Февруари 2016. Од Јануари 2017 сум во финална.

А,јас со интервју Јануари 2016 и лична карта од дедо Блгарин со плус некое старо документче...
Каква ли "дополнителна проверка" ме снајде? Единствена ли сум со овој статус? Прегледај го приврзокот 167834

Ова НИКК-МВР е Научноизследователскијат институт по криминалистика и криминологија. Претпоставувам пак ќе те проверуваат дали имаш криминално досие пошто нели најавуваа потемелни проверки од тој аспект, и ако немаш би требало да ти продолжи постапката без проблем. Барем јас така го толкувам ова.

Пошто веќе си регистриран во системот на ДАБЧ за произход сега со документите на братучед ти или со потврда од некое од здруженијата можеш да поднесеш за дупликат произход секој работен ден во Софија во ДАБЧ,нема потреба да закажуваш електронски.А дали ќе добиеш државјанство тоа е знак прашалник.

Kolku kje cekam za duplikat proizhod i koj kje bide sleden cekor vo postapkata? Dali duplikat moze da se dobie vo ambasadata vo Skopje ili mora da se odi vo Sofija? Blagodaram!

Во овој период како што пишуваат на форумов во Софија за произход се чека околу 6 месеци(нека ме исправи некој ако грешам) а ако поднесиш преку амбасада додај уште 6 месеци најмалку.Следен чекор е комплет документи за интервју(уверение дека си неосудуван,медицинско уверение...).

Во овој период како што пишуваат на форумов во Софија за произход се чека околу 6 месеци(нека ме исправи некој ако грешам) а ако поднесиш преку амбасада додај уште 6 месеци најмалку.Следен чекор е комплет документи за интервју(уверение дека си неосудуван,медицинско уверение...).
Jas preku ambasada go dobiv proizhodot vo raka za 4 meseci

Сегa збoрев сo пoсредникoт веке ми е зaкaжaнo интервју зa јуни 2018тa тoa билo нaјрaнo вoзмoжнo a периoдoт штo следи ке гo искoристaм зa вaдење нa прoизхoд и oстaнaтите пoтребни дoкументи a пред мaлку бaрaјки дoкументи пo пoдруми нaјдoв свидителствo зa венчaвaње oд блгaрскa екзaрхијa oд дедo и бaбa aмa не пишувa декa се бугaри вo текстoт мoже ли тaкoв дoкумент дa ми пoслужи вo нaтaмoшнaтa прoцедурa?

1. ЗА КАКВО ИСКАШ ДА СТАНЕШ Б'ЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН/КА?

-ЗАштОТО ИМАМ Б'ЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО САМОС'ЗНАНИЕ И СЕ ЧУВСТВАМ Б'ЛГАРИН/КА,

-РОДИТЕЛИТЕ МИ СА Б'ЛГАРИ ПО НАРОДНОСТ, ИМАМ Б'ЛГАРСКА НАРОДНОСТ, НАЦИОНАЛНОСТ И ПРОИСХОД И ИСКАМ И ГРАЖДАНСТВОТО ДА МИ Б'ДЕ Б'ЛГАРСКО.

2. НА КАКВО ОСНОВАНИЕ КАНДИДАТСТВАШ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА Б'ЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО?

-НА ОСНОВАНИЕ Б'ЛГАРСКИ ПРОИСХОД.

3. ИМАШ ЛЕ РОДНИНИ В Р.Б'ЛГАРИја?

-ДА.

4. МАјКА ТИ И БАштА ТИ ИМАТ ЛЕ Б'ЛГАРСКИ ПРОИСХОД?

-ДА. (или)

-САМО МОЈАТА МАЈКА / МОЈОТ ТАТКО

5. КАКВА НАРОДНОСТ ИМАШ?

- Б'ЛГАРСКА.

6. КАКВА НАЦИОНАЛНОСТ?

- Б'ЛГАРСКА.

7. КАКВО ТИ Е ГРАЖДАНСТВОТО?

-МАКЕДОНСКО.

8. КОја Е СТОЛИЦАТА НА Р.Б'ЛГАРИја?

-СОФИја.

9. ДАЛИ штЕ ЖИВЕЕШ В Р. Б'ЛГАРИја?

-ДА.

10. ОС'ЖДАН ЛИ СИ?

-НЕ.

11. КАКВО штЕ СЕ ПРОМЕНИ К'М ТЕБ ОТКАТО СТАНЕШ Б'ЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН/КА?

-штЕ СЕ ПОТВ'РДИ МОЕТО Б'ЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО САМОС'ЗНАНИЕ, штЕ Б'ДА ПРИЗНАТ/А ЗА

-Б'ЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН/КА ОТ МОјаТА РОДИНА Р. Б'ЛГАРИја ЗАштОТО ИМАМ Б'ЛГАРСКИ

-ПРОИСХОД, НАЦИОНАЛНОСТ И НАРОДНОСТ -ТАКА И ГРАЖДАНСТВОТО штЕ МИ СТАНЕ Б'ЛГАРСКО.

- Б'ЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ СА БИЛИ МОИТЕ ПРЕДЦИ –Б'ЛГАРСКИ/А ГРАЖДАНИН/КА штЕ СТАНА И САМИ'Т/ТА АЗ.

12. ДАЛИ ЗНАЕШ КОј Е ПРЕЗИДЕНТ НА Р. Б'ЛГАРИја?

-РУМЕН РАДЕВ

13. КОј Е МИНИСТ'Р ПРЕДСЕДАТЕЛ (ПРЕМИЕР)?

Sega e -проф. Огнјан Герджиков Vidi koj ce bide vo vreme koga ce odis na intervju.

14. КОј Е МИНИСТ'Р НА ПРАВОС'ДИЕТО?

Sega e -проф. Марија Славова Vidi koj ce bide vo vreme koga ce odis na intervju.

15. КАК СЕ КАЗВА ХИМНАТА НА Р.Б'ЛГАРИја?

-МИЛА РОДИНО.

ОФИЦИАЛНИ ПРАЗНИЦИ:

1 јануари
- Нова година
3 март - Ден на Освобождението на Б'лгарија от османско иго - национален празник
1 мај - Ден на труда и на международната работническа солидарност
6 мај - Гергьовден, Ден на храбростта и Б'лгарската армија
24 мај - Ден на б'лгарската просвета и култура и на славјанската писменост
6 септември - Ден на С'единението
22 септември - Ден на Независимостта на Б'лгарија
1 ноември - Ден на народните будители - неприс'ствен за всички учебни заведенија
24 декември - Б'дни вечер
25 и 26 декември - Рождество Христово
Велики пет'к, Велика с'бота и Великден - неделја и понеделник, които в с'ответната година са определени за празнуването му
falati mnogu

Сегa збoрев сo пoсредникoт веке ми е зaкaжaнo интервју зa јуни 2018тa тoa билo нaјрaнo вoзмoжнo a периoдoт штo следи ке гo искoристaм зa вaдење нa прoизхoд и oстaнaтите пoтребни дoкументи a пред мaлку бaрaјки дoкументи пo пoдруми нaјдoв свидителствo зa венчaвaње oд блгaрскa екзaрхијa oд дедo и бaбa aмa не пишувa декa се бугaри вo текстoт мoже ли тaкoв дoкумент дa ми пoслужи вo нaтaмoшнaтa прoцедурa?

Може тоа е бугарски документ од нивна екзархија

dali pisuva na bugarski?
jas i sestra mi sme so takov dokument. vencanica od bugarska egzarhija 1941

Zdravo, nov sum na forumov pa sakam da prasham za iskustvo. Znaci vaka, bev na intervju 13 januari 2016 godina so dokumenti od prv bratuced, neznam kolku vreme sum bil na finalna bidejki nemav pin a istiot go dobiv 20 januari 2017 i koga otvoriv mi pisuvase finalna, na 17 mart 2017 mi se smeni od finalna vo prepiskata vi e odobrena so polozitelno ... ceka se ukaz od viceprezidenta. Sakam da prasam kolku se ceka za ovoj ukaz i dali i vo ovaa faza moze da bidam vraten na dopolnitelna proverka. Broevite mi se 79../2015 i 1../2016 od intervjuto. Vi blagodaram. Inaku bev preku Sofija

11111111.png

pozzz Momci ke mi objasni neko sto znaci ova blagodaram odnapred

dali pisuva na bugarski?
dali pisuva na bugarski?
Дa нa бугaрски јaзик.пишувa свидителствo зa венчaние сo печaт oд блгaрскa екзaрхиa aмa презимињaтa се рaзлични нa пример дедo ми гo пишaле бoжинoв зaштo тaткo му бoжин се викaл a бaбa ми aцевa зaштo тaткo и aце се викaл a уствaри вo умрениците се трифунoвски

Чекам од 04.11.2016.

:place: :place: :place:

Ти им викаш "пишете ме Бугарин, се чувствувам Бугарин", они ти викаат "полека братја, сега ште имаме скара и ште се опијаме до вечера, сутрин пак ште е весело като днес!". :tapp:

AЛО, ВМРО!!! НАПРАВЕТЕ ВЛАДА И НЕ СИ ИГРАЈТЕ КО НАШИВЕ ОВДЕ!

[DOUBLEPOST=1491251505][/DOUBLEPOST]
11111111.png

pozzz Momci ke mi objasni neko sto znaci ova blagodaram odnapred

Честито државјанство. Up next - пасош. :)

Чекам од 04.11.2016.

:place: :place: :place:

Ти им викаш "пишете ме Бугарин, се чувствувам Бугарин", они ти викаат "полека братја, сега ште имаме скара и ште се опијаме до вечера, сутрин пак ште е весело като днес!". :tapp:[DOUBLEPOST=1491251505][/DOUBLEPOST]

Честито државјанство. Up next - пасош. :)
dali 100% ke go zemam so ova sto mi e izlezeno

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom