Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Оваа опајдарава латас со што ги магепсуе усмрдениве бе? Глуп е ко коњ, збори само трачеви, жута штампа. Нешто сарма бил квалитетен новинар, Јадранка Костова он ја избркал од шител...
Не сум му гледал ништо од тоа вестите веќе многу години. Пар пути сум го гледал кај крмаков, ама сега како да го нема веќе тој гомнарски триумфалистички жар и тоа курчење од порано.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
mocko, ne mi mesaj roditeli. ne si ti moralno pogore da mi kazuvas za 90ti smrdez eden.
prvo dojdoa po elektro inzinjerite, site osven neli crvenkovski drzavnikot-ne ni znaese deka e elektro inzinjer.
posle dojdoa po gradeznite inzinjeri, da raspordavaat drzavnite gradezni pretprijatija da mozat da gi kupat za iz pari i da ne davaat plata 3 godini.
on kje mi kazuval za 90ti mocko eden.
ebati kretenot sto opravduva edni kradci so kradenjeto na drugite kradci.
Мрш бе лајно вмровско. Ти ќе збориш за 90ти, носот не си знаел да си го избришеш во тоа време. Гнида неписмена, научи се да пишуваш.

Поголем предавник од вмровец скапан ко тебе нит имало ни ќе има. Оправдуваш денешниве криминалци хомичуси? Толку ти е паметот отиден.

S

silmarillion

Гостин
Мислам дека кога ќе умре ова несреќава Сорос ќе се соберете сите патриоти од цела источна Европа и ќе извршите едно колективно самоубиство пошто животот више нема да ви има смисла.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Мрш бе лајно вмровско. Ти ќе збориш за 90ти, носот не си знаел да си го избришеш во тоа време. Гнида неписмена, научи се да пишуваш.

Поголем предавник од вмровец скапан ко тебе нит имало ни ќе има. Оправдуваш денешниве криминалци хомичуси? Толку ти е паметот отиден.
toa e toa, ako ne ti se dopagja shablonot na sdsm, avtomatski si vmro. zboruvaj mi za sdsm-dpmne i kako ednoto krilo kje ja opraelo greskata od drugoto krilo
ako baras promena a ne zamena, odma si od drugite nepodobnite.
za razlika od tebe, ne opravduvam krminalci samo deka se od mojata partija.
ne gi opravduvam niedni kriminalci, za razlika od tebe.se boram protiv site kriminalci od 91 pa navamu
za razlika od tebe, koj sto se nadeva vo pomalite kriminalci deka kje gi discipliniraat pogolemite kriminalci.
i use nesto mocko eden
radi momentalnive kradci, jas sum 9 godini sred more a sestra mi 7 godini sred pustina.
i sepak ne mislam deka ednite se podobri od drugite. isto gomno mi se i dvete krila na sdsm-dpmne radi tie tvoite `podobri` sum rasten na bajat leb,picka ti mater sdsm-ovska

Последно уредено:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
toa e toa, ako ne ti se dopagja shablonot na sdsm, avtomatski si vmro. zboruvaj mi za sdsm-dpmne i kako ednoto krilo kje ja opraelo greskata od drugoto krilo
ako baras promena a ne zamena, odma si od drugite nepodobnite.
za razlika od tebe, ne opravduvam krminalci samo deka se od mojata partija.
ne gi opravduvam niedni kriminalci, za razlika od tebe.se boram protiv site kriminalci od 91 pa navamu
za razlika od tebe, koj sto se nadeva vo pomalite kriminalci deka kje gi discipliniraat pogolemite kriminalci.
Не оправдувам јас ни едни ни други. Ниту сум член на ниедна партија, ни имам намера да бидам. А твојата припадност од авион се гледа. Раскажуваш за нешта кои ни си ги живеел ни знаеш како изгледаат. Распрашај се кај постари од тебе да ти кажат дека тоа истото дрпне смрдено како и сдсм учествуваше во грабежот на општествениот имот во 90ти. Не знам кој на предлогот на сдсм пред неколку години, да делата од приватизација не застаруваат, во собрание гласаше против.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Не оправдувам јас ни едни ни други. Ниту сум член на ниедна партија, ни имам намера да бидам. А твојата припадност од авион се гледа. Раскажуваш за нешта кои ни си ги живеел ни знаеш како изгледаат. Распрашај се кај постари од тебе да ти кажат дека тоа истото дрпне смрдено како и сдсм учествуваше во грабежот на општествениот имот во 90ти. Не знам кој на предлогот на сдсм пред неколку години, да делата од приватизација не застаруваат, во собрание гласаше против.
ne si vo niedna partija, ama kradcite od levoto krilo na sdsm-dpmne ti se pomalku omrazeni od kradcite od desnoto krilo na sdsm-dpmne
interesno, znaci ne mi krkorea crevata vo 90ti, nikad ne propustiv da odam na odmor sekoja godina, nikad ne se cuvstvuvav podole od sinovite na redovnite gosti vo `siniot klub`, nikad nemav problem da stavam gorivo vo kolata(poso bese mislena imenka) , nikad ne kasnea plati, nikad ne kasnea pridonesi, nikad ne doslo da nemame za jadenje, nikad ne se pozajmuvavme od rodnini da preziveeme mesecot. da,zboruvaj mi za prekrasnite 90ti i kako ja sum gi utnal. ocigledno jas i ti sme ziveele vo razlicni makedonii vo 90tite
btw, ako ova me pravi mene vmrovec, znaci 90 od mkd se vmrovci,poso tolku lugje patea za vreme na privatizacijata
abe picka mu mater, 90ti ne bea tolku odamna da prodavate prikazni kako sdsm bile super i sve bilo ok.
tie 1% sto denes gi igraat i dvete partii, nastanaa za vreme na 90ti blagodarejki na sdsm i famoznata `familija`
koga kje ti vleze vo toa lejkata, deka drvo sto se nasadilo krivo mora da se sosece. ne samo da go potpiras i da se zalazuvas deka kje se opravi.
se dodeka kriminalcite od dvete krila na sdsm-dpmne ne otidat vo zatvor, nisto ne praime. a se dodeka na izborite pobeduva istata partija sdsm-dpmne, toa nema da se sluci

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
ne si vo niedna partija, ama kradcite od levoto krilo na sdsm-dpmne ti se pomalku omrazeni od kradcite od desnoto krilo na sdsm-dpmne
interesno, znaci ne mi krkorea crevata vo 90ti, nikad ne propustiv da odam na odmor sekoja godina, nikad ne se cuvstvuvav podole od sinovite na redovnite gosti vo `siniot klub`, nikad nemav problem da stavam gorivo vo kolata(poso bese mislena imenka) , nikad ne kasnea plati, nikad ne kasnea pridonesi, nikad ne doslo da nemame za jadenje, nikad ne se pozajmuvavme od rodnini da preziveeme mesecot. da,zboruvaj mi za prekrasnite 90ti i kako ja sum gi utnal. ocigledno jas i ti sme ziveele vo razlicni makedonii vo 90tite
btw, ako ova me pravi mene vmrovec, znaci 90 od mkd se vmrovci,poso tolku lugje patea za vreme na privatizacijata
abe picka mu mater, 90ti ne bea tolku odamna da prodavate prikazni kako sdsm bile super i sve bilo ok.
tie 1% sto denes gi igraat i dvete partii, nastanaa za vreme na 90ti blagodarejki na sdsm i famoznata `familija`
koga kje ti vleze vo toa lejkata, deka drvo sto se nasadilo krivo mora da se sosece. ne samo da go potpiras i da se zalazuvas deka kje se opravi.
se dodeka kriminalcite od dvete krila na sdsm-dpmne ne otidat vo zatvor, nisto ne praime. a se dodeka na izborite pobeduva istata partija sdsm-dpmne, toa nema da se sluci
Доста се бламираш себе си. Дури ни навредите не ти одат од рака, да не речам од памет. Но секој според црпката на рамена што ја носи.
Ти свесен ли си што лупеташ? Каде јас реков дека било сјајно во 90ти,ама сега е уште помалку сјајно. Да си вмровец оти од една страна ги гледаш работите. Приватизацијата ниту почна во 90ти ниту заврши во 90ти. Ни едните ни другите се помалку виновни за таа приватизација, да не почнам да набројувам што едните што другите приватизираа. И сите кои се офајдиле (на нелегален начин) во истата, треба да одговараат. Дпмне со помош на мнозинството си гласаше во парламентот тие дела да застарат. Толку за тоа. Факт е дека 10 години наназад се најкатастрофални за Македонија, никогаш не било полошо како последниве неколку.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Доста се бламираш себе си. Дури ни навредите не ти одат од рака, да не речам од памет. Но секој според црпката на рамена што ја носи.
Ти свесен ли си што лупеташ? Каде јас реков дека било сјајно во 90ти,ама сега е уште помалку сјајно. Да си вмровец оти од една страна ги гледаш работите. Приватизацијата ниту почна во 90ти ниту заврши во 90ти. Ни едните ни другите се помалку виновни за таа приватизација, да не почнам да набројувам што едните што другите приватизираа. И сите кои се офајдиле (на нелегален начин) во истата, треба да одговараат. Дпмне со помош на мнозинството си гласаше во парламентот тие дела да застарат. Толку за тоа. Факт е дека 10 години наназад се најкатастрофални за Македонија, никогаш не било полошо како последниве неколку.
poslednive 27 godini se katastrofalni za makedonija, ama koj da ti nacrta
bitno ti nadevaj se deka sdsm kje smeni

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
poslednive 27 godini se katastrofalni za makedonija, ama koj da ti nacrta
bitno ti nadevaj se deka sdsm kje smeni
Има катасрофа и катастрофа ама корел немам уште инсталирано за да ти цртам. Овие лајна од ДРПНЕ што побргу заминат , можда (велам можда) има надеж. Не ти помага цртање, до умот ќе да е.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Има катасрофа и катастрофа ама корел немам уште инсталирано за да ти цртам. Овие лајна од ДРПНЕ што побргу заминат , можда (велам можда) има надеж. Не ти помага цртање, до умот ќе да е.
nadez kje ima ako zapotis gzot. od branenje salonski revolucioneri na forumi sigurno nema da ti bide podobro.
ako sakas rabota dobro zavrsena, zavrsi ja sam.
stefan bogoev, shekerinska, spasovski, tufegic, bogoevski,mancevski.
sto imaat ovie site zaednicko?
nitu eden od niv nema den raboten staz vo realen sektor. vo takvi lugje imas nadez ti?

https://en.wikipedia.org/wiki/Radmila_Šekerinska
`She became involved in the Open Society Institute of George Soros and in 1996 won a seat on Skopje City Council, which she held until she was elected to the Macedonian parliament in 1998. She subsequently became the deputy chairwoman of the SDSM.`
zvuci poznato? vidi tufegic kako dojde do pratenicki mandat. so derenje vo megafon kako vrven dostrel vo nejzinata kariera. od 1996 godina na drzavna cicka, bitno ona ziveela pod rezim. 21 godina, ucinok? nula. osven licno finansisko konto.

oliver spasovski
http://www.sdsm.org.mk/Generalen-sekretar.aspx
na drzavna cicka od 2001. malce se probal kako advokatski pripravnik, videl deka realen sektor ne e za nego. idemo `klati vrata,zimaj plata`
ucinok? nula.

damjan mancevski
http://www.sdsm.org.mk/Content.aspx?idMenu=55
roden 1978, a vekje na 22 godini pretsedatel na odbor
Од 2000 до 2002 година бил претседател на Одборот за материјално финансиска контрола на ЈП Дрисла – Скопје, а од 2002 до 2004 година бил член на Одборот за материјално финансиска контрола на ЈП Водовод – Скопје
od 22 godini na drzavna cicka.

pavle bogoevski
deckoto sto 2 nedeli pred objavuvanje na listite,lazese vo mediumi deka ne pregovaral so sdsm za kandidranje.

stefan bogoev
osven za mercedesot od 45k evra,drugo ne se znae za nego. jbg, miren i povlecen decko.

ova tvoevo ne e nadez, tvoevo e ocaj i besmisleni shkrabanici deka sdsm se losi ama dpmne se polosi.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.879
Поени од реакции
2.760
nadez kje ima ako zapotis gzot. od branenje salonski revolucioneri na forumi sigurno nema da ti bide podobro.
ako sakas rabota dobro zavrsena, zavrsi ja sam.
stefan bogoev, shekerinska, spasovski, tufegic, bogoevski,mancevski.
sto imaat ovie site zaednicko?
nitu eden od niv nema den raboten staz vo realen sektor. vo takvi lugje imas nadez ti?

https://en.wikipedia.org/wiki/Radmila_Šekerinska
`She became involved in the Open Society Institute of George Soros and in 1996 won a seat on Skopje City Council, which she held until she was elected to the Macedonian parliament in 1998. She subsequently became the deputy chairwoman of the SDSM.`
zvuci poznato? vidi tufegic kako dojde do pratenicki mandat. so derenje vo megafon kako vrven dostrel vo nejzinata kariera. od 1996 godina na drzavna cicka, bitno ona ziveela pod rezim. 21 godina, ucinok? nula. osven licno finansisko konto.

oliver spasovski
http://www.sdsm.org.mk/Generalen-sekretar.aspx
na drzavna cicka od 2001. malce se probal kako advokatski pripravnik, videl deka realen sektor ne e za nego. idemo `klati vrata,zimaj plata`
ucinok? nula.

damjan mancevski
http://www.sdsm.org.mk/Content.aspx?idMenu=55
roden 1978, a vekje na 22 godini pretsedatel na odbor
Од 2000 до 2002 година бил претседател на Одборот за материјално финансиска контрола на ЈП Дрисла – Скопје, а од 2002 до 2004 година бил член на Одборот за материјално финансиска контрола на ЈП Водовод – Скопје
od 22 godini na drzavna cicka.

pavle bogoevski
deckoto sto 2 nedeli pred objavuvanje na listite,lazese vo mediumi deka ne pregovaral so sdsm za kandidranje.

stefan bogoev
osven za mercedesot od 45k evra,drugo ne se znae za nego. jbg, miren i povlecen decko.

ova tvoevo ne e nadez, tvoevo e ocaj i besmisleni shkrabanici deka sdsm se losi ama dpmne se polosi.
Па пола вмро се бе соросоиди, што тропаш глупости? Туфегиќ во што згреши? Во тоа што се бореше и зборуваше јавно за СПУКМ? Дека на главниот на СПУКМ му е истечен мандатот, и дека ги полнат кутиите? Па ги фатија надвор копилињата со ринг-тоун химна на ВМРО? Стефан Богоев мирен и повлечен дечко, right.. ај компарирај го со Диме Спасов? Првиов го убива другиов во секоја интелектуална смисла. Напрај компарација на шарена револуција и оваа од тврдокорниве, разликата е огромна. Ама не сфаќате вие неутрално- вмровско настроениве дека граѓанскиот сектор секаде е против владата и го корегираат. Сорос ли е крив што сме должни 5 милијарди? Знаеш, секој диктатор си измислува непријател по кого ќе плука за да се ваѓа од својата некадарност и неефикасност во владеењето. Не значи дека не е режим ако нема слика на Груевски по училиштата ко Тито, но тоа не го менува фактот дека ечеше ВМРО химната пред нивната зграда од 60милиони евра, со Версајски раскош. Ако си неутрален како што тврдиш, тогаш треба да признаеш дека е време за млада и нова крв во собранието, еден факинг Илија Димовски стана човек и ќе ми кажува за гемиџии и ќосиња, а се ебе у гз ко ненормален, а ми продава демохристијанска идеологија, маж-жена, црква, а он ко целата партија најголеми развратници у историја на Македонија.

Сите членови на управниот одбор на ФООМ
Сите членови на управен одбор на ФООМ <- за да нема забуни Фондација Отворено Општество

• Ратка КУЉАН (Претседател 1992-1996),
  • Јован ДОНЕВ (Претседател 1996-2002),
  • Емилија СИМОСКА (Претседател 2002-2005),
  • Слободанка МАРКОВСКА (Претседател 2005-2007),
  • Гордана ДУВЊАК (Претседател 2008-2013),
  • Ешреф АЛИУ,
  • Анета АНТОВА – ПЕШЕВА,
  • Теута АРИФИ,
  • Џабир АХМЕТИ,
  • Мерсел БИЉАЛИ,
  • Мирие ВЕЈСЕЛИ,
  • Никола ГЕЛЕВСКИ,
  • Арбен ГОЉА,
  • Живко ГРУЕВСКИ,
  • Енисе ДЕМИРОВА,
  • Ѓорге ИВАНОВ,
  • Ѓунер ИСМАИЛ,
  • Хасан ЈАШАРИ,
  • Мабера КАМБЕРИ,
  • Мируше ХОЏА,
  • Сашо КЛЕКОВСКИ,
  • Рубенс КОРУБИН,
  • Паско КУЗМАН,
  • Панче МАНЧЕВСКИ,
  • Анета МАРКОСКА – ЧУБРИНОВСКА,
  • Владимир МИЛЧИН,
  • Јане МИЉОВСКИ,
  • Мирјана НАЈЧЕВСКА,
  • Наталија НИКОЛОВСКА,
  • Мартин ПАНЧЕВСКИ,
  • Гоце ПЕТРЕСКИ,
  • Живко ПОПОВСКИ,
  • Благоја РИСТЕСКИ-ПЛАТНАР,
  • Исо РУСИ,
  • Нафи САРАЧИНИ,
  • Аслан СЕЛМАНИ,
  • Гордана СИЛЈАНОВСКА,
  • Гордана СТОШИЌ,
  • Гоце ТОДОРОСКИ,
  • Никола ТУПАНЧЕСКИ,
  • Марјан ЗАБРЧАНЕЦ
  • Жарко Трајаноски
  • Реџеп Али Чупи
  • Аце Коцевски
  • Маргарита Цаца Николовска
  • Ирена Цветковиќ
+
-Антонио Милошоски, пратеник на ВМРО-ДПМНЕ, бил корисник на еднократни стипендии за студиски престој во странство овозможено од ФООМ

-Ратко Димитровски – градоначалник на Кочани, сопственик на печатница „Европа 92“ која добила 80.000 долари од ФООМ.

-Паско Кузман бил член на Управен Одбор на ФООМ

-Јован Донев – сегашен амбасадор на Македонија во Лондон бил претседател на Управен Одбор на ФООМ од 1996 до 2002 година, а потоа и извршен директор на Институтот Евробалкан, каде еден од основачите била и соросовата Фондација.

-Тони Михајловски – член на ГДОМ, бил корисник на еднократни стипендии за студиски престој во странство овозможено од ФООМ.

Последно уредено:
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Па пола вмро се бе соросоиди, што тропаш глупости? Туфегиќ во што згреши? Во тоа што се бореше и зборуваше јавно за СПУКМ? Дека на главниот на СПУКМ му е истечен мандатот, и дека ги полнат кутиите? Па ги фатија надвор копилињата со ринг-тоун химна на ВМРО? Стефан Богоев мирен и повлечен дечко, right.. ај компарирај го со Диме Спасов? Првиов го убива другиов во секоја интелектуална смисла. Напрај компарација на шарена револуција и оваа од тврдокорниве, разликата е огромна. Ама не сфаќате вие неутрално- вмровско настроениве дека граѓанскиот сектор секаде е против владата и го корегираат. Сорос ли е крив што сме должни 5 милијарди? Знаеш, секој диктатор си измислува непријател по кого ќе плука за да се ваѓа од својата некадарност и неефикасност во владеењето. Не значи дека не е режим ако нема слика на Груевски по училиштата ко Тито, но тоа не го менува фактот дека ечеше ВМРО химната пред нивната зграда од 60милиони евра, со Версајски раскош. Ако си неутрален како што тврдиш, тогаш треба да признаеш дека е време за млада и нова крв во собранието, еден факинг Илија Димовски стана човек и ќе ми кажува за гемиџии и ќосиња, а се ебе у гз ко ненормален, а ми продава демохристијанска идеологија, маж-жена, црква, а он ко целата партија најголеми развратници у историја на Македонија.

Сите членови на управниот одбор на ФООМ
Сите членови на управен одбор на ФООМ <- за да нема забуни Фондација Отворено Општество

• Ратка КУЉАН (Претседател 1992-1996),
  • Јован ДОНЕВ (Претседател 1996-2002),
  • Емилија СИМОСКА (Претседател 2002-2005),
  • Слободанка МАРКОВСКА (Претседател 2005-2007),
  • Гордана ДУВЊАК (Претседател 2008-2013),
  • Ешреф АЛИУ,
  • Анета АНТОВА – ПЕШЕВА,
  • Теута АРИФИ,
  • Џабир АХМЕТИ,
  • Мерсел БИЉАЛИ,
  • Мирие ВЕЈСЕЛИ,
  • Никола ГЕЛЕВСКИ,
  • Арбен ГОЉА,
  • Живко ГРУЕВСКИ,
  • Енисе ДЕМИРОВА,
  • Ѓорге ИВАНОВ,
  • Ѓунер ИСМАИЛ,
  • Хасан ЈАШАРИ,
  • Мабера КАМБЕРИ,
  • Мируше ХОЏА,
  • Сашо КЛЕКОВСКИ,
  • Рубенс КОРУБИН,
  • Паско КУЗМАН,
  • Панче МАНЧЕВСКИ,
  • Анета МАРКОСКА – ЧУБРИНОВСКА,
  • Владимир МИЛЧИН,
  • Јане МИЉОВСКИ,
  • Мирјана НАЈЧЕВСКА,
  • Наталија НИКОЛОВСКА,
  • Мартин ПАНЧЕВСКИ,
  • Гоце ПЕТРЕСКИ,
  • Живко ПОПОВСКИ,
  • Благоја РИСТЕСКИ-ПЛАТНАР,
  • Исо РУСИ,
  • Нафи САРАЧИНИ,
  • Аслан СЕЛМАНИ,
  • Гордана СИЛЈАНОВСКА,
  • Гордана СТОШИЌ,
  • Гоце ТОДОРОСКИ,
  • Никола ТУПАНЧЕСКИ,
  • Марјан ЗАБРЧАНЕЦ
  • Жарко Трајаноски
  • Реџеп Али Чупи
  • Аце Коцевски
  • Маргарита Цаца Николовска
  • Ирена Цветковиќ
i povtorno
se dodeka nekoj od vmro bil vakov, okej e za vas. ne barate resenija, barate izgovori
taka ne se dogovorivme.
neli promena, a ne zamena?
vmro ja prifatile platformata,zatoa okej e sto sdsm ja prifati?

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.879
Поени од реакции
2.760
i povtorno
se dodeka nekoj od vmro bil vakov, okej e za vas. ne barate resenija, barate izgovori
taka ne se dogovorivme.
Многу добро ти напишав, ми споредуваш членови на СДСМ кој биле во ФООМ, а исти такви имаш од ВМРО. Неутрален кога си угнетуван 10 години значи дека патиш од Стокхолмски синдром ( не ти, општо зборувам), јас сум за трета партија и во многу наврати сум напишал, бидејќи и едниве и другиве се исти говеда, ама не може да се побие фактот дека ВМРО зеде толкав замав на прикриен режим! Пошто си постар, кажи ми кој друг претседател на држава што е веќе мртов правеше контра протести на протести? Абе не може човек да изрази ебано незадоволство на улица без да мобилизираат сендвичарине, без да те заокружат и да ти се закануваат по фамилија, или да ти затворат бизнис. СДСМ ја поеба Македонија со приватизација, ама како може да сме прва економија у Европа со 150 евра плата? Пропагандата на Вмро е дека СДСМ е крив за се, ама сме прва економија во свет, нема логика нели? Сега за платформата, таа беше прифатена и од Вмро ама пропадна коалицијата поради СЈО, зошто? Бидејќи ќе лежат. Патриотски е за тебе да се поклонуваш на споменик на УЧК и да им правиш музеј во Чаир,и да амнестираш хашки случаеви? СДСМ влезе со граѓански концепт, и платформата се погоди во момент каде што без албанците не е и така лесно да формираш влада, заради тоа е уцената. Ама нели, политика е курва. За прифаќањето од едните и од другите ќе кажам само дека не постои во нашата држава партија која ги брани државните интереси, туку своите ( финансиски ) а верувам дека и го знаеш ова.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.425
Поени од реакции
9.082
i povtorno
taka ne se dogovorivme.
Sve sto VMRO pravelo e prifatlivo za sarenive revolucioneri, zamisli utre sdsm kradat ubivat i ne znam sto I glavnata odbrana ke im bide " I VMRO taka pravi".

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom