najnova informacija pocnale da ja razgleduvaat 2014.prviot e acoo1988.pozdrav do spicot gligor 123S
SREKNO !!!!! Koga bese na intervju? pozz[/Q
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
najnova informacija pocnale da ja razgleduvaat 2014.prviot e acoo1988.pozdrav do spicot gligor 123S
SREKNO !!!!! Koga bese na intervju? pozz[/Q
Кенди има две опции: проблем со документите или ситуацијава со вицепрезидентот, да се надеваме дека не е второто, а ако е брзо да заврши...Dokumentot od brat ti pokazuva direktna krvna vrska znaci problemot drug. Obicno pisuva deka prepiskata e izvadena za dopolnitelna proverka za da se dostavat dokumenti za dokaz na poteklo. Kaj tebe toa go nema znaci jas mislam deka ima nekoj drug problem so nekoj drug dokument
После 6 месеци на финална , промена на статус од финална во...
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,...некој да каже искуство од ова или за ова не се знае колку може да се чека штом не испратиле на дополнителна проверка???
ne rekov deka ne se upotrebuva football, tuku deka nema nisto loso ako upotrebis soccer, posto i oni taka go vikaat. a jas kolku sum informirana ili prosetana ili ne znam uste sto, neka ne te zasega tebe. Reuters e isto taka ugleden medium kako i drugite koi si gi navel.Оф мори мајко... Зборот soccer потекнува од Англија - меѓутоа од самиот почеток имал малку поинакво значење. Потекло на зборот е од времето кога фудбалот бил измислен, 1800+ год.
Денеска општо прифатен и употребуван израз за таа игра е football !
Еве ти линк од водечките англиски медиуми:
1. https://www.theguardian.com/football
2. http://www.bbc.com/sport/football
Впрочем и Премиер лигата е FOOTBALL лига нe soccer:
http://www.bbc.com/sport/football/premier-league/table
https://www.theguardian.com/football/premierleague
Верувам дека не си доволно инфрмирана за овие работи пошо не пратиш soccer редовно
Ама имаш google и слични извори на информации така да прочепкај пред да се правиш паметна.
Иначе се слагам со @Candy темата е далеку од тоа да треба да се разговара за животот во Англија. Соодвеетно на тоа ќе пробам да не реплицирам на таа тема.
Предлагам модератор да ја надгледува и корегира и да ги тргне сите офф топик мислења вклучително и моите. Или како порано да ја закличи на недела две, или поединечен бан - вклучувајќи ме и мене ако е потребно.
Позз.
ne rekov deka ne se upotrebuva football, tuku deka nema nisto loso ako upotrebis soccer, posto i oni taka go vikaat. a jas kolku sum informirana ili prosetana ili ne znam uste sto, neka ne te zasega tebe. Reuters e isto taka ugleden medium kako i drugite koi si gi navel.
1. ЗА КАКВО ИСКАШ ДА СТАНЕШ Б'ЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН/КА?Сакам да прашам што обично прашуваат на интервјуто .. мислам колку прашања се ???
24.01.2016 .... 82../2015Koe brojce si druze i koga bese na intervju.
ne rekov deka ne se upotrebuva football, tuku deka nema nisto loso ako upotrebis soccer, posto i oni taka go vikaat. a jas kolku sum informirana ili prosetana ili ne znam uste sto, neka ne te zasega tebe. Reuters e isto taka ugleden medium kako i drugite koi si gi navel.
Да не ви се мешам во beef-ов ама ниту постоел ниту ќе постои англичанец што фудбалот го вика soccer![]()
Toa e za tie sto imaat licna karta za stranci za privremen prestoj pa barat i od bugarskite sudoviНормално. Soccer једино се употребува во потсмешлива форма, кога исмеваат нешто или сл. Така знам.
За 15-20 години пратење Премиер лига никад не сум слушнал некој да употреби soccer, во ниту една ситуација. Ама нашла Jenny некој линк, битно бил од Ројтерс и ко и секое македонче да се прави паметна, ќе контра на нет. Тоа е таа македонштина..
Toa e staro
Доста беше офф топик, ова прашање за soccer е секако затворено.
Во врска со темата, денеска добив инфо дека се бараат уште два документа пред да закажеш интервју. Две уверенија за неосудуваност од нивните (Бугарски) институции - Министерство за правда и нивниот суд.
Ја ова го немам поднесувано, па мислам дека е ново и оди во контекст на последните случувања со Јотова и заострување на критериумите. Имал некој слично искуство со вадење на вакви документи кога закажувал интервју?