Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
A so deneska posle izbori li se ocekuva promeni?

lans вчера напиша дека денес после пладне можно е да има промени бидејќи цел викенд не работеше страната ( можда внесуваа промени ). Па затоа прашувам да не има некој да се пофали....

Dodeka ne iskocat od eu pisi propala ke imaat pregovori vo rok od dve godini na 10.04 ke ti dadam 100% info sto kako

Deneska procitav deka za 4 dena go aktiviraat clenot 40 za izleguvanje od EU se e sredeno pominato niz parlament dadeno zeleno svetlo kralicata potpisa za izleguvanje znaci denovi se vo prasanje e ponatamu kako ce bide ,ce bide interesno da se vidi nekoi velat se ce bide isto sto jas ne veruvam bidejci se se ova pravi da ja namalat emigracijata pretezno od ( Romanija i Bugarija) da ne vleguvaat taka slobodno vo Britanija ce ima ogranicuvanja nekoi davacki 100% ce nemozes da koristis benificii itd itd ...Ako si cital kolku planirat od emigracijata sto zivee vo Britanija da namalat se ce ti bide jasno ...Spored mene nisto nema da bide isto mozebi prvite 2-3 meseci ce bide isto potoa ce vidis promeni ...Vo Juni Juli pak ce razgovarame

Еве добар линк за формирањето на Бугарската влада кој го интересира
https://vesti.bg/bulgaria/novata-formula-na-vlastta-dvojna-ili-trojna-koaliciia-6067191

Ама друго сум загрижен, Илијана јотова си е вицепрезидент... Тај секако ќе можи да го зафркава потпишувањето на државјанство безразлика на тоа што ГЕРБ и ОП можат да формираат влада и да ги си продолжат институциите по старо да си функционираат како и до сега.

Еве добар линк за формирањето на Бугарската влада кој го интересира
https://vesti.bg/bulgaria/novata-formula-na-vlastta-dvojna-ili-trojna-koaliciia-6067191

Ама друго сум загрижен, Илијана јотова си е вицепрезидент... Тај секако ќе можи да го зафркава потпишувањето на државјанство безразлика на тоа што ГЕРБ и ОП можат да формираат влада и да ги си продолжат институциите по старо да си функционираат како и до сега.

A ima li taa pravo kako viceprecedatel beskonecno da pravi finti i da ne saka da potpise?
Vajda ako ja pomines sekoja procedura i cekas samo na nejzin potpis ima i ona nekoj rok za da mora da potpise ?
Zapoznaen li e nekoj podobro so zakonot koj se pravata a viceprezidentot i dali voopsto postoi rok vremenski za tie raboti ?

Jotova nema da raboti po svoja zelba tuku kako sto ke bidat dadeni instrukcii od vlasta. I nesto mnogu vazno taa ne kaza deka nema da potpisuva ukazu TUKU nema da potpisuva ukazi bez detalno da bidat provereni site dokumenti za toa dali baratelot ima prikrieno kriminal zatoa sto najdoa okolu 100 luge od makedonija sto falsifikuvale a se barani od interpol! Pa zosto Bugarija da go sobira gjubreto od makedonija? Tie proverki si se sosema vo red

A ima li taa pravo kako viceprecedatel beskonecno da pravi finti i da ne saka da potpise?
Vajda ako ja pomines sekoja procedura i cekas samo na nejzin potpis ima i ona nekoj rok za da mora da potpise ?
Zapoznaen li e nekoj podobro so zakonot koj se pravata a viceprezidentot i dali voopsto postoi rok vremenski za tie raboti ?
Decki kako i da e, ne zezajte, sigurno ni e polesno so ovaa situacija koga GERB+Patriotite se prvi. Aj zamislete da pobedea komunistite. pu pu pu, skraja da e....
Se nadevam na podobro i pobrzo resavanje na nasite slucai

Ja чекам Јотова да се потпише..веќе месец ипол...и тоа трае...

prasanje dokolku jas imam drzavjanstvo bg dali e olesneta postapkata zena mi i deteto da dobijat pobrzo drzavjanstvo

prasanje dokolku jas imam drzavjanstvo bg dali e olesneta postapkata zena mi i deteto da dobijat pobrzo drzavjanstvo
За детето да, за жена ти не. Жена ти може да добие право на долгорочен престој ако отидете да живеете некаде во ЕУ, бидејќи е во брак со државјанин на ЕУ.

Deneska procitav deka za 4 dena go aktiviraat clenot 40 za izleguvanje od EU se e sredeno pominato niz parlament dadeno zeleno svetlo kralicata potpisa za izleguvanje znaci denovi se vo prasanje e ponatamu kako ce bide ,ce bide interesno da se vidi nekoi velat se ce bide isto sto jas ne veruvam bidejci se se ova pravi da ja namalat emigracijata pretezno od ( Romanija i Bugarija) da ne vleguvaat taka slobodno vo Britanija ce ima ogranicuvanja nekoi davacki 100% ce nemozes da koristis benificii itd itd ...Ako si cital kolku planirat od emigracijata sto zivee vo Britanija da namalat se ce ti bide jasno ...Spored mene nisto nema da bide isto mozebi prvite 2-3 meseci ce bide isto potoa ce vidis promeni ...Vo Juni Juli pak ce razgovarame
Прво не е член 40, туку е член 50. Второ, ако си разговарал со кој било кој живее во Обединетото Кралство, ќе ти кажат дека Пољаците и Романците не се проблем таму, па ниту Бугарите, најголемиот дел од овие луѓе ги работат професиите кои Британците никогаш не би ги работеле. Стапката на невработеност во В. Британија e 5,4 %, што е пресмешно за некој да мисли дека емигрантите се проблемт таму. Британците отсекогаш се сметале за нешто повеќе од сите други и тоа е проблемот. Младите и образовани луѓе не се за излез од ЕУ. И трето, преговорите за излез ќе завршат за најмалку 2 години од сега, а според некои проценки, би можеле да траат и подолго. Така да во наредните 2 и пол години, нема да се смени ништо драстично.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom