Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
epa koga se smeni statusot od `finalna proverka` vo `neredovna,bla bla bla, imate rok do 07.03.2017 da donesete uverenie so tocna fraza za potreba` togas znaevme deka treba da izvadi(me) uverenija so tocna fraza. namesto `za bugarski pasos` treba da pisuva `za bugarsko drzavjanstvo`Moze da se dodavaat dokumenti na dosieto dodeka trae postapkata? Ako da, kade? Vo Sofija ili vo ambasada?
Drugar moze 100% samo treba da imas nekoj bliski sto ke ti najdat rabota.Rabota ima ama stan potesko se naoga a cenite se dvizat od 1500 do 2000 fr.Ti davaat rabotna B viza za 5 godini i mozes i familijata da si ja odneses.Zavisi vo koj kanton ke odis taj jazik ke treba da go znaes.Ne e ednostavna celata procedura.A da ti kazam deka 70% od lugeto sto izvadija bg pasos od Stxxxxxxo se vo Svajcarija.pozz.зашто мене ми велат дека неможе?!?!?!??от каде ти е инфово!!!
Drugar moze 100% samo treba da imas nekoj bliski sto ke ti najdat rabota.Rabota ima ama stan potesko se naoga a cenite se dvizat od 1500 do 2000 fr.Ti davaat rabotna B viza za 5 godini i mozes i familijata da si ja odneses.Zavisi vo koj kanton ke odis taj jazik ke treba da go znaes.Ne e ednostavna celata procedura.A da ti kazam deka 70% od lugeto sto izvadija bg pasos od Stxxxxxxo se vo Svajcarija.pozz.
dvia@archives.government.bgzdravo na site ..me interesira pred nekoj den nekoj dostavi ova od voeniot arhiv od v trnovo i barajki go najdov mojo pra dedo bug vojnik 1912=1913 .. ja podnese dekemvri za pasos preku prva bratucedka .. pa sea ako moze nekoj da mi pomogne dali mozam online da izvadam izvod na pra dedo mi kako e prcedurata sakam i toj dokument da go podnesam za pogolema sigurnost .. fala unapred i site da izvadete pasos i gitla od tuka![]()
Moze li nekoj da napise iskustvo za na intervju i kolku vreme trae intervjuto
dvia@archives.government.bg
Пиши им на оваа адреса за почеток, дај им податоци колку што можеш повеќе и они ако го најдат дедо ти ќе ти пратат по пошта потврда дека он учествувал во војните, пред да ти ја пратат потврдата ќе треба да платиш околу 2000 денари во нашиве банки.позз
Od ponedelnik ke ima odobreni prepiski itoa bajagi.So sreka na site.Sto e rabotata so stranicava za proverka na status. Ne raboti ?
Jas im prativ meil seuste nemam odgovor a ke mi pobaraat adresa za da mi go ispratat dokumentot sigurno neli i ke mi kazat sto da uplatam i kako ?dvia@archives.government.bg
Пиши им на оваа адреса за почеток, дај им податоци колку што можеш повеќе и они ако го најдат дедо ти ќе ти пратат по пошта потврда дека он учествувал во војните, пред да ти ја пратат потврдата ќе треба да платиш околу 2000 денари во нашиве банки.позз
sho e bitno seloto... mozhit taka da e bilo pishano togaj.... bitno e da se slagat so drugite po loza....Одамна престанав да ја следам темата затоа што доста стресови ми предизвика постапкава итн итн. Еднаш имам прашувано а и сега пак, како се одвива сега работава, има ли надеж после избори? Јас бев на интервју 2012 и бев прекратен лани, немам стари документи иако мислам дека во архивот го најдов прапра дедо ми, иста возраст, име итн, ама различно село во смисла он од Ораовец Велешко а али неговото име го гледам на Орашец Кумановско. Има ли некој си начин да се испита ова ?