Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.370
Поени од реакции
4.172
Напред на нож, по 5 на нож, а србите бегаат, бегаат кон французките бродови во Албаниjа. знам дека моjот дедо пожалил твоjот не го свитнал а морало...
Незнам што направил твојот дедо ама за мојот знам дека има свиткано повеќемина од твоите татарски ,,герои,, , за двајца од нив знам дека се закопани покрај пат на работ од една нива во близина на пругата и на тоа место мочам кога одам на таа нива.... за другите незнам каде се.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.373
се додека не ебне или не го ебнат нема да ја дознае вистинската смисла на животот :D
Не е тоа некој фактор денес. Се клецаат како штуки уште од 13 години , мада ни нашата не беше нешто поарна :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.373
Незнам што направил твојот дедо ама за мојот знам дека има свиткано повеќемина од твоите татарски ,,герои,, , за двајца од нив знам дека се закопани покрај пат на работ од една нива во близина на пругата и на тоа место мочам кога одам на таа нива.... за другите незнам каде се.
Јас имам шлем за спомен од некој грев бугарски што сакаше да не ослободува ама никој не му кажал на дедоми па му просвирил една меѓу рогови.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.370
Поени од реакции
4.172
Јас имам шлем за спомен од некој грев бугарски што сакаше да не ослободува ама никој не му кажал на дедоми па му просвирил една меѓу рогови.
Шлемови имам на кило ама мислам дека се германски, додека беше жив дедо ми си одгледуваше прасиња па во нив им ставаше храна....

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Добро бе таа гнаса нема ли коj да jа банира?

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.370
Поени од реакции
4.172
Само дваjца? Се знае дека на Каjмакчалан има убиено 6000 срби и само 3000 бугари. Се знае и дека за вас србите се богови. Ама излегува дека еден етнички Македонец тепа по 2 jца бугари значи по 4 срби или 8 албанци. А во Куманово сосема инаку беше. Има контраверза некаква и некоj лаже. Мислам да тоj шо лаже си ти:)
Не е ова на Кајмакчалан. Ова е покрај пругата на потегот Неготино- Демир Капија. Незнам колку срби и бугари ги оставиле коските во војните и не ме интересира ама ги знам гробовите на тие двајца твои несреќници кои мајка им ја барале тука за време на втората светска војна. На другите кои ги средил дедо ми не им ги знам гробовите, само знам дека заслужено земаше голема боречка пензија.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.722
Поени од реакции
21.270
Стига глупости бе мали германците утепаа 19 милиони руси, а русите се храбри и беа со оружие. Не треси зелени информираj се коja воjска со топови и митралези прогони германците од македониja не збори тука глупостите шо си ги научил во титовите учебници, смешен си и досаден.

D

Darko_ufo

Гостин
длабоки мисли ... тич ми мастер !!
Се јави чуварката на МКД_Маде ќенавецот, добро бе не ви е срам вака како тврдокорни а да бидете гзољубци? Ве знаат небањатите? Пази да не ве намирисиаат. :pos:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.373
Шлемови имам на кило ама мислам дека се германски, додека беше жив дедо ми си одгледуваше прасиња па во нив им ставаше храна....
Се разликуваат, не се исти. Најверојатно бугарски ти се.
Најубо сликај и прашај некој бугарин. Си ги познаваат тие, можи и ке сака да ти го купи како спомен од дедому :ROFLMAO:

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.464
Читав и викам нема да пишувам, темава е Политички случувања во Македонија. Овој бугаринов меша баби и жаби, дајте бе банирајте ги сите ИП од бугарија и крај со овакви гомна.

Во контекст, зајко собира потписи хорхе вика ќе размисли и во меѓувреме протести од граѓанско движење - жими мајка.
Факт, зајко ако го видовте на алсат со интервјуто многу добро кажа што и за какви реформи се залага. Спротивно на него некои од албанските фактори како зијадин и онаа пратеничката кажуваат друго?
Што да одбераме, тотална сиромаштија или ... незнам што? Во секој случај бираме 2 зла, не одбираме добро.
Како оди реториката единствена завршница е војна, бев 2001 на жешко место. Знам јас како изгледа кога некој пука во тебе, е сега оние баби и дедовци што ги даваат во протестите нека одат да ја бранат, јас ја одбранив жими к.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom