Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
D

Drexel

Гостин
може ли да прашам некој ОФФ ТОПИК нешто,сигурно овде има некој попаметен од мене,ја гледал ли некој претходната емисија со ефтов за викиликс и црниот пазар интернет,е сега прашањето ми е дали на тој интернет освен што може да се купи опржје и др.работи дали постои можност да се купи и ПАСОШ се разбира легален без разлика пр. КАНАДСКИ ШВАЈЦАРСКИ сеедно,(каде парата буши бургија неможе) знам дека тие работи чинат но ме интересира дали е можно??благодарам за билокаков одговор,поз до сите
Можеш да купиш таков, па после во ветрина да го ставиш канадскиов за украс :) живееме во електронско време со биометриски пасоши, отисци, ириси, регистри и датабази и што ти не, кои разменуваат информации помеѓу себе за сигурност и безбедност, само можеш беља да си направиш сам себе и тоа огромна.

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
На интервју бев 15.02.2016, статусот ми се смени „финален преглед“ на 23.01.2017 и се уште ми стои така. Колку време така отприлика се задржува?
Што наредно треба да се појави?

D

Drexel

Гостин
На интервју бев 15.02.2016, статусот ми се смени „финален преглед“ на 23.01.2017 и се уште ми стои така. Колку време така отприлика се задржува?
Што наредно треба да се појави?
Буквално во иста ситуација сме само што јас бев на интервју на 17 а на финална исто од 23 чекам, по менувањето на овој статус, или добиваш државјанство или те враќаат во дополнителна. А колку се чека во финална тоа незнам, до пред извесно време имавме луѓе кои тврдеа се чека месец ипол, а сега со промена на министер и потпретседател 5 или 6 месеци....

C

CrazyCounter

Гостин
може ли да прашам некој ОФФ ТОПИК нешто,сигурно овде има некој попаметен од мене,ја гледал ли некој претходната емисија со ефтов за викиликс и црниот пазар интернет,е сега прашањето ми е дали на тој интернет освен што може да се купи опржје и др.работи дали постои можност да се купи и ПАСОШ се разбира легален без разлика пр. КАНАДСКИ ШВАЈЦАРСКИ сеедно,(каде парата буши бургија неможе) знам дека тие работи чинат но ме интересира дали е можно??благодарам за билокаков одговор,поз до сите
mozes da kupis bilo kakov pasos, no toj moze da te sluzi samo da go lazes na komsijata deka si mnogu jak smisol primer amerikanskiot pasos ti e daden od cia za uspesno zavrsena rabota hahah......
vo sekoj pasos ima vgradeno specijalen ЧИП ne vozozno e so fals pasos da mines niz granica ..

Член од
21 декември 2014
Мислења
112
Поени од реакции
23
број сум 60**/2014.
од август 2016 ми стои статус-

Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.

имам поднесено документ крштеница од бугарска егзархија од дедо ми. и покрај тоа ме ставија на дополнителна и не мрдна од тогаш???

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Буквално во иста ситуација сме само што јас бев на интервју на 17 а на финална исто од 23 чекам, по менувањето на овој статус, или добиваш државјанство или те враќаат во дополнителна. А колку се чека во финална тоа незнам, до пред извесно време имавме луѓе кои тврдеа се чека месец ипол, а сега со промена на министер и потпретседател 5 или 6 месеци....
Значи, сепак и среќа треба. Јас иам оригинален документ од крштеница, па ќе видиме што е следно..

D

Drexel

Гостин
Значи, сепак и среќа треба. Јас иам оригинален документ од крштеница, па ќе видиме што е следно..
Со ист стар документ сум, и среќа и воља на службениците таму да си ја вршат работата, се надевам после изборите се ќе оди во наша корист.

Член од
2 март 2017
Мислења
58
Поени од реакции
31
број сум 60**/2014.
од август 2016 ми стои статус-

Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.

имам поднесено документ крштеница од бугарска егзархија од дедо ми. и покрај тоа ме ставија на дополнителна и не мрдна од тогаш???
Jas sum 117**/2014 od mart I kaj mene e istiot slucaj I jas odnesov dokument no ne e mrdnato

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

L

ljupcio22

Гостин
I jas sum vo slicna kasa, so broj 141$/14 I 56$$/14 me stavija vo dopolnitelna da dokazam I im prativ izvodi od bratuced so bg pasos preku nasite majki ama se uste nisto ne e, izmeneto, dali e toa normalno I dali spojuvanjeto so bratucedot so veke bg pasos e ok

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Со ист стар документ сум, и среќа и воља на службениците таму да си ја вршат работата, се надевам после изборите се ќе оди во наша корист.
Ќе биде ајде :) Кога се изборите и од кога продолжува нормално да тече постапката?
Посредникот ме извести дека нема враќање на дополнителна, бар не од тогаш од кога јас бев на интервју (15.02.2016), зашто имале нови правила за да не се попречува добивањето на државјанство. Што значи, тоа е добро за нас, нема да има чекање и одолговлекување.

Член од
18 август 2014
Мислења
14
Поени од реакции
3
Ќе биде ајде :) Кога се изборите и од кога продолжува нормално да тече постапката?
Посредникот ме извести дека нема враќање на дополнителна, бар не од тогаш од кога јас бев на интервју (15.02.2016), зашто имале нови правила за да не се попречува добивањето на државјанство. Што значи, тоа е добро за нас, нема да има чекање и одолговлекување.
Koe brojce si?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom