Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 ноември 2013
Мислења
3
Поени од реакции
0
4 ипол години живеев во хрватска. што легално што нелегално..нивниот закон за странци т.е државјанство,стален престој итн. го знам како стихотворба...Немам и (најверојатно ) немаш ни ти никаква законска основа за државјанство. Да, слушам дека се вадат но нешто се мати...нешто тука е криминално....иако легално се сликаш итн. хрватска колку толку е земја со функционални институции и верувам дека дел од овие пасоши скоро ќе бидат конфискувани,штом ќе ја разоткријат мрежата... Иначе знам тип што посредува и цената беше 6 000 еур. 1 000 даваш одма, 5 000 откако ќе ти излези државјанството. Немам негов број но... ете, можеби можам да најдам. совет..не си играј :)
Имам баба (мајка на мајками ) со хрватско државјанство , родена во Хрватска и 20 години живеела таму пред да дојди и тука да се омажи ( будала ) па реков да прашам да не имам некои шанси со некакво си потекло да извадам пасош :)

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
jas sum so intervju 2016 februar,a vnesena vo sistem maj 20,2016,i uste na zadolzitelna,kolku se ceka nekoj vikat godina,nekoj vikaat od 8 do 10 meseci,i dali od zadoliztena moze da te vratat na dopolnitelna,ve molam please kazete mi,posto veke dolgo vreme pomina bar na finalna konecno da me stavat,inace sum so clenska kniska od dedo mi,i odam preki ambasada vi blagodarsm

Член од
27 февруари 2017
Мислења
45
Поени од реакции
16
Интервју јануари 2016 има некој променет статус од финална?

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Да видиме дали и во месец март, 2014 ќе си остане заспана година... :sleep:

Член од
22 февруари 2011
Мислења
62
Поени од реакции
40
A kako moze da se proveruva do koj broj se stignati
На страната каде што пишува “Т'рсене на преписки подадени по консулски п'т“ внесувам бројчиња и така.[DOUBLEPOST=1488544552][/DOUBLEPOST]
jas sum so intervju 2016 februar,a vnesena vo sistem maj 20,2016,i uste na zadolzitelna,kolku se ceka nekoj vikat godina,nekoj vikaat od 8 do 10 meseci,i dali od zadoliztena moze da te vratat na dopolnitelna,ve molam please kazete mi,posto veke dolgo vreme pomina bar na finalna konecno da me stavat,inace sum so clenska kniska od dedo mi,i odam preki ambasada vi blagodarsm
Значи сега кај и да е ќе ти се смени. Сега ги менуваа на финална тие што беа на интервју на крајот на април, ти ако си внесена во мај, би требало да се смени. Со среќа!

Последно уредено:
Член од
27 февруари 2017
Мислења
45
Поени од реакции
16
Dali status "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство." moze da bide vraten na dopolnitelna?

Член од
21 јуни 2016
Мислења
62
Поени од реакции
27
Da.na mene mi se taka smeni vo "Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство"

Член од
27 февруари 2017
Мислења
45
Поени од реакции
16
Da.na mene mi se taka smeni vo "Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство"
Koga bese na intervju?

Jam

Член од
12 јануари 2015
Мислења
47
Поени од реакции
42
Дали знае некој кога последен пат имаат пратено дипломатска пошта од Скопје за Софија?

Член од
22 јуни 2015
Мислења
16
Поени од реакции
11
dali proagaat izvodi na rodeni pred 1926 na primer dedo mi e roden 1923 kako dopolnitelni dokuenti

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom