Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 март 2017
Мислења
36
Поени од реакции
36
Lugje mozno li e da proveruvam pogresen broj celo vreme? Site sho bile vo april na intervju se so broj 3××× a jas sum br. 68××. Ne sakaa preku tel da mi go kazat brojceto pak. Treba da odam vo Konzulatot za da proveruvam. Imalo li nekoj vakov slucaj?
Nie sto sme preku konzulat kasnat brojcinjata,I jas sum 60** a intervju krajot Na mart,se gubat nekolku meseci najverojatno so diplomatskata posta

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
па моите пријатели и роднини во овие десет год.сигурно барем неколку пати ги сопреле па ништо от дебели казни како што велиш ти(веројатно живееш во некое качак место таму затоа имаш проблеми) плус ме чудиш зашто велиш живееш во германија си возел со мкд воз.братми мораше да вади мегународна возачка за да вози таму,како и да е поголемиот дел гледам возат со заменети па не се жалат от нокого...
Pepi vo Germanija so prevedeni od Mk na Bg vozacki ima mnogu sto vozat duri i jas vozam taka. Za sreka uste ne me soprela policija no, po zakon takvata vozacka ne moze da se prdvede vo Germanska i smees da vozos samo 6 meseca otkako ke se prijavis so adresa deka zivees vo Germanija. No isto tolku moze da se vozi i so Mk vozacka taka da ne gi preveduvajte za dzabe da trosite pari. Moj sovet e deka poveke se isplati da polagate vo Bg, bidejki ako ste polagale vo Bg moze da se prevede bez nikakov problem. Ova sto go pisuvam e od licno iskustvo bodejki prasuvav da ja smenam mojata mi rekoa deka nemoze bidejki stoi deka e prevedena od mk na zadnata strana od vozackata stoi Mk.

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
NE MI E JASNO KAKO TI 12.01.2016 INTERVJU I DURI SEGA CEKAS POTPIS A IMA NA FORUMOV LUGE APRIL 2016 POKASNO OD TEBE VEKE IMAAT ZEMEN UKAZ.POZZ
Koi se tie sto se april na intervju 2016 a imaat zemeno? Tie sto se april momentalno se na finalna, ne sirete deziformacii i panika megu lugjevo deka nesto e zakocena rabotava

Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
Дечки да не знае некој дали е возможно да се извади Хрватски пасош ?
Ако некој има искуство со вадење на Хрватски пасош нека пише во инбокс :icon_lol:
4 ипол години живеев во хрватска. што легално што нелегално..нивниот закон за странци т.е државјанство,стален престој итн. го знам како стихотворба...Немам и (најверојатно ) немаш ни ти никаква законска основа за државјанство. Да, слушам дека се вадат но нешто се мати...нешто тука е криминално....иако легално се сликаш итн. хрватска колку толку е земја со функционални институции и верувам дека дел од овие пасоши скоро ќе бидат конфискувани,штом ќе ја разоткријат мрежата... Иначе знам тип што посредува и цената беше 6 000 еур. 1 000 даваш одма, 5 000 откако ќе ти излези државјанството. Немам негов број но... ете, можеби можам да најдам. совет..не си играј :)

D

Drexel

Гостин
Да ви го разубавам денот на сите, Европскиот парламент пак почна да се бори за нас безвизно како туристи да ја посетуваме америка *fingers crossed*

Attachments

Член од
19 март 2015
Мислења
107
Поени од реакции
52
April na intrvju 2016 konzulat bt seuste na zadolzitela broj69..ima nekoj slicen status?

Член од
28 ноември 2012
Мислења
91
Поени од реакции
46
I jas 654* 2016 intervju dekemvri 2015 bitola seuste zadolzitelna

T

Techguru

Гостин
April na intrvju 2016 konzulat bt seuste na zadolzitela broj69..ima nekoj slicen status?
Јас бев во Август на интервју во Софија и имам број 62** значи вие сте покасно заведени како да сте биле на интервју во Септември во Софија

Член од
16 јуни 2015
Мислења
52
Поени од реакции
60
Јас бев во Август на интервју во Софија и имам број 62** значи вие сте покасно заведени како да сте биле на интервју во Септември во Софија
Jas sum na zavedena na zadolzitelna od 07.09.2016 a sum 138../2016

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom