Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Izleze Zaev i kaza deka ke dormira vlada. Maziste golemo e zajakot, ne se plasi od nikakov pritisok, uste pred 1 godina kaza deka ke bide premier i stvarno doturka da stane premier.
Така е. Му кажаа дека ќе биде премиер, само една работа се утна, победа на изборите. Дури и оставка вети, дури и ВМРО ДПМНЕ се отстрани од мнозинството. На мускули се турка ова, сеалбанска коалиција на власт, без најбројните.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
828
Поени од реакции
842
Така е. Му кажаа дека ќе биде премиер, само една работа се утна, победа на изборите. Дури и оставка вети, дури и ВМРО ДПМНЕ се отстрани од мнозинството. На мускули се турка ова, сеалбанска коалиција на власт, без најбројните.
Исто и у Америка брат.... Трамп изгуби а претседател стана.. Дебилна држава нели?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.831
Поени од реакции
36.864
Ако тоа е вољата на нашите странски пријатели кои сме ние да им противречиме. Ете утре ке иделе и ке ни кажеле до кај е наше. Ти во нашето ке бидиш или од другата страна на границата ?
Добро Владе кажи ми еве искрено. Дали стварно веруваш дека Иванов не му го даде мандатот на Заев поради платформата?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Многу убаво кажано.
Ај сеа чим вмро све прифати ,кажи зошто дуи не коалицираше со нив како во старите добри времиња?
Ем уходани во крадење,ем бизнисите поделени,точно зацртано кој каде и колку може да краде.
Вака сеа ќе треба со зоќи допрва да го делат колачот,па може да дојде до недоразбирања,па зошто ти волку а ја толку да зеам,па вицето,па пичке матерне....
А до пред некое време се имаа уиграно со вмро за крадење како ретко кој.
Заради Сјо.

S

silmarillion

Гостин
Многу убаво кажано.
Ај сеа чим вмро све прифати ,кажи зошто дуи не коалицираше со нив како во старите добри времиња?
Ем уходани во крадење,ем бизнисите поделени,точно зацртано кој каде и колку може да краде.
Вака сеа ќе треба со зоќи допрва да го делат колачот,па може да дојде до недоразбирања,па зошто ти волку а ја толку да зеам,па вицето,па пичке матерне....
А до пред некое време се имаа уиграно со вмро за крадење како ретко кој.
Мое скромно мислење е дека странците не им дозволија на ДУИ при вакви резултати да коалицираат со ВМРО. Веројатно и некоја амнестија им е ветена. ДУИ сами искочија кажаа дека ВМРО профатила се од платформа освен СЈО, Сител искочи кажа јавно дека ВМРО прифатила се од платформа. Сите знаеме дека се е прифатено од платформата, односно нема што да се прифаќа нешто што е во пракса 10 години.

По мене платформата им ја смести Али на сите партии за да си дига рејтинг после катастрофалните резултати. Сиромашен народ секогаш трза на патриотизам па така и овој пат му упали на Али.

Друга работа е што мислам дека во албанскиот електорат има поединци доволно моќни да му замерат на Али за коалиција со ВМРО после објавените бомби.

Дека Хорхе немаше да даде мандат знаевме сите. Дека на Заев ни планот Б нема да му успее сум се повеќе убеден. Дали сме им битни на странците да притиснат спроведување на воља на мнозинство во една земја која аспирира за влез во нивни сојузи и со години злоупотребува фондови од нивни даночни обврзници, ќе видиме во наредниве недели. И дека ќе заврши мирно исто не верувам.

W

wicked_1

Гостин
Дали стварно веруваш дека Иванов не му го даде мандатот на Заев поради платформата?
Во ова никој не верува, дури ни најглупиот сендвич.

Човекот фикус вчера отиде против волјата на мнозинството, безрбетњациве се попалија на тоа а не сфаќаат тоа во каква криза не турка.

Се палат на тоа што еден лик изманипулира илјадници македонци и ги спречи да си остварат основно право т.е да си реализираат право на глас.

Утре може и ќе им се оневозможи да гласаат на тие што не им се по мерка. Бедотии.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Во ова никој не верува, дури ни најглупиот сендвич.

Човекот фикус вчера отиде против волјата на мнозинството, безрбетњациве се попалија на тоа а не сфаќаат тоа во каква криза не турка.

Се палат на тоа што еден лик изманипулира илјадници македонци и ги спречи да си остварат основно право т.е да си реализираат право на глас.

Утре може и ќе им се оневозможи да гласаат на тие што не им се по мерка. Бедотии.
Eve mu opcija na ZZ da gi nogira ljockite da go prifati povikot na grujo i ete uste utre ke stane premier i ke dobie mandat. Ama toa ne se sofpaga so necesnite protivdrzavnicki nameri na tie so mu gi vlecat koncite.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Груби: СДСМ ја прифати платформата - ќе се реализира!
http://press24.mk/grubi-sdsm-ja-prifati-platformata-kje-se-realizira

Вчера и курвана Радмила изјави дека покушала да го изучува албанскиот јазик.

Не бе сдсм не ја прифатила платформата грујо не лаже :facepalm:
Курва скапана таа Шеќеринска

S

silmarillion

Гостин
Груби: СДСМ ја прифати платформата - ќе се реализира!
http://press24.mk/grubi-sdsm-ja-prifati-platformata-kje-se-realizira

Вчера и курвана Радмила изјави дека покушала да го изучува албанскиот јазик.

Не бе сдсм не ја прифатила платформата грујо не лаже :facepalm:
Ја прифатиле исто како и ВМРО. И имаш нешто за ВМРО да кажеш или тркна до продавница по улошки?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Eve mu opcija na ZZ da gi nogira ljockite da go prifati povikot na grujo i ete uste utre ke stane premier i ke dobie mandat. Ama toa ne se sofpaga so necesnite protivdrzavnicki nameri na tie so mu gi vlecat koncite.
Грујо моментално му е до грклан, не смее да мрда пошто ќе се задави.

Која будала би го прифатила тоа од грујо? Тој истиот грујо што ја прифати платформата така? За тој грујо разговараме?

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Treba da se sednat trite lideri na masa pa da se kaze javno i glasno koj so nudel, koj so prifatil. Da vidime koj laze i koj e prav. Na predavnikot li so patem go zapali bureto so barut pred izborite i sam sebe se proglasi za alfa ljocka ke mu veruvate so lajna vi servira?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom