Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
ајде сопри со тролањето, не измислувај будалаштини...каква 57ма.. измислуваш...
И не очекувај дека се ќе најдеш на интернет... гоогле брише стари работи... ете нема да најдеш ни за крвавите нереди на БитПазар, евентуално на некој форум
ajдее бе иреал малце да се посмееме, сега е слобода, опушти се, радувај се, шегувај се, биди среќен!

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.026
Поени од реакции
7.124
@ultras1988 жити младост, објасни зошто не протестираше твојава организација во периодот кога дпне и дуи беа во преговори!? Да те потсетам дека платформата, нашите сограѓани ни ја тртнаа на Божиќ. Од тогаш до сега имавте два месеци. Веќе нема снегови, имате интернет сите ко шо гледам. Свесни сте биле за барањата уште тогаш и сте имале време за мобилизација (пошо очигледно е дека и денеска не се собравте многу). Ај, без навреди, сендвичи, предавници.
Објасни!
Да те потсетам дека за амнестијата од јули 2011-та исто така не ми одговори ништо.
Маршот е најавен во време кога ти типче тврдеше дека ДПМНЕ го продале името и јазикот, значи 10 Јануари.Тогаш си е најавен маршот, а како датум се погоди овој, сите тогаш сигурни бевте дека ДПМНЕ прави влада.Второ зошто пример ако е про-ДПМНЕ се вадеа најжестоки соопштенија кога тие беа мандатори а ? Зошто тогаш беше даден проглас проклети да се предавниците ? Сега нема никакви сооптенија од таков тип, ние сме само едноставно против Учки да прават влада.Тeбе как борец против режимот не ти смета пола режим да ти остане на власта тоа е ДУИ ?

Денес се виде јасно дека здружението е независно и антипартиско.Тоа е формирано 2017 а како што потврди член погоре, читајте едно 15 страници наназад, членовите секогаш се биле дел од протести против власта или протести кои се за заштита на националните интереси.Во 2011 се водеше масовна хајка против десничарите поради 2 настани, кога беа местени, и стално одеа по судови, некој сеуште одат.Знам дека многумина сметат дека сме формирани од ДПМНЕ, некој имаа доблест се извинија, некој не ви дава инатот.
Од денес за било кој настан кој е против државата, ние ќе сме тука, колку сме толку сме.
https://tvrdokorni.wordpress.com/2017/01/22/ponizuvanje_heroite/ ова соопштение во кое се префрла за бранителите и понижувачкиот однос од ДПМНЕ кон нив, мислам збори повеќе од било кој коментар јас што ќе го дадам тука.
А маршот е успешен, без поддршка на НВО, партии, разни спонзори, успеавме да собереме толку народ, иако искрено очекувавме помалку.Ние сме презадоволни, и сметаме дека сме на прав пат.

Само сакам да прашам еден член на форумот од кој бев изненаден како даваше поддршка на коментари што го оцрнуваат здружението а тоа е @Ilumious дали по денешниот марш, и кога увиде јасно кој се членови, сеуште смета дека ние сме некакви платеници на ДПМНЕ ??

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Значи овие вмровциве ако видат некој прави здружение што е патриотско а не е под нивна контрола одма ги фаќа паника.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.780
Поени од реакции
23.100
Во сендвичарата така уште ве учат дека има вие и се друго што не е вие?

Читаш воопшто што некој те прашува или си на ауто респонд на форумов. 5 реченици ги верглаш истото па истото.

Ај прочитај уште еднаш убаво и полека што ти прашав па врати се и кажи
Што ти уствари ме прашуваш и си бараш оправдување?
Помина времето на ВМРО , режимот и диктатурата.
После изборите граѓаните си го кажаа своето и време е државата да сврти нов лист.
Досега прашувавте вие, сега е време да одговарате за вашите постапки а не да се вадите на приказни што било порано. Било што било поминало, завршена приказна е тоа, минато свршено. Џабе ме прашуваш за нешто што веќе се случило и мојот одговор никако неможе да го промени тоа што веќе се случило. Дај да видиме што понатаму ке направите, дали ке ја исправите работата. Затоа ве бираја нели? За да ја поправите работата. Е па ајде почните веќе, оправдајте ја довербата на мнозинството гласачи. Исправете ги грешките од минатото наместо да барате оправдување во нив.
И знам знам тебе за СЈО ти беше и само тоа ти беше битно, кур те боли кој бил на власт. Ај да видиме дали и на другите му било само за СЈО. Колку што можевме да прочитаме, видиме на сите медиуми за СЈО одма се договорија. Уставри не се ни договараја, само климнаја со главите, така да околу тоа можеш мирно да спиеш. Не те интересира за што досега преговараја и договараја или сеедно ти е? Ако ти е сеедно тогаш скоро и да сме на иста страна. И мене кур ме боли за што се договараја и преговаја. Што и да се договорат немам ништо против.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Маршот е најавен во време кога ти типче тврдеше дека ДПМНЕ го продале името и јазикот, значи 10 Јануари.Тогаш си е најавен маршот, а како датум се погоди овој, сите тогаш сигурни бевте дека ДПМНЕ прави влада.Второ зошто пример ако е про-ДПМНЕ се вадеа најжестоки соопштенија кога тие беа мандатори а ? Зошто тогаш беше даден проглас проклети да се предавниците ? Сега нема никакви сооптенија од таков тип, ние сме само едноставно против Учки да прават влада.Тeбе как борец против режимот не ти смета пола режим да ти остане на власта тоа е ДУИ ?
Оу не, кој рекол дека не ми смета. И кога беа презентирани „бомбите“ и сега пишувам дека сум цврсто против тоа. Не ги кријам критиките кон водењето на зз на целата кампања за тргање на режимот.
Една суштинска разлика меѓу дуи и дпне е што кај дуи членството сака да го тргне али, а дпне не уште е цврст и компактен по тоа прашање. Да беше посовесен заев и јавно да ги објавеше криминалите на дуи, сигурен сум дека дуи ќе беше сведен на отприлика дпа што е во моментов.
Како и да е, знаеш за кого мислам дека е коренот на целото зло во државава, така да влада на дуи и дпне ми е помалку прифатливо зло од таа со сдс. Не еднаш сум напишал дека примарно ми е да се санкционира функционерски криминал, партиски криминал, корупција, судски монтажи исл.
Тајмингот ви е многу сомнителен. Не го следам тоа друштво на фејсбук, ама ќе имаше некаква вест некој официјално да реагираше на платформата. Ако добро памтам, оној лудион Јанко Бачев излезе со некој прес, што никој жив не го есапи и тоа е тоа - толку од реакции.
Во секој случај, изговор за претходно не-реагирање немаш. Ти реков и вчера - не мора здружението да има формална судска регистрација за да се артикулира некакво незадоволство, посебно ако се однесува на национален интерес - едноставно со соистомисленици се наоѓаш и излегуваш на протест.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.026
Поени од реакции
7.124
Оу не, кој рекол дека не ми смета. И кога беа презентирани „бомбите“ и сега пишувам дека сум цврсто против тоа. Не ги кријам критиките кон водењето на зз на целата кампања за тргање на режимот.
Една суштинска разлика меѓу дуи и дпне е што кај дуи членството сака да го тргне али, а дпне не уште е цврст и компактен по тоа прашање. Да беше посовесен заев и јавно да ги објавеше криминалите на дуи, сигурен сум дека дуи ќе беше сведен на отприлика дпа што е во моментов.
Како и да е, знаеш за кого мислам дека е коренот на целото зло во државава, така да влада на дуи и дпне ми е помалку прифатливо зло од таа со сдс. Не еднаш сум напишал дека примарно ми е да се санкционира функционерски криминал, партиски криминал, корупција, судски монтажи исл.
Тајмингот ви е многу сомнителен. Не го следам тоа друштво на фејсбук, ама ќе имаше некаква вест некој официјално да реагираше на платформата. Ако добро памтам, оној лудион Јанко Бачев излезе со некој прес, што никој жив не го есапи и тоа е тоа - толку од реакции.
Во секој случај, изговор за претходно не-реагирање немаш. Ти реков и вчера - не мора здружението да има формална судска регистрација за да се артикулира некакво незадоволство, посебно ако се однесува на национален интерес - едноставно со соистомисленици се наоѓаш и излегуваш на протест.
https://tvrdokorni.wordpress.com/2017/01/27/за-албанските-ултиматуми/
https://tvrdokorni.wordpress.com/2017/02/10/пренесено-албанската-платформа-е-жив/
https://tvrdokorni.wordpress.com/2017/01/28/кој-одлучува-за-вашите-животи/
Плус тони објави на официалната страница против платформата.А бидејќи никој не ги објавуаше нашите соопштенија се решивме за маршот, дигнавме прашина и повеќе никој нема да не блокира медиумски од кога се виде дека здружението е многу посилно од тоа што се збореше.А предходно реагирање има, ти кажаа членови погоре, протести против Талат Џафери, за убиството на Велигден дел од основачите протестираа со Достоинство кога тоа беше здружение и.т.н.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
потребни беа околу 400000 гласови, а не излегоа ни 200000. Вие после избориве последни скокавте дека "не била исполнета волјата на народот", каде бевте тогаш? Пази, јас тогаш сум гласал против, многу од другариве (кои од корен го мразат паторот) гласаа против - кај се другите? К** ве болело сите тогаш, а сега за јазикот(што законот дпне го има договорено) јајцата кокоси ни ги праите.[DOUBLEPOST=1487959010][/DOUBLEPOST] Австралопитекусот издркано има слични привиденија, живее во сличен холограм како тебе. Ќе одите во душевна болница, ќе ви даде чичкото бонбончиња.
Здрав чоек со 8000 евра месечни приходи нема да знае како изгледа паторот, а не да му дава blowjob 24/7 на интернет.[DOUBLEPOST=1487959316][/DOUBLEPOST]:lolzz:
kolku samo se zasekirav za patorot i negoviot kriminal sto ne mozam da spijam,a bogami i halucinacii mi se pojavuvaat deka crpnatiot za premierska fotelja ja sitnal za sitni pari Makedonija

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
https://tvrdokorni.wordpress.com/2017/02/10/пренесено-албанската-платформа-е-жив/
Плус тони објави на официалната страница против платформата.А бидејќи никој не ги објавуаше нашите соопштенија се решивме за маршот, дигнавме прашина и повеќе никој нема да не блокира медиумски од кога се виде дека здружението е многу посилно од тоа што се збореше.А предходно реагирање има, ти кажаа членови погоре, протести против Талат Џафери, за убиството на Велигден дел од основачите протестираа со Достоинство кога тоа беше здружение и.т.н.
Ако не сакате да бидете исмеани, а пред се, злоупотребени, повнимателно ќе го одберевте тајмингот. Денеска гледаме дека дпне повикува на мобилизација на членството по штабовите и неизбежно е да бидете поистоветени со нив. Посебно што во многу вашата иконографија потсеќа на таа на дпне.

newcastle

Shearer
Член од
23 декември 2014
Мислења
434
Поени од реакции
323
Ако малку има срам Груевски треба да поднесе оставка од функцијата претседател на вмро и да замине во историјата или во затвор.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.786
Поени од реакции
36.798
Кој е ставот на Здружението Тврдокорни за СЈО?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
ова е фотографија од 2008[DOUBLEPOST=1487958458][/DOUBLEPOST]

хахахах целата надеж, молитви и желби ви се вперени во Ахмети.
На Исус зборовите толку желно не ги очекувате како тие на Али.
A vie vodata so si gi ie nozete mu ja piete,vlada da pravi so dokazanite kriminalci.
Duri i vo dzamija ke pocnete da odite da vi se ostvari neostvarenata novogodisna zelba

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom