Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
M

macgowan

Гостин
Али излезе и си кажа за што не се договорија. За СЈО. За се, буквално за се кољо пастирот ќе се согласи ама за СЈО нема, мило му е пастирското кожувче.
Ем прави филмови дека е шиптаромразец, антички православен делија прва класа со сите лавови, крстој и вергини накитен ем е главен шиптарогазољубец(секаковгазољубец всушност) за да куртули и да ја тегни работата дури можи. Едно му е него мило, парињата.

S

silmarillion

Гостин
Сеа Струмица чива е? Бетмен студио или незнам некоја рандом глупа шала?

V

viktora

Гостин
Глатко ја прифатија двојазичноста се друго, но, избегнувањето на одговорноста на Груевски за криминалиите, за наша среќа, е приоритет во лично неговата партија.
Дај доказ каде официјално прифатиле.Линк изјава било што.Не некој лигуш од ДУИ демек за СЈО запнале,кога нив им е битна платформата а кур ги заболе и за СЈО па и за цела Македонија.
И што правиме со Зајко и Вицето што маваат рекет едно евро за квадрат?И тие ќе одговараат за криминал?[DOUBLEPOST=1486383097][/DOUBLEPOST]
Сеа Струмица чива е? Бетмен студио или незнам некоја рандом глупа шала?
Струмица е на татко му на Заев,му ја оставил таткојна.Си прави шо сака.Била и ќе биде.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
И што правиме со Зајко и Вицето што маваат рекет едно евро за квадрат?И тие ќе одговараат за криминал?
Нема никој па ниту тие, оваа не е борба за кој направил криминал, ова е борба кој да дојде/остане на власт!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.487
Поени од реакции
84.951
Дај доказ каде официјално прифатиле.Линк изјава било што.Не некој лигуш од ДУИ демек за СЈО запнале,кога нив им е битна платформата а кур ги заболе и за СЈО па и за цела Македонија.
По изјавата на Ахмети Груевски веднаш излезе и демантираше дека они прифатиле све освен СЈО, но за жал Сорос ја избриша од глобалната свест со ХААРП таа изјава.

Ај сеа постирај ја и ти изјавата дадена пред да преговараат. да се посмееме, не за друго.
И што правиме со Зајко и Вицето што маваат рекет едно евро за квадрат?И тие ќе одговараат за криминал?.
Секако дека треба да одговараат и ако они на пример треба да лежат по десет години за тоа, Груевски и тајфа по едно две три доживотни би требало за нивните дела да истераат.

Ме фати на емотивна слабост, затоа ти реплицирам како на човек. Нема да се повтори.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
S

silmarillion

Гостин
БЕВ ИЗМАНИПУЛИРАН ОД ЉУБЧО, СТРУМИЧКИОТ СОВЕТНИК ВИТАНОВ ОСТАНУВА ВО КОАЛИЦИЈА СО СДСМ

Трагедија у пм. Кого лаже овој бе : )) Почнуваат кешови да летаат пред локалниве. Мене ми стојат како најпрљави до сеа избори што ќе се одржат.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
Советниците ти се најпревртливите политичари, нивните плати се паушални и не се којзнае колку големи, варираат од општина до општина (сега да не речете дека се мали оти работата ич не им тешка), речиси сите советници работат по државните фирми и ситуацијата е таква што за малку ќешче , унапредување и сл. они можат да си ја сменат бојата како камелеон.

V

viktora

Гостин
По изјавата на Ахмети Груевски веднаш излезе и демантираше дека они прифатиле све освен СЈО, но за жал Сорос ја избриша од глобалната свест со ХААРП таа изјава.

Ај сеа постирај ја и ти изјавата дадена пред да преговараат. да се посмееме, не за друго.
Секако дека треба да одговараат и ако они на пример треба да лежат по десет години за тоа, Груевски и тајфа по едно две три доживотни би требало за нивните дела да истераат.

Ме фати на емотивна слабост, затоа ти реплицирам како на човек. Нема да се повтори.
Ти побарав доказ ти ми мешаш сорос харп,понеделнички со дрога не го бива.Затоа сум те фатил на емотивна слабост си почнал да трипуваш.
И не ми е јасно дали сакате зајко да формира влада или да лежи десет години во затвор?Или да формира од затвор влада?Како бе така ем да одговара за криминал а и меѓу времено да формира влада?На многу добра дрога си или е струмичка или албанска.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.487
Поени од реакции
84.951
Ти побарав доказ ти ми мешаш сорос харп,понеделнички со дрога не го бива.Затоа сум те фатил на емотивна слабост си почнал да трипуваш.
И не ми е јасно дали сакате зајко да формира влада или да лежи десет години во затвор?Или да формира од затвор влада?Како бе така ем да одговара за криминал а и меѓу времено да формира влада?На многу добра дрога си или е струмичка или албанска.
Обрати се телепатски до Ireal, Toma, Delboy и слични. Ќе ти разјаснат убаво.(y)

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Значи пак ќе се навратам, со сигурност имаат пресметано дека СДСМ има добиено речиси 70к албански гласови.
Koлку ли Албнци има во Македонија??!!
211.000 гласале за албански партии
70.000 гласале за СДСМ
Излезеност беше 66% значи на 280.000 албанци додај му и 34% кои не излегле - околу 100.000
на 380.000 вкупно гласачи албанци додај му и 50% на оние кои не се во доба за гласање - оп имаме најмалце 570.000 албанци во Македонија или речиси 30% население

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
70.000 гласале за СДСМ
Излезеност беше 66% значи на 280.000 албанци додај му и 34% кои не излегле - околу 100.000
на 380.000 вкупно гласачи албанци додај му и 50% на оние кои не се во доба за гласање - оп имаме најмалце 570.000 албанци во Македонија или речиси 30% население
За албанските партии гласаат и други не само Албанци, го имам кажувано примерот во Штип, таму 2011 добија скоро 1000 гласови, кога ДУИ успеа да купи 1000 гласови без некоја сериозна логистика, зошто СДСМ да не може да купи неколку илјади,
но да се вратиме та темата, ДУИ редовно тепа во пласница, а таму на пописот жителите беа попишани како Турци,

Зборот ми е дека албанските партии имаат сериозна бројка на гласачи кај Ромите, Турците, Бошњаците, Торбешите... оти имаа/имаат систем на финансирање од исламски структури, сега тие гласови многу лесно беа одкупени од страна на СДСМ, и затоа таму гласовите се во корист само на СДСМ, но не и на БЕСА, БЕСА имаше успех само во албанските средини.

Друг начин на зголемувањето на албанските гласови е зголемениот прилив на туристи од Косово (Фатиме беше дојдена специјално за гласањето + сведочењето), во Куманово има 5к поголема излезност и сите се во корист на СДСМ, јас не знам во кој ИМ се зголемени тие 5к, но според шпекулации во 2-ка, 15-тина илјади се албански гласови.

Сега ако се водеме според твоите податоци, Македонија има 2,45милиони државјани, албанците би биле 23%, но колку се присутни во Македонија не знаеме!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
70.000 гласале за СДСМ
...додај на тоа и едно 400 и кусур иљади што шарени соросоиди , што клот испрани, плус недефинирана количина ноеви со глава у песок, ти стануе јасно од кај тоа овде апансас голема шкиприја преку ноќ... :)

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
Ќе ја заборавев Шутка, таму СДСМ има зголемување за 2000 гласа од 600 на 2600, и они ја препознаа програмата за живот, само ние смотаните се уште живееме во лажен свет.:(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom