Рубикова коцка

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
автокоманда до аристократ има една продавница...80 денари коцка :D една земав, еве 3 месеци кај шо ја врткам, добра е за speed cubing и без модификации. Значи бела е со офарбани коцки, не се лепенки или слично, така ке ја познаете:) мене барем ми го скрати времето од две до пет минути на 50до 80 секунди:D

автокоманда до аристократ има една продавница...80 денари коцка :D една земав, еве 3 месеци кај шо ја врткам, добра е за speed cubing и без модификации. Значи бела е со офарбани коцки, не се лепенки или слично, така ке ја познаете:) мене барем ми го скрати времето од две до пет минути на 50до 80 секунди:D
Ефтино бе 80 денари. Убаво лизга вртењето? Мака ти е еден ривју да мавнеш на јутуб?

предобра е за 80 денари...комотно двојни вртења мојш да направиш...на пример горна и десна комбо:D ае ке видам ако имам утре време ќе направам едно ривју:D ако си скопје мора да одиш да видиш дали има уште таму такви...вреди да се има она нешто

предобра е за 80 денари...комотно двојни вртења мојш да направиш...на пример горна и десна комбо:D ае ке видам ако имам утре време ќе направам едно ривју:D ако си скопје мора да одиш да видиш дали има уште таму такви...вреди да се има она нешто
Скопје сум да, мавни скриншот од гугл мапс, изгубен сум ја троа.

qwertqewqeqw.jpg

ваљда е доволно јасно:D

Како дете имав рубикова коцка никогаш не ја наместив, кога потпораснав малце, средно кога бев низ цело СК по сите џиџимиџарници и продавници за играчки барав рубикова коцка бидејќи старата ја бев изгубил, ама немаше :( Еве сега слушам дека повторно почнале да ги продаваат во Авткоманда, обавезно ќе отидам да си купам една. Па ќе и покажам сега како се работи и мести

Како дете имав рубикова коцка никогаш не ја наместив, кога потпораснав малце, средно кога бев низ цело СК по сите џиџимиџарници и продавници за играчки барав рубикова коцка бидејќи старата ја бев изгубил, ама немаше :( Еве сега слушам дека повторно почнале да ги продаваат во Авткоманда, обавезно ќе отидам да си купам една. Па ќе и покажам сега како се работи и мести

Купи?

Каде има во Скопјево да купам асална рубикова коцка?

Нешто вакво барам:

014625__.jpg

Имам дома чајна шит за 90 денари ама не е тоа-тоа :)

И уште едно прашање, што е подобро: Rubik или Zhanchi и зошто?

Konecno najdov rubikova kocka :) i ja zemav. Epten e dobra na raka i ne se zaglavuva :) 90 den ja plativ u Ciko kaj nas u Tetovo :)

Каде има во Скопјево да купам асална рубикова коцка?

Имам дома чајна шит за 90 денари ама не е тоа-тоа :)

И уште едно прашање, што е подобро: Rubik или Zhanchi и зошто?

Во Џамбо има. Видов пред некој ден.

ja imam originalnata doma mi ja kupija od BELGARD 1982-3, treba da ja pobaram, inace samo ednas uspeav da ja namestam cela, togas imav 10-12-tin a godini, pred edno 2-3 godini probav da ja mestam nekako ne mi odese 1-starna cela i ostanatite 5strani smo po 2reda, zaglaviv i tolku

Купив една рубикова.
Ги научив алгоритмите, просек брзина ми е две до три минути.
Треба да ја подмачкам, преммогу крцка, ама да соберам нешто пари сакам да земам speed cube а до тогаш подобро да ги совладам алгоритмите и движењето на прстите / рацете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom