Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво на сите :) Вака имам машко маче на возраст од 9 месеци и пред извесно време на образот му се појави оток кој што подоцна се отвори најверојатно од чешањето истече гнојта и на тоа место остана рана која што некако бавно зарасна но сега гледам дека пак има мал оток дали раната не била исчистена целосно и останала гној не ми е јасно и нз што да правам а мачето има проблеми на апетит не губи ама на расположение му се приметува постојано спие не си игра со др мачиња итн.
Ako ne e raspolozeno togas mozno e velje da e vo infekcija. Na veterinar za pocetok krvna slika i da se pregleda toj otok i po pptreba da se iscisti.
@Sungerot Bob i jas bi pretpostavila isto sto ti napisa drugarov pogore. Probsj da mu najdes zanimacika. Imas edni kako topki se stava hrana vo niv i kuceto treba da si igra i po ispagjaat zrnca. Vtoroto ona sto ti rece dolgi prosetki za da doma spie koga ke si dojde.

Lugje, so mislite za kokosovo maslo?
Eden star veterinar pri Sredba se konsultirav okolu nekolku sostojbi, rece deka kokosovoto maslo e cudo za milenicite.
Da jadat, da im se cistat ushinjata so kokosovo maslo, da se vtriva na kozata, da se stava na ranicki, puknatini itn.
Bil profesor na Veterinaren institut tuka.
Vase iskustvo so kokosovo maslo?

Normalno deka go odnesov maceto na veterinar tuka pobarav samo mislenje od sto i kako se tie gnojni kesi.Maceto primase inekcija i sprej za dezinfekcija na ranata zemav pa zdravje boze ke vidime kako ke se odviva situacijata ponatamu.Pozdrav.

Normalno deka go odnesov maceto na veterinar tuka pobarav samo mislenje od sto i kako se tie gnojni kesi.Maceto primase inekcija i sprej za dezinfekcija na ranata zemav pa zdravje boze ke vidime kako ke se odviva situacijata ponatamu.Pozdrav.
Odlicno.
Dali mu stavija antibiotic?
Samo koga go prskash zanimavaj go edno 10 minuti za da ne se lize. Moevo go tretiram sega od gabicna infekcija pa go zamaram kolku mozam za da ne se lize.

Дали можеби некој има нарачувано витамини и други работи за кучиња од интернет?

Дали можеби некој има нарачувано витамини и други работи за кучиња од интернет?
Ако сакаш да нарачаш некој ланец за шетање на кучето, околувратник, канче за храната и такви некои ствари нарачај, но витамини, храна, па и играчки кои кучето ги гриза јас лично не би ти препорачал да купуваш/нарачуваш од Интернет. Најдобро купи ги од кај ветеринарот или од продавница за домашни миленичиња.

Здраво дечки, прв пат чувам куче, прв пат ми се дешава ова, може е и претерување ама да си прашам.
Кучето ми е старо 2 месеци, со примена вакцина, сега следен термин за ревакцинација за 3 недели некаде.
При вакцината ветеринарот не ми спомна ништо во смисла да не го ваѓате кучето, карантин ова она....јас си го шетам еднаш дневно, нема некој претеран контакт со други кучиња. Денес при прошетката ми се деси да ми поврати, прв пат, а и од сношти многу често и кака. За вечера му дадовме прв пат риба, па не знам да не сме згрешиле да не му е рано или друго нешто би можело да е? Во моментот кога повраќаше ме сретна една жена ме праша колку е стар и дали примил вакцина, ми рече демек до ревакцинација дека не треба да го ваѓам надвор?? Го примеќам сега и со грбот оди како мачка така како полукруг на моменти, кажете дали е нешто сериозно или јас си преувеличувам?

Здраво дечки, прв пат чувам куче, прв пат ми се дешава ова, може е и претерување ама да си прашам.
Кучето ми е старо 2 месеци, со примена вакцина, сега следен термин за ревакцинација за 3 недели некаде.
При вакцината ветеринарот не ми спомна ништо во смисла да не го ваѓате кучето, карантин ова она....јас си го шетам еднаш дневно, нема некој претеран контакт со други кучиња. Денес при прошетката ми се деси да ми поврати, прв пат, а и од сношти многу често и кака. За вечера му дадовме прв пат риба, па не знам да не сме згрешиле да не му е рано или друго нешто би можело да е? Во моментот кога повраќаше ме сретна една жена ме праша колку е стар и дали примил вакцина, ми рече демек до ревакцинација дека не треба да го ваѓам надвор?? Го примеќам сега и со грбот оди како мачка така како полукруг на моменти, кажете дали е нешто сериозно или јас си преувеличувам?
Kako sto mi imaat kazano mene edna nedela ne treba posle vakcina da se vadi nadvor.
Dali mu dadoa apcinja za protiv paraziti?
Moze I toa e pricinata za pocesto a i sekako potecno kakanje.
Povrakjanjeto moze da e od riba, I macevo moe 2 meseci I 2 nedeli povrati od riba :)

Само што го пишав постот пак поврати, го однесов на ветеринар му дадоа инфузија, вирус имал.
Ми рекоја дека до ревакцинација не треба надвор, карантин....

Само што го пишав постот пак поврати, го однесов на ветеринар му дадоа инфузија, вирус имал.
Ми рекоја дека до ревакцинација не треба надвор, карантин....
Кој вирус? На таа возраст лошо звучи. Кучето не се вади од карантин се додека целосно не се заврши имунизацијата.

Ke se oporavi.
(cudno mi e koa velam I tesham vaka, ama moe zivotno da ima virus ke se shlogiram).
Pepa slusaj ja, mene mi pomogna.
SaltNPepa, dali isto toa vazi I za macinjata za prvata trovalentna vakcina? Mislam deka da.

Кој вирус? На таа возраст лошо звучи. Кучето не се вади од карантин се додека целосно не се заврши имунизацијата.

Не ми кажа кој вирус, само ми рече денес само јогурт и ориз и да му ја пратам состојбата. Ќе се слушнеме утре да ми каже дали треба пак да прими инфузија. Тој ја прими првата вакцина на 4ти јануари, ревакцинација е закажана на 17ти фебруари. Не знаев дека не треба да се ваѓа надвор, не ми ни кажа некој, сега ми е многу криво, си преплакав дома.

Ke se oporavi.
(cudno mi e koa velam I tesham vaka, ama moe zivotno da ima virus ke se shlogiram).
Pepa slusaj ja, mene mi pomogna.
SaltNPepa, dali isto toa vazi I za macinjata za prvata trovalentna vakcina? Mislam deka da.
Знам :ROFLMAO:
Па у принцип да, имунизација е...
Не ми кажа кој вирус, само ми рече денес само јогурт и ориз и да му ја пратам состојбата. Ќе се слушнеме утре да ми каже дали треба пак да прими инфузија. Тој ја прими првата вакцина на 4ти јануари, ревакцинација е закажана на 17ти фебруари. Не знаев дека не треба да се ваѓа надвор, не ми ни кажа некој, сега ми е многу криво, си преплакав дома.
Јас би ти рекла да си побараш и второ мислење. Вака младо куче, само еднаш вакцинирано а шетано може да има закачено парво или штенечак. Не мора да значи, но за жал веројатноста е голема.

Знам :ROFLMAO:
Па у принцип да, имунизација е...

Јас би ти рекла да си побараш и второ мислење. Вака младо куче, само еднаш вакцинирано а шетано може да има закачено парво или штенечак. Не мора да значи, но за жал веројатноста е голема.

Нема, мал град само тој е....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom