Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.277
Да ни го тргаат столчето на кои стоимеКако ?
Да ни го тргаат столчето на кои стоимеКако ?
....што бе како, така фино..ко што пола евреи навистина мислеле дека одат на туширање зошто ги убедиле дека се многу валкани и смрдливи ..., пред да ги примат во логорот...Како ?
Не. Увек ќе ти даваат кредити. Што позадолжен си кај нив, позависен си од нив.Да ни го тргаат столчето на кои стоиме
мене ми одговара некој стално да ми дава кредит али еден ден нема и ќе побараат да се врати се со каматаНе. Увек ќе ти даваат кредити. Што позадолжен си кај нив, позависен си од нив.
Ех, еден ден...мене ми одговара некој стално да ми дава кредит али еден ден нема и ќе побараат да се врати се со камата
Сепак немој да забораваш дека ни под разно не смее да се занемари изборната желба на огормен број на Македонци и Албанци кои јасно дадоја до знаење дека воопшто немаат ништо против околу тоа, напротив тоа е веќе реалност и само треба да се официјализира ако сакаме мир во куќата. Дури и можам слободно да речам не мал број на Албанци се освестија, напреднаја и излегоја од нивните ментални стеги за разлика од Македонците и со две раце гласаја за тоа. Прв пат во поновата историја и едните и другите застанаја под заеднички бајраци заедно барајќи ги своите права и слободи. Не така одамна се гледавме преку нишанот на автоматската пушка,како вчера да беше како редовно ви ги кршеја главите во градскиот превоз и безмалку каде ке стигнат, а денес денес заедно под Албанското и Македонското знаме заедно со истите тие гласавме да падни режимот. Каква влада би било тоа ако остане глува и слепа на потребите и барањата на толкав број на народ кој свесно и совесно без присила се изјасни на последните слободни и демократски избори како што си се изјасни. Уставни промени мора да има, двојазичноста мора да се официјализира, химната и знамето мора да се сменат, името на заедничката држава на двата државотворни народи мора да се промени за да ја отсликува реалноста. Доаѓа време на нужни промени и мене ме радува што и Македонците и Албанците барем се согласни ако ништо друго барем околу овие работи. И тоа е некој почеток. Не мислиш ти така ?Ако дпмне направи влада со дуи, директно ќе придонесе кон она против кое се бореше во кампањата за избори-двојазичност, менување на уставот, бинационална држава итн.
.....твојот комплекс на мала вредност и неспособност во однос на еден приучен брокер од прилепски факултет станува загрижувачки. Не ми е јасно како некој со претенциозен ник Лорд Дондарион , може до толку да биде уплашено импресиониран од Груевски....Човекот само малкуцка , недоволно и во голема мера аматерски ја разбуричка жабокречината , а тебе и уште сијасет други ве фати вртоглавица и морска болест?? Па ако се тие небањати глупандери , што сте вие тогаш така уплашени од нив , што прифаќате и голема албанија и амбасадори регрутирани во установи за деца со посебни потреби, зајаци, а и некои мапет ликови донесени од небуха, да ви ја кројат судбината , неспособни сами да си го решите тоа во сопствената земја по сите нишани како што е ред????Не. Груевски си ја изгуби позицијата што ја имаше, преку илјада и една криминална дејност, прекршување на речиси сите закони и устав на државава и уште еден тон морално-етички неисправни одлуки, а све заради тие пусти пари и моќ.
Ако имате докази дека Сорос го примораваше да ни ги праи сите тие работи нам и на оваа земја, односно он неќел све ова да ни го праи, али морал, на пример, Сорос му ги заробил децата и му рекол - сеа ти ќе им ебеш матер на македонските граѓани со најразлични драконски казни (кои селективно се применуваат) нови давачки, најнови давачки, супернајнови давачки, измислени задолжителни услуги кои никој не ги бара и ред други начини, а ако не го напраиш тоа отидоа децата јабана.
Е ако стварно било вака, у сите случаи, онда нема проблем Сорос е крив, за све ова што фамилијата ни го направи.
Ова е еден од стандардните идиотизми, на кои само такви како вас евентуално можат да поверуваат.
Значи, или ќе го трпиме изживувањето на Груевски врз законите, народот и државата или македонскиот народ ќе биде истребен.
Од кога тоа требењето на злосторници како овој е контра интересите на македонскиот народ?
Вие судбината на еден од најголемите македонски злотвори си ја поврзавте со судбината на македонскиот народ, кој самиот е најголема негова жртва.
Повеќе мислев на тоа ако продолжи вака.Да ни го тргаат столчето на кои стоиме
Да, дај да видиме ја кој сум и што сум, да го оставиме Груевски, кој не е никој и ништо. Небитен за темава. Ја сум битен, боље накај мене да ја насочиме дискусијата. дали сум богат, сиромашен, дебел, слаб, плашлив или храбар. За тоа е темава......твојот комплекс на мала вредност и неспособност во однос на еден приучен брокер од прилепски факултет станува загрижувачки. Не ми е јасно како некој со претенциозен ник Лорд Дондарион , може до толку да биде уплашено импресиониран од Груевски....Човекот само малкуцка , недоволно и во голема мера аматерски ја разбуричка жабокречината , а тебе и уште сијасет други ве фати вртоглавица и морска болест?? Па ако се тие небањати глупандери , што сте вие тогаш така уплашени од нив , што прифаќате и голема албанија и амбасадори регрутирани во установи за деца со посебни потреби, а и некои мапет ликови донесени од небуха, да ви ја кројат судбината , неспособни сами да си го решите тоа во сопствената земја по сите нишани како што е ред????
Ај за сите оние шушумиги и дечурлија овде и така и така , ама еден Лорд???
сдс се изјасни дека нема ништо против двојазичност во цела Македонија (што и да значи тоа, досега никој не објасни), бинационална држава итн, јасно е. Дпмне напротив, од петни жили се бореше да докаже дека е против сето тоа. Доколку дуи не работи за дпмне и за своја сметка, односно прави театар со т.н. платформа (што баш и не ми се верува со оглед на нивните досегашни активности низ државава), ако дпмне формира влада со дуи, ќе плукне врз се што пласираше во јавност во врска со некојси патриотизам и слоганот Македонија пред се. Нема да е првпат, но ова оди малку подалеку со оглед на ситуацијата.. Не мислиш ти така ?
Против фактите и боговите молчат не пак ВМРО-ДПМНЕ. А фактите кажуваат дека огромен број на Македоцни и скоро сите Албнаци на последните избори се изјаснија дека немаат ништо против тоа, напротив сметаат дека тоа е сосем нормално и очекувано за една модерна и современа држава, кој е пак ВМРО- ДПМНЕ да ги занемари нивните барања и потреби. Јас лично воопшто нема да им земам за зло ако прифатат се од платофрмата. Сепак народот си кажа на избори што мисли околу тоа. Тоа што изборниот закон е таков каков што е неправеден и тоа им донесе изборна победа на ВМРО и тоа са пишливи 20000 гласови или 2 пратеници плус од СДСМ не го менува фактот дека мнозинството граѓани од двата државотворни народи сакаат државата да се ремоделира и да ја отсликува моментална состојба а не романтичните средновековни желби на едниот народ. Ако сака мир во куќата, ако не нека оди контра вољата на народите.сдс се изјасни дека нема ништо против двојазичност во цела Македонија (што и да значи тоа, досега никој не објасни), бинационална држава итн, јасно е. Дпмне напротив, од петни жили се бореше да докаже дека е против сето тоа. Доколку дуи не работи за дпмне и за своја сметка, односно прави театар со т.н. платформа (што баш и не ми се верува со оглед на нивните досегашни активности низ државава), ако дпмне формира влада со дуи, ќе плукне врз се што пласираше во јавност во врска со некојси патриотизам и слоганот Македонија пред се. Нема да е првпат, но ова оди малку подалеку.
...многу сте лично осетлив Лорде, во ниедем момент, ни на крај памет не би ми падмнало да ве коментирам Вас лично, а не па дали сте богат, сиромашен, дебел, слаб, плашлив или храбар, ни случајно , а не пак со цел да ве навредувам... Тоа се приватни работи за кои не се дискутира . Зборот ми беше дека нечие однесување кон ликот и делото на Груевски го направија повеќе тоа што тој реално е , а во својата неспособност за соочување со таков реално гледано ситен изазов, го проектураа до ниво на аждаја, па уште плус му додадоа и еден супермен...Да, дај да видиме ја кој сум и што сум, да го оставиме Груевски, кој не е никој и ништо. Небитен за темава. Ја сум битен, боље накај мене да ја насочиме дискусијата. дали сум богат, сиромашен, дебел, слаб, плашлив или храбар. За тоа е темава.
Немањето аргументи води кон ад хоминем, односно префрлање на фокусот од темата кон личните параметри на соговорникот, апсолутно неповрзани со темата.
Да, веќе видено и очекувано.
.....дпмне треба да плукне, како што еве претпоставуваш, но може да , може не..., сдсм ачик ашкере плунка. Ја чувствуваш ли нијансата , или веќе си плукнал, па qр те боли???сдс се изјасни дека нема ништо против двојазичност во цела Македонија (што и да значи тоа, досега никој не објасни), бинационална држава итн, јасно е. Дпмне напротив, од петни жили се бореше да докаже дека е против сето тоа. Доколку дуи не работи за дпмне и за своја сметка, односно прави театар со т.н. платформа (што баш и не ми се верува со оглед на нивните досегашни активности низ државава), ако дпмне формира влада со дуи, ќе плукне врз се што пласираше во јавност во врска со некојси патриотизам и слоганот Македонија пред се. Нема да е првпат, но ова оди малку подалеку со оглед на ситуацијата.
Со нетрпение чекаме двојазичност промени на устав знаме име и федерализација на државата. Постојано пратам вести на Сител во исчекување кога ќе се оствари тој наш вековен сон кој до сега го кочеа соросоидите и комуњарите со дефокусирање на јавноста со некакви нелегално прибрани снимки од странски служби за криминали и незаконитости на властаСепак немој да забораваш дека ни под разно не смее да се занемари изборната желба на огормен број на Македонци и Албанци кои јасно дадоја до знаење дека воопшто немаат ништо против околу тоа, напротив тоа е веќе реалност и само треба да се официјализира ако сакаме мир во куќата. Дури и можам слободно да речам не мал број на Албанци се освестија, напреднаја и излегоја од нивните ментални стеги за разлика од Македонците и со две раце гласаја за тоа. Прв пат во поновата историја и едните и другите застанаја под заеднички бајраци заедно барајќи ги своите права и слободи. Не така одамна се гледавме преку нишанот на автоматската пушка,како вчера да беше како редовно ви ги кршеја главите во градскиот превоз и безмалку каде ке стигнат, а денес денес заедно под Албанското и Македонското знаме заедно со истите тие гласавме да падни режимот. Каква влада би било тоа ако остане глува и слепа на потребите и барањата на толкав број на народ кој свесно и совесно без присила се изјасни на последните слободни и демократски избори како што си се изјасни. Уставни промени мора да има, двојазичноста мора да се официјализира, химната и знамето мора да се сменат, името на заедничката држава на двата државотворни народи мора да се промени за да ја отсликува реалноста. Доаѓа време на нужни промени и мене ме радува што и Македонците и Албанците барем се согласни ако ништо друго барем околу овие работи. И тоа е некој почеток. Не мислиш ти така ?
Нема тука можи да можи не. ВМРО ако ја сака и почитува татковината и мисли за нејзино добро тогаш секако треба да го земе во предвид исходот од изборите. Нема да и фали ни 2/3 мнозинство за да се изгласаат уставните промени пошто СДСМ и сите Албански партии едногласно ке ги прифатат за да се разубави грдото лице на Македонецот. А и искрено нити химната ни е нешто посебна нити знамето , а пак привременто име за меѓународна употреба ич да не ни правиме муабет. Грбот веќе вришти за промени.[DOUBLEPOST=1484687198][/DOUBLEPOST].....дпмне треба да плукне, како што еве претпоставуваш, но може да , може не..., сдсм ачик ашкере плунка. Ја чувствуваш ли нијансата , или веќе си плукнал, па qр те боли???
Ти прати за доказот кој треба да му се донесе на Иванов со кој се изјавува дека има согласност за мнозинство за да се формира влада. Другото само посебе ке си дојди.Со нетрпение чекаме двојазичност промени на устав знаме име и федерализација на државата. Постојано пратам вести на Сител во исчекување кога ќе се оствари тој наш вековен сон кој до сега го кочеа соросоидите и комуњарите со дефокусирање на јавноста со некакви нелегално прибрани снимки од странски служби за криминали и незаконитости на власта