Барам програма

Статус
Затворена за нови мислења.
M

Mr.InF3ction

Гостин
Значи сакам лаптопов да го поврзам со Телевизорот.
Кабли се тие рабојке ги имам цела опрема, уште ми фали програм.
Е сега незнам дали има ваков програм који овие рабојке ги дозволува:
Да можам да го поврзам пцево со телевизорот да гледам тв од Зулу.Мк а исто времено да можам на пц да си играм.
Значи да има некоја функција да можам да играм на пц а на тв да гледам од зулу или било која страна...
ако имаш графичка со Тv out освен кабел нема да ти треба никаков софтвер... драјверите на графичката го овозможуваат тоа ако имаш nVidia графичка во nVidia Control Panel има Set Up multiple Display ...јас лично правев така за да ги гледам филмовите во компјутерот на телевизија и еве енда слика како се поврзува ... многу е просто и телевизорот го пушташ на АV1 или AV2.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Значи сакам лаптопов да го поврзам со Телевизорот.
Кабли се тие рабојке ги имам цела опрема, уште ми фали програм.
Е сега незнам дали има ваков програм који овие рабојке ги дозволува:
Да можам да го поврзам пцево со телевизорот да гледам тв од Зулу.Мк а исто времено да можам на пц да си играм.
Значи да има некоја функција да можам да играм на пц а на тв да гледам од зулу или било која страна...
Па драјверите од графичката го овозможуваат тоа aко веќе ги имаш инсталирано треба да имаш во Control Panel , NVIDIA Control Panel или па АТI

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Крими
За тоа не е потребно додатна програма, се е вклучено во драјверот од графичката.
Ако имаш Ати графичка оди во Control Center, па оди на Display Manager > Display Properties, и клинки Detect Displays. Ако се појави телевсорот во големото правоагониче подолу, извлечкај го во второто мало правоаголниче (во првото е вече мониторот).
Затвори го Control Center со ОК. И оди во тоа прозорчето каде се менуваат резолуции, и таму избери 2ка, и штиклирај да го прошириш десктопот на овој монитор. (Extend the desktop onto this monitor) и ОК
Извлечкај го интернет прелистувачтот кон кравите, и ќе го видиш на телевизор. Довлечкај го целиот на телевизор. Играј и гледај.

Крими

......
Член од
8 декември 2008
Мислења
479
Поени од реакции
14
NVIDA GEforce iмама иначе преку графичката знам како оди. али не дозволува теа што го барам...
Еве пак че напоменам што барам:
Значи во исто време Тв сакам да гледам на зулу или било што, а на комп. да играм или нешто друго да можам да прам. затоа мене ми треба некој програм

Иначе имам јас Acer Aspire 7520 и тој има вграден S-Video

M

Mr.InF3ction

Гостин
NVIDA GEforce iмама иначе преку графичката знам како оди. али не дозволува теа што го барам...
Еве пак че напоменам што барам:
Значи во исто време Тв сакам да гледам на зулу или било што, а на комп. да играм или нешто друго да можам да прам. затоа мене ми треба некој програм

Иначе имам јас Acer Aspire 7520 и тој има вграден S-Video
па имаш таму Dual View - сликата да продолжи во телевизијата ....
или Clone View-истата слика што ја имаш во мониторот да ја има и во телевизорот..
ти направи Dual View па отвори зулу и повлечи интернет пребарувачот во телевизорот т.е да гледаш преку телевизијата
и отвори ја играта, би требало играта да започне во мониторот и зулу да имаш во телевизијата...

Крими

......
Член од
8 декември 2008
Мислења
479
Поени од реакции
14
заваршив работа Фала ви на сите,, само има еден мал проблем кога прозорецот од Зулу страната ке го повлечам на десно за да се покажува на тв и ко ке кликна Фулл екран се покаќува а на пц дисплеов нешо малце ако чепнам одма си се враќа на дефаулт сликата.. ама нема врска

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
еј дали може линк за некоа добра програма за симнување на видео од youtube
Не мора секогаш да користиш посебна програма....
...ако користиш Фајрфокс..кликни на линкот и инсталирај го додатокот

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/search?q=Video+DownloadHelper&cat=all

без гајле симнува и ххх видеа.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Еј дајте некој бесплатен програм за режење,пошто ова Нерово ми бара клуч за да го активирам.:smir:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Може некој програм со кој би можел да ги сечам MP3 песните? Пример ако сакам да ја имам само од 1:00 - 2:00 минута :)

Член од
3 јули 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
vidi vaka sminav film vo win rar arno ama e password protected i nemozam nigde password da najdam, so da praam?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
vidi vaka sminav film vo win rar arno ama e password protected i nemozam nigde password da najdam, so da praam?
Ништо не можеш, ти треба пасот. Од таму од каде што си го преземал ако е јавен види дали го има, пример на страната да е поставен. Или тоа што го симнуваш побарај го од друга локација.

Z

ZeroStyle

Гостин
GOM Player со сите кодеци и пропратни елементи?:smir:
FALA ODNAPRED:salut:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom