Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Не бе, излезе дека ширевте лажни вести месец за месец. Штета што ова не се регулира соодветно со пријави до обвинителство.

Си го најдовте форумов како медиум, па лиферувате 24/7 пропаганда со лавина од лаги, измислени сценарија и клевети против кој ви текне.
Мајданско сценарио имаше, се поставија шатори тоа е тоа. тоа е мајданско сценарио (шаторите)....
Е сега... кај нас тоа се претвори во Геј Фестивал, не сум јас крив што Зајо одбрал педери за својата револуција.

Кога веќе спомна лаги... Бомбата за Смилковци кога?

Последно уредено:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Едно прашање. Мислам... ништо лично.
Што си по националност?
Самиот пост ти кажува прилично што сум,веднаш после ова цитираното се обратив на прво лице множина и мислам дека доволно си зрел и паметен да размислиш

W

wicked_1

Гостин
Кога веќе спомна лаги... Бомбата за Смилковци кога?
Пиши му меил де, јас колку што знам ги има предадено на сјо материјалите.
Мајданско сценарио имаше, се поставија шатори тоа е тоа. тоа е мајданско сценарио (шаторите)....
Е сега... кај нас тоа се претвори во Геј Фестивал, не сум јас крив што Зајо одбрал педери за својата револуција.
Шаторите :pos:, абе нормални ли сте вие луѓе најсериозно, лажеш со месеци тука и после вртиш демек што сум јас крив.

Не ли те научиле од дома дека треба да бидеш одговорен за своите глупости, посебно кога се на штета на други?

Ти исто најавуваше пред пола година и нови напади на терористи, што се случи со ова?
И за ова ли ќе се криеш и праиш луд?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Пиши му меил де, јас колку што знам ги има предадено на сјо материјалите.
Аха, од сите бомби што излегоа во јавност, баш таа ја најавија и најдоа да не ја објавуваат. Може ја чуваат за пазарење за коалиција....

Шаторите :pos:, абе нормални ли сте вие луѓе најсериозно, лажеш со месеци тука и после вртиш демек што сум јас крив.
За што беа кренати шаторите пред влада? За подршка на Скопје 2014?!?!? Како беше паролата, „не си одиме од тука додека не падне владата“. Прочитај што им беше паролата на Мајдан и ќе видиш дека нема разлика. Тоа што Мајдан го ескалираа, е друг муабет...

Не ли те научиле од дома дека треба одговорност да понесуваш за глупиве постапки со кои правиш штета?
А тебе те научиле ли?

Ти исто најавуваше пред пола година и нови напади на терористи, што се случи со ова?
И за ова ли ќе се криеш и праиш луд?
Не беше пред пола година туку беше во Мај 2015 година, значи пред повеќе од година ипол. Ама бргу после тоа следеа апсења на подржувачи на исламската држава и регрутери, така што набргу се релативизираа заканите, тогаш и престанав да предупредувам. Ако ти текнува имаше и видеа поставени од ИД, со кои се повикуваа на терористички напади локалците на Балканот, вклучително и Македонија. За разлика од тебе, јас тие закани ги сваќам сериозно, а за среќа и тогашната полиција ги сватила сериозно. Можеби не поради самите себеси, туку поради дојавите што ги имала од западните служби.

W

wicked_1

Гостин
Аха, од сите бомби што излегоа во јавност, баш таа ја најавија и најдоа да не ја објавуваат. Може ја чуваат за пазарење за коалиција....
Незнам, последниот момент е дека им се предадени материјалите и се држам до тоа.

Од друга страна ти одново се исфрлаш со свои претпоставки за други позадини, и тоа ми е комично знаејќи те каква бурна имагинација имаш.

За што беа кренати шаторите пред влада? За подршка на Скопје 2014?!?!? Како беше паролата, „не си одиме од тука додека не падне владата“. Прочитај што им беше паролата на Мајдан и ќе видиш дека нема разлика. Тоа што Мајдан го ескалираа, е друг муабет...
Ти може не знаеш зошто, ама ај ќе ти кажам.
Се појавија едни снимки за сторени криминали од страна на македонски функционери, можеби најголемиот скандал во историјата на нашата држава. Тоа секој нормален човек би го однело на улица да протестира, и добар дел отидоа со шатори, со плакати, со банери, со свирки со што ти јас знам.

Има некои што на тоа му даваа нова димензија, позадина, игнорирајќи ги фактите и секоја здрава логика и се трудеа да лиферуваат сценарија за закани по општата сигурност.
Ти и другарите го правевте ова.

Не беше пред пола година туку беше во Мај 2015 година, значи пред повеќе од година ипол. Ама бргу после тоа следеа апсења на подржувачи на исламската држава и регрутери, така што набргу се релативизираа заканите, тогаш и престанав да предупредувам. Ако ти текнува имаше и видеа поставени од ИД, со кои се повикуваа на терористички напади локалците на Балканот, вклучително и Македонија. За разлика од тебе, јас тие закани ги сваќам сериозно, а за среќа и тогашната полиција ги сватила сериозно. Можеби не поради самите себеси, туку поради дојавите што ги имала од западните служби.
Јамајка, не можам да те следам јас тебе од кои извори се ти информираш, биди малку посериозен.

Ако имаш некои индиции и докази се знае каде се тоа пријавува, ама ти место во овластена институција идеш тука, кај што си најде катче да си лиферуваш лажни вести кои ние сме приморани да ги читаме.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
И затоа кога ќе кажат или ќе се прават националисти некои од нив , само ќе им го плеснам во лице на некои од тие ТУРКОФИЛИ и Арабофили (бидејќи јас не би ги нарекол Албанци), ќе им плеснам: Да бевте толку патриоти толку националисти и толку јаки , до сега немаше да попримите туѓи адети (традиции) и мењање Вера од страв или присилно, немаше да имате СТАВЕНО ИМЕ НА ВАШИОТ СИН ИЛИ ЌЕРКА ОД НЕПРИЈАТЕЛОТ ОТОМАНСКО, да бевте толку храбри и јаки ќе се боревте КАКО СИТЕ НА БАЛКАНОТ против Отоманците!.
A како Македонците станале христијани и попримиле нивни обичаи и традиции и почнале да ставаат еврејски имиња??

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
A како Македонците станале христијани и попримиле нивни обичаи и традиции и почнале да ставаат еврејски имиња??
...исто бе ко и викинзите, се копрцале, копрцале.... па бидејќи евреиве се ко и ден денес слааткоречиви и заводливи...попуштиле..:) Ама овие другиве ми се несватливи , да прогуташ мазно ко поп сарма најобична лоша копија на оригиналната кока-кола....еее тоа не ми е јасно.., мора да е заради камилите.., ништо друго не ми паѓа на ум.. :)

Последно уредено:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Незнам, последниот момент е дека им се предадени материјалите и се држам до тоа.

Од друга страна ти одново се исфрлаш со свои претпоставки за други позадини, и тоа ми е комично знаејќи те каква бурна имагинација имаш.
Аха, јас имам бурна имагинација, толку ми е бурна имагинацијата што предизвикувам масовна илузија кај Македонскиот народ дека излегол Заев и рекол дека ќе ја објави бомбата. Давид Коперфилд може вода да ми носи.

Ти може не знаеш зошто, ама ај ќе ти кажам.
Се појавија едни снимки за сторени криминали од страна на македонски функционери, можеби најголемиот скандал во историјата на нашата држава. Тоа секој нормален човек би го однело на улица да протестира, и добар дел отидоа со шатори, со плакати, со банери, со свирки со што ти јас знам.
Точно така, излегоа да ја рушат владата по Мајданско сценарио. Зборам за последиците, а не за причините. Дали биле во право, ќе покаже времето, за мене е најважно што иако беше наелектризирана ситуацијата, све заврши мирно.

Има некои што на тоа му даваа нова димензија, позадина, игнорирајќи ги фактите и секоја здрава логика и се трудеа да лиферуваат сценарија за закани по општата сигурност.
Ти и другарите го правевте ова.
Каква димензија а? Дали ние лиферувавме сценарија или се појавија во 2015 година најмалку 3 видеа кои повикуваа на џихад на балканот? Од ист извор како и видеата кои повикуваа на џихад во Европа. од 2015 до денеска, колку терористички напади се случија во Европа? Каде е тука спорниот момент? Каде е лагата што сме ја ширеле?

Јамајка, не можам да те следам јас тебе од кои извори се ти информираш, биди малку посериозен.

Ако имаш некои индиции и докази се знае каде се тоа пријавува, ама ти место во овластена институција идеш тука, кај што си најде катче да си лиферуваш лажни вести кои ние сме приморани да ги читаме.
Како прво, изворите што ги посочив беа јавни, како второ ако нешто сум имал да пријавам, а не било јавно, сигурно немаше тука да го пишам. Тука пишувам на база на достапни за сите информации. Тоа што видеата на ИД за повик на џихад на Балканот од страна на Заев беа претставени како „обид на Грујо да ја спречи шарената револуција“, тоа е твој проблем. Ништо што сум објавил тука не е конспирација, туку скуп на јавни податоци за кои некои луѓе се праат слепи.

S

silmarillion

Гостин
Ни Мајдан и Курдан не се деси, и нема да се деси.

Од една страна имаше гнев по тепањето на студентите и бомбите, искочи народ колку што искочи. После тоа у шатори пред влада влегоа разно разни ПОЦ-евци, НВО-а кои немаат обврска физички да се појават на работа и да се куцнат со картица и слично. 99% од народот што искочи пред влада, не припари до шатор.

Од другата страна имаше наредниот ден контра митинг со збирштина на разни административци и бугаро-баретки. А во шаторите пред собрание останаа оние од администраицја кои беа плаќани да служат на народот ама за чудо добија платен одмор од месец дена, заедно со оние со сладоледите на кои им изгорел мозокот од брља.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Ни Мајдан и Курдан не се деси, и нема да се деси.

Од една страна имаше гнев по тепањето на студентите и бомбите, искочи народ колку што искочи. После тоа у шатори пред влада влегоа разно разни ПОЦ-евци, НВО-а кои немаат обврска физички да се појават на работа и да се куцнат со картица и слично. 99% од народот што искочи пред влада, не припари до шатор.
Точно така, обичниот народ не припари до шатор, шаторите беа на разно-разни НВО. Исто како и на Мајдан, со таа разлика што кај нас се претвори тоа во Геј Фестивал.

А иначе за што зимаат плата тие што немаат обврска да се куцнат ?!? За поставување шатори ? Или за рушење влади ?!?!

Од другата страна имаше наредниот ден контра митинг со збирштина на разни административци и бугаро-баретки. А во шаторите пред собрание останаа оние од администраицја кои беа плаќани да служат на народот ама за чудо добија платен одмор од месец дена, заедно со оние со сладоледите на кои им изгорел мозокот од брља.
Тоа беше и разликата помеѓу Украина и Македонија. Киев е град кој не беше провладин, а Украина е голема за да се соберат во толкав голем процент на контра-митинг. А иначе и Јанукович имаше подршка од голем дел од населението. А и Скопје е поделено пола е СДСМ, пола ДПМНЕ., за разлика од Киев кој беше 90% про-опозициски тогаш.

А тоа што покушаваш да девалвираш собир од најмалку 50К луѓе, збори дека на СДСМ воопшто не му е дојден паметот и продолжува со политиката на Фрчко и Бранко за исмејување на тие што не се на иста линија со нив. А тоа значи дека во најоптимистичко сценарио за нив, ќе се мотаат уште овие 4 години низ парламент, за да после тоа дојде нов Грујо кој не 10, туку ќе ровари 20 години.

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ова го читам деновиве, од СДСМ:
„Доаѓа живот! Сите работници ќе примаат најмалку 12.000 денари плата од април! Ќе ја покачиме минималната плата на 12.000 денари и тоа ќе биде најниската плата што со закон ќе им ја гарантираме на сите работници во Македонија.“

Кој и како ќе го плати тоа?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
................................................, сигурно немаше тука да го пишам. Тука пишувам на база на достапни за сите информации. Тоа што видеата на ИД за повик на џихад на Балканот од страна на Заев беа претставени како „обид на Грујо да ја спречи шарената револуција“, тоа е твој проблем. Ништо што сум објавил тука не е конспирација, туку скуп на јавни податоци за кои некои луѓе се праат слепи.
..тоа у струката се нарекува прибирање и анализа на информации на основа на јавни извори... :) тоа што овој на W..појма нема тоа не е твој проблем... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom