Аха, од сите бомби што излегоа во јавност, баш таа ја најавија и најдоа да не ја објавуваат. Може ја чуваат за пазарење за коалиција....
Незнам, последниот момент е дека им се предадени материјалите и се држам до тоа.
Од друга страна ти одново се исфрлаш со свои претпоставки за други позадини, и тоа ми е комично знаејќи те каква бурна имагинација имаш.
За што беа кренати шаторите пред влада? За подршка на Скопје 2014?!?!? Како беше паролата, „не си одиме од тука додека не падне владата“. Прочитај што им беше паролата на Мајдан и ќе видиш дека нема разлика. Тоа што Мајдан го ескалираа, е друг муабет...
Ти може не знаеш зошто, ама ај ќе ти кажам.
Се појавија едни снимки за сторени криминали од страна на македонски функционери, можеби најголемиот скандал во историјата на нашата држава. Тоа секој нормален човек би го однело на улица да протестира, и добар дел отидоа со шатори, со плакати, со банери, со свирки со што ти јас знам.
Има некои што на тоа му даваа нова димензија, позадина, игнорирајќи ги фактите и секоја здрава логика и се трудеа да лиферуваат сценарија за закани по општата сигурност.
Ти и другарите го правевте ова.
Не беше пред пола година туку беше во Мај 2015 година, значи пред повеќе од година ипол. Ама бргу после тоа следеа апсења на подржувачи на исламската држава и регрутери, така што набргу се релативизираа заканите, тогаш и престанав да предупредувам. Ако ти текнува имаше и видеа поставени од ИД, со кои се повикуваа на терористички напади локалците на Балканот, вклучително и Македонија. За разлика од тебе, јас тие закани ги сваќам сериозно, а за среќа и тогашната полиција ги сватила сериозно. Можеби не поради самите себеси, туку поради дојавите што ги имала од западните служби.
Јамајка, не можам да те следам јас тебе од кои извори се ти информираш, биди малку посериозен.
Ако имаш некои индиции и докази се знае каде се тоа пријавува, ама ти место во овластена институција идеш тука, кај што си најде катче да си лиферуваш лажни вести кои ние сме приморани да ги читаме.