- Член од
- 30 јули 2014
- Мислења
- 5.535
- Поени од реакции
- 18.506
Бранко Манојловски и Агим Нухиу се добар индикатор за тоа кој ќе ја составува новата Влада и кој ќе раководи со Собранието и МВР.
То е то, не ми се верува колку ароганција и потценување има од провладеачките членови кон останатите, посебно неопределените...рџавом курцу увек длаке сметају..., посебно па кога си "бизнисмен " кој ни за свинска не го бидуе...А бе ај доста со тие мантри, фатете се за работа , ако ве бидуе , ако не седете ќутете си у ќушето...
![]()
![]()
![]()
Бранко Манојловски е по системот „најстар пратеник ја води првата седница“. Типот е шкрет колку знам, пратеник на ДУИ.Бранко Манојловски и Агим Нухиу се добар индикатор за тоа кој ќе ја составува новата Влада и кој ќе раководи со Собранието и МВР.
..уште си у МКД??? јеботе благи бог ...животот е многу кус ламарино , не го троши џабе у злосторнички одвратно здружена земја....То е то, не ми се верува колку ароганција и потценување има од провладеачките членови кон останатите, посебно неопределените.
Мислам тоа е видливо сите овие години со политика која се спроведува, ама вакво исмевање со луѓе за нивата плата од 9.000 денари која ја земаат барем 30% од вработените во Македонија е стварно одвратно.
Така е кој ни за свинска не го бидува тука си оди во странство, на роднина мој му опнаа 5000 еур казна, затвори бизнисот сега си тера бизнис со цела фамилија во Австрија.
Сакаа да му ја украдат победата, не за џабе имаше циркус во ДИКПаметен, ако не формира не значи дека треба да излезе на улици и да лаже народ дека им ја украле победата. Ако не формираат влада значи никој не ги сака а не дека победата им ја украле. Уствари тие уште не ни победиле.
Ако никој не го сака Грујо, како тогаш ќе формира влада? И ако не формира кој му дава за право да изнесува народ на улица и да вика победата ми ја украдоа кога никој не сака да коалицира со него? Значи не јади гомна, сеуште не победиле и не значи дека МОРА Грујо да прави влада. Тој ќе ПРОБА да прави.
Ти само собери пари, мозок си имам!Логиката е таа, ама не ги оправаш овие, „некапениве“.
Единствено да собираме пари во донации за трансплантација на глава за секој вмровец. Нема друг начин памет да им дадеш.
Копитар, искористија сите партии законско право на приговор. ДИК решава по закон по тие приговори, дури и на јавна седница излезе.Сакаа да му ја украдат победата, не за џабе имаше циркус во ДИК
Интересно...рџавом курцу увек длаке сметају..., посебно па кога си "бизнисмен " кој ни за свинска не го бидуе...А бе ај доста со тие мантри, фатете се за работа , ако ве бидуе , ако не седете ќутете си у ќушето...
![]()
![]()
![]()
Имаше циркус пред Дик, а во Дик беше регуларно. Си поднесоа приговор, им беше одбиен, Управен им го прифати. Не пробале да украдат ништо, тоа така се тешите.Сакаа да му ја украдат победата, не за џабе имаше циркус во ДИК
Ти само собери пари, мозок си имам!
И кога ќе собереш повеќе електронски гласови (мандати) стануваш победник. Значи дечки, ако немаш доволно електронски гласови (мандати) за да формираш победа, ТИ НЕ СИ ПОБЕДНИК. ВМРО ќе биде победник на изборите кога ќе коалицира со некоја партија со која заедно ќе има 61 пратеник. До тогаш не е победник. А ако не успее да формира влада, ќе биде лузерот кој освоил највеќе гласови како поединечна партија но никој не го сакал да го игра за да влезе во влада.Пбеди оној што собра повеќе електронски гласови.
Е добро де, и вие ќе шетате сега по улици никој не ви го забранува тоа.Точно, победниците. Грујо во 2006 формира мнозинство па Дуи шеташе по улици дека тие се победници кај албанците
Правник беше така?Пбеди оној што собра повеќе електронски гласови.
Не биди простак, пишувај културно.Ако никој не го сака Грујо, како тогаш ќе формира влада? И ако не формира кој му дава за право да изнесува народ на улица и да вика победата ми ја украдоа кога никој не сака да коалицира со него? Значи не јади гомна, сеуште не победиле и не значи дека МОРА Грујо да прави влада. Тој ќе ПРОБА да прави.
Не сум правник. Ти? Кловн си?Правник беше така?
Изеде ме туѓа срамота.![]()
Види го будала. Што важи? Важи дека Грујо прв ќе проба да праи влада. Ако не успее нека се пакува за во затвор. Тој секако ќе се пакува ама ако напраи влада малку ќе го продолжи рокот.Не биди простак, пишувај културно.
Не мора Грујо да формира влада, но според принципите Дуи треба да ја формира со него. Јас сум против блокирање на улици, ама ако за некого важи нешто, треба да важи и за други
Освен кеш и спас од затвор - принципи, ниедна партија поготово не албанска не треба да коалицира со ВМРО. За жал или за среќа нивната пред и постизборна реторика на национализам кој секако останува јак на зборови никад на дела, придонесе да неможат да состават влада онака како што они сакаат. Грујо можеше комотно да тера умерена политика, да пере мозоци за некакви си фејл странски инвестиции и соживот. Ама, АМА, се одлучи на политика од која нема спас поготово знаејќи дека нема да освои мнозинство после се што се случи овие две години.Не биди простак, пишувај културно.
Не мора Грујо да формира влада, но според принципите Дуи треба да ја формира со него. Јас сум против блокирање на улици, ама ако за некого важи нешто, треба да важи и за други