Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 јуни 2016
Мислења
44
Поени од реакции
9
15577667_1543328975695023_191308365_n.jpg

Сакам да прашам некој по упатен овде во групата, дали знае да ми каже што значи сега ова,
Ова вчера го добив, и што би било следно, која процедура следува

Поздрав

D

Drexel

Гостин
Прегледај го приврзокот 161589

Сакам да прашам некој по упатен овде во групата, дали знае да ми каже што значи сега ова,
Ова вчера го добив, и што би било следно, која процедура следува

Поздрав
Ova znaci ke cekas okolu 10+ meseci za promena na status vo finalna, a potoa natamu ke ti bide ili polozitelno stanoviste ili ke te vratat na dopolnitelna ako nesto nee vo red so dokumenti

Член од
11 септември 2016
Мислења
52
Поени од реакции
10
Potpisan ukaz na roditel po 3 meseci cekanje 75**/2015.
Dali tie sto bea skoro za podiganje ukaz moraa da dostavat povtorno izvod od rodeni ? I dokolku e taka moze li toj izvod da se prevede vo MK ili treba nekade vo BG ?Kade se legarizira toj izvod? Nekoj sto pominal skoro niz istata postapka ?Koi drugi dokument treba da se dostavat pri podiganje na ukazot ?Na web stranata pisuva deka dokolku si preku konzulat go isprakaat ukazot. Dali seuste moze da se podigne licno od Sofija ?
Pozz

Последно уредено:
Член од
18 септември 2016
Мислења
28
Поени од реакции
11
Dali tie sto bea skoro za podiganje ukaz moraa da dostavat povtorno izvod od rodeni ? I dokolku e taka moze li toj izvod da se prevede vo MK ili treba nekade vo BG ?Koi drugi dokument treba da se dostavat pri podiganje na ukazot ?
Pozz
Cestitam! Jel znas mozda tacno od kada cekas za potpis? Ja sam od 7.10 i jos nema novosti...

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.714
Поени од реакции
22.858
Вака сега, темата има премногу страници за да листам назад и да барам.
Апсолутен почетник сум за ова и ми требаат информации за добивање БГ пасош.
Препорачајте ми некој подобар посредник, кои се процедурите, колку пари ќе ме кошта (се, од почеток до добивање на пасошот), колку време ќе чекам од сега па до конечно добивање на пасошот во мои раце?

Член од
25 февруари 2016
Мислења
26
Поени од реакции
4
Може да се оди и работи во европските држави само со бугарска лична карта ????

Член од
23 октомври 2016
Мислења
72
Поени од реакции
17
Кажете постапка по подигање на указот каде треба да се поднесе барање за ЕГН и кои документи се потребни?

Член од
15 август 2016
Мислења
69
Поени од реакции
34
Dali tie sto bea skoro za podiganje ukaz moraa da dostavat povtorno izvod od rodeni ? I dokolku e taka moze li toj izvod da se prevede vo MK ili treba nekade vo BG ?Kade se legarizira toj izvod? Nekoj sto pominal skoro niz istata postapka ?Koi drugi dokument treba da se dostavat pri podiganje na ukazot ?Na web stranata pisuva deka dokolku si preku konzulat go isprakaat ukazot. Dali seuste moze da se podigne licno od Sofija ?
Pozz
Mora povtorno izvod na rodeni orginalen i dve slikicki

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom