Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ние Македонците треба да ја ослободиме СДС, од нивните окупатори тоа ни е следна задача! А комуњара мора да се бори со нешто за он да биде ослободител. Што би рекле небањатите од Левица.
Скоро ист процент на Македонци мисли дека Македонија треба да се ослободи од јаничарите на ВМРО

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Изгледа како Дуи и Дпа ќе влезат во коалиција со Дпмне.

Уште еднаш Тачи излажа и не го одржа зборот, иако ноќта кога се дознаа резултатите, тој излезе и му честиташе на Беса и им ги понуди гласовите и пратениците .... моментално во ТВ дебат, преставникот на Дпа жестоко го напаѓа преставникот на Беса и воопшто оној на Дуи.
Атомска бомба му е мајката.
„Нема вечна љубов, има вечни интереси.“

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
Излез од кризата би имало ако Груевски и Заев со компанија се тргнат од политика, заедно со Ахмети и Тачи со компанија.

Кога ќе се тргнат овие, ќе се смират тензиите, нема да има веќе притисоци од овој степен, нема да има омраза како што има сега, ќе се смири реториката, пошто нови лица би дошле на чело на партиите на кои не ќе има кај да им се фатат од спротивната партија.

Не разбирам, Заев сакаше со пенкало, на избори да го сруши Груевски, имаше сега шанса, и граѓаните не се согласија Груевски да замине.

Не верувам дека Дпмне направила поголем криминал на овие избори од тоа што правел Дуи .... но сепак албанците на Дуи му дадоа само 86.000 гласа, од 153.000 колку ги имаше на последните избори.
Ако стварно македонците се огорчени, разочарани, незадоволни, угнетени од владеењето на Груевски, ќе гласаа многу поинаку.

Не знам како на македонците им звучи тоа што денес Заев го зборуваше, но тој нема право да му се закани велејќи му дека тој не смее да состави нова Влада.

Груевски освои 51 пратеник и законски он има право да проба формирање Влада.

Точно е дека граѓаните одбраа Опозиција, пошто Сдсм + Вмро за Македонија + Трет блок + Левица имаат над 30.000 гласа повеќе од партијата на Власт, Вмро Дпмне ... меѓутоа не слушам дека Заев ги спомнува нив, иако и тие мали партии учестуваваа во обидот да се сруши Груевски.
Заев треба да ги собере лидерите на овие партии и тогаш да излезе пред медиуми и да каже, еве ние баравме гласови пред граѓаните плукајќи по Груевски, и граѓаните ни дадоа 30.000 гласа повеќе него на Груевски.

Оваа власт мора да биде поразена убедливо, а не со трошките од помалите партии.
Милошевиќ беше принуден на избори исто како сега Груевски, само што тогаш србите на опозицијата му дадоа 64% доверба, а Милошевиќ само 13% ... е вака се руши режим.,
Конечно и ти нешто паметно да напишеш, браво(y)
Од Куманово почна Грујо , таму е најслаб со администрација. :icon_lol:
Гаро, пак те пуштија од лудница?
Еве во Куманово мала најава што ќе се случува ако Груевски се докопа до власт.
Циго Гаро ја вршеше целата работа со делењето дрва во Кумановско, кој инаку е човек на СДСМ, а со овој началникот не сум информиран каква е врската.

Наградно прашање, што мислите циговците во Струмица за кого гласаат.
а) СДСМ б) Зајко в) види под а или б
Некој доказ дека Заев стои зад тоа?
Нема докази ни дека Грујо стои зад тоа, сфакаш?!

глуп беше терминот за изборите...чекај прво да се реши работата во уса, пазарот меѓу Штрумф и Бутин, после избори... овака ќе испадне дупла работа, дупли трошок... а добре е дупли избори, ама за медиумски паразити и партиски рекетари
Рекс Тилерсон нов државен секретар на САД
Терминот можеби беше глуп, но после 11 се виде дека е совршен, за да се има слика каде треба да се работи за локалните и новите парламентарни.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
АХАХАХАХХАХАА урлам од смеење

Долга е ногата на Унгарија...ја влече веќе 4 години!
Ама го приметив јас дека топ вести му се фамозниот Трајан Беќиров и службеничката од ДБК (само)убиена пред 2 и пол века на падините на Водно. Сигурно му имаат дадено од првине кинески лаптопи на навивање со миленко шоу хоумпејџ на browser-от и блокирани сите соросоидни портали :D
Ко оние јапански војници што ги наоѓаат по островите на Полинезија, што не знаат дека Втора светска војна завршила :D

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
... факт е дека има разочарани гласачи од двете страни , и тие мали партии ги добиваат тие гласови.
Има, секогаш има... луѓе кои од ВМРО ДПМНЕ не добиле вработување или функција.., луѓе кои од СДСМ „извисиле“ заради Муамед, Лиле, Мухиќ... а се столчиле од работа за партијата со години.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Па да славите уште поголем пораз. Со Луми и целиот педерлук у Скопје! :)
Рече човекот кој гласал за педерите од Халкидики. :pos:
Вака по пишувањево ме потсетуваш на господинот Мирка.
Бидејќи ти се со докази работиш. :pos:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не се секирајте Села,Али и вахабистот од беса отидоа на рапорт во тирана.Сега ќе договорат кој ќе составува влада.Џабе не беше директорот на ЦИА во ненадејна посета на тирана.
Ние уште ќе си брцкаме прсте у газ да видиме кого поќе ќе го боли дали на СДСМ или на ВМРО.
Не знам дали и зошто не биле повикани преставници од СДСМ во Тирана.[DOUBLEPOST=1481705943][/DOUBLEPOST]Предлагам на анкетава да се додаде уште едно прашање:
„Континуирано пребројување на гласовите додека СДСМ не добие мандат за влада“.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.628
Поени од реакции
6.391
Скоро ист процент на Македонци мисли дека Македонија треба да се ослободи од јаничарите на ВМРО
Шo е бе oвa шo си ме цитaрaл. Јaс oвa гo немaм пишaнo. Дaј пушти скриншoт кaј пo е oргинaлнo oд мене.
Нештo не ми си здрaв

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Шo е бе oвa шo си ме цитaрaл. Јaс oвa гo немaм пишaнo. Дaј пушти скриншoт кaј пo е oргинaлнo oд мене.
Нештo не ми си здрaв
немам појма како дојде до ова, кликнав на “одговори“ и напишав еве сменив

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom