Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Груевски амнестираше воени злосторници кои вршеа најгнасни работи врз луѓе само затоа што се каури. Тоа го направи наспроти укажувањата на ЕУ, САД...наспроти меѓународното право, наспроти сите морални и етички норми и скроз спротивно на идеите на ВМРО, направи преседан кој не помунува никаде, заради пусти дневнополитички поени и услуги.
Па сега некој од сендвичиве, кои не се ни луѓе како прво, ќе си ја чукнел главата како по стоти пут ќе влезеле у коалиција со ДУИ. Како да не...

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
СДС се предавници нема што они да скокаат да го линчуваат. Јебига сами си го баравте :)
Јас ништо не сум барал. Сакам да кажам дека нам ни одамна свиткана опашката. И не ме ставај во некоја група, гледаш дека никого не протежирам.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Јас не ги омаловажувам што живеат во село,си работат луѓето и поштено си го вадат лебот..јас ги омаловажувам што слепо го изгласаа криминалот без да размислат дека тие пари што му ги даваат за тутунот,пченката и житото се истите пари тие што ги даваат за комбајни,трактори и регистрација на истите возила заедно со фирмата + даноци...тука имаа ментална блокада голем дел од граѓаните и затоа Вмро добива во селата..најдобар показател е ИЕ 3 и ИЕ 4 ...власта ќе му дај 0.5 денари повеќе а подоцна 3 ќе му земи..тука нема компромис.

Националистичките пораки што пробва да ни ги продаваат режимските подржувачи како овај битушанец се ветер во магла...луѓето и селаните гласаа за Вмро поради лична корист првично..кој во администрацијата,полицијата,болниците што ги вработија и што чекаат вработување,а кој со субвенциите што ги лажат..ѓупците и останатите сиромашни слоеви на граѓани што се терани со притисок да гласаат не ги спомнувам.

И СДСМ сигурно дел од нивните подржувачи се добиени на сличен начин ама не толку изразит...Вмро ептен насилно тоа го прават без мислење на последиците,за Битола ми падна мерак бидејќи тука имаше масивно јавување по телефони и вршење на притисоци дури и мене од работното место ми се јавија а го лапнаа цел.
Национализам ти е некој да се залага за воведување албански јазик каде нема Албанци, механичко вештачко менување на етничката карта на РМ, бришење на македонскиот јазик и идентитет, да бара кантонизација како предфаза за отцепувања на македонски територии. Само што тоа не е македонски национализам, туку може да биде и грчки шовинизам спроведуван под маската на косовски национализам.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.885
Поени од реакции
36.939
Во Гази Баба кај што на своја кожа со жртви ја осетија нефункционалноста на системот, со 6 илјади гласа за дпмне.
Ела најди им го крајот.

S

silmarillion

Гостин
Една друга работа...

Мислам дека ликови како Павле Трајанов, Кекен, Љубчо...ќе ги снема конечно од политичката сцена еднаш за секогаш. Не дека нешто сметаат, ама досадни монотони ликови станаа.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.404
Поени од реакции
23.245
А што е нереално во коалицијата на учк и дпне?
Јас само прашав.
Пак имаат опција да си коалицираат. Нели сите се чудат „како?“, после толку кажани гнасотилаци, ама за доброто на чм**овите и на едните и на другите е. Сега учк ќе има поголеми барања и за да си се спасат, пастирот ќе треба да им ги испорача.
Ништо не е нереално, тоа и ќе се случи. Проблемот е што се однесуваш ко СДСМ нема да коалицираат со нив. УЧК од ВМРО ќе бара брда и долини а од од СДСМ нема ништо да бара а? Не биди лицемерен. Работава магарето му рекло на зајакот имаш големи уши.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Али најбољи се оние "умерени" куртон медиуми кои као се објективни (не се као забеганиве латас-куртони) и не прогнозираа 63 него 59-60.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Која по ред ќе биде оваа влада на дпмне со УЧК?

Прегледај го приврзокот 161471

Не мислам на окупацијата на балистите и фашистичка бугарија од 43-та, туку овие модерниве...
Нели е Сдсм сега представник на Учк??? За кого гласаа швајцарските основачи на Учк?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Национализам ти е некој да се залага за воведување албански јазик каде нема Албанци, механичко вештачко менување на етничката карта на РМ, бришење на македонскиот јазик и идентитет, да бара кантонизација како предфаза за отцепувања на македонски територии. Само што тоа не е македонски национализам, туку може да биде и грчки шовинизам спроведуван под маската на косовски национализам.
Нормално, дека поима немаш (исто како твојот стопан) што е национализам.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.382
Поени од реакции
18.525
Јас за едно нешто ке кажам дека немам појма, па ако има некој упатен нека ми објасни.
Дали масовната излезност беше заради одличната програма која ја има СДСМ за некој живот или затоа што на народот му е преку глава да слуша за Груевски без разлика добро ли е или лошо.
Значи прашање ми е, дали денеска народот гласаше против Никола Груевски или за СДСМ (колку и да ви звучи лудо ова се два различни поима) .
Не ме сфаќајте погрешно ама ваљда многу овдека знаат дека јас сум за ВМРО и не планирам да го сменам ставот/партијата.
Ја гласав ради ова,за жал не си ти само ти, 400 000 сте такви. Знам дека лесно ќе ги бутенеме сдсм ако не работат како што треба,ама со Вмро е друг муабет.
Кој чита програма кај нас или гласа ради тоа :icon_lol:

S

silmarillion

Гостин
Јас ништо не сум барал. Сакам да кажам дека нам ни одамна свиткана опашката. И не ме ставај во некоја група, гледаш дека никого не протежирам.
Можда тебе ти е свиткана ;) Се зависи кои приоритети си си ги поставил у животот. Ако немаш муда да ги оствариш ќе си седиш со подвиткана опашка да.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Ништо не е нереално, тоа и ќе се случи. Проблемот е што се однесуваш ко СДСМ нема да коалицираат со нив. УЧК од ВМРО ќе бара брда и долини а од од СДСМ нема ништо да бара а? Не биди лицемерен. Работава магарето му рекло на зајакот имаш големи уши.
Сдсм како албанска најголема партија треба да коалицира со Дпмне. Победи Сдсм во Чаир, Диво Насеље, Арачиново, Зајаз, Осломеј, Липково, Сарај.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Сега ми е јасно зошто Груевски отиде во 4-ка, не за да го победи Заев на домашен терен, туку имале они некои интерни анкети и знаеле колку е саатот, не сакаше Грујо да биде поразен носител и тоа во главниот град каде што најмногу пари и енергија вложи сите овие години.

Пендаровски по втор пат вади најдобар резултат кај СДСМ, прво на претседателските, еве и сега, дали тоа значи нешто или не ќе видиме, у секој случај ми се чини дека и за странцие и за голем дел македонци е прифатливо име за премиер ако не сега, за во иднина.
Оставките сега може да се покажат клучни за понатаму.

Во СДСМ и да поднесе и да не поднесе оставка Заев, тоа нема да смени многу, зошто они се тие што сега се во фатен залет.

Најдобро за ДПМНЕ би било ако Грујо поднесе оставка и ги превземе Попоски. Ако Груевски остане пак на чело и биде мандатар, им се еба мамата на наредните избори. До тогаш ќе го влечат по судови и дури и глупиот народ ќе размисли дали да гласа за него.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Многу тешко дека ВМРО ќе формира влада, малтене невозможно, знаејќи дека албанците се секогаш со меѓународната заедница и дека омилениот партнер ДУИ доби една голема шлаканица од своите гласачи и ќе имаат преполовен број на мандати(од 20 на 10). Знае Ахмети многу добро дека доколку повторно оди со ВМРО до наредните избори и 5 мандати ќе им се многу и згора на се ДУИ ќе биде шутнат од ЕУ и НАТО.

Дури и Али да се сложи повторно да оди со ВМРО(шансите за ова според мене се 0.00001%), странците лесно ќе наговорат еден од 10-те пратеници на ДУИ да се прогласи дел од т.н. ,,радикално крило'' со што резултатот би бил изедначен.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.782
Поени од реакции
44.020
Државата е 25 години неарна , баш Заев ќе ја оправи и се ќе цвета со ружата шо им е на логото. :LOL:

Еве на тебе ти пречи вмро затоа шо најверојатно живееш во град каде што го пустошат со години.
На Ставро му пречи двојче кој е заглибан до гуша во криминал , и од тука ќе гласи и за црниот ѓавол само да е против режимот.
Епа и на мене исто ми пречи и создава одбивност и омраза да го гледам Заев 12 години како стануваше ага во Струмица со порше од 300 илади евра , и узурпирана секоја поголема фирма со тендери од неговите полтрони.
Од сопствениот двор се создава слика.
А за муабети дека кога ќе се смени политичка гарнитура и се ќе биде супер , ни во градинка не проаѓаат. И се изнаредија разни безобразни во минатите 25 години , ни господ не ја оправа.
Епа тука е цел проблем, што 12 години е на власт Заев во Струмица. Јас лично сметам дека максимумот треба да си е 2 мандати. После тоа градот/државата станува фамилијарна и реално нема простор за никаков напредок. Затоа и мораше да падне Грујо вчера, бидејќи Македонија нема теоретска шанса да оди напред со истата гарнитура на власт.

А реално ако правиме муабет, Заев ја направи Струмица град. За едно обично кафе треба да си фатиш маса, народот во главно има пари и се изнашетавте по Грции и Бугарии, де на пливање, де на скиење. А поголеми сељаци бевте од нас што се вика, сеа ние неможе едни патики и фармерки да си купиме ако не е Струмица.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Дуи се најебани во ситуацијата...цела кампања трубеа против Сдсм кај нивните гласачи, а ако одат со Вмро ќе ги изгубат и нив...Алијансата на Сеља за мене се најголеми победници на изборите..алал нека му е на чоекот,колку што можев да разберам од Стружани тој бил многу разбран и паметен чоек претежно во бизнис сферата и политиката..без пропаганда и медиуми чоекот стана клучен во составувањето на мандатите

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Али најбољи се оние "умерени" куртон медиуми кои као се објективни (не се као забеганиве латас-куртони) и не прогнозираа 63 него 59-60.
Ама види ги денес, никаде ги нема, чекаат инструкции каде да ја тераат пропагандата, не се соземени од шокот, знаат дали ако продолжат со кампањата „двојазичност-федерелазиција“ ќе се закопаат пошто сега ДПМНЕ ќе мора да прифати еден куп услови на ДУИ ако сакаат власт.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom