Извини ти културна багро, ооо школувана. Ти како пошколуван и покултивиран и чист, а не гнасен треба да знаеш поелоквентно и елегантно да се изјаснеш и да не спаѓаш на тоа ниво на гнасно и некултивираност. Почни прво од себе па гледај ги другите.
Ти ќе ми зборуваш за некултивираност.
Инаку морам да напоменам дека многу брзо се заборавило што бевме и кои бевме додека беа СДСМ на власт. Баш во нивна доба на влаадење многу луѓе се иселија, поточно тогаш почна тој бран на иселувања. Ептен бргу се заборави кој беше Заев, аблицираниот Заев, што живи луѓе ќе јаде ако треба и како си здипли огромни пари, па демек заради здравстевни причини на своите камаради во затворот ја прифатил аболицијата на другар му и соработникот лицето БЦ.
Тие беа колку години на власт? 8? 10? И што направија? Ништо, еден ебан камен не поставија некаде и да можеа да кажат еве овој камен ние го поставивме овде, чинеше 2 милиона, од кои милион и пол еве им отишол во џеб, ама не, ним не им отишол милион и пол туку сите два. Знам дека е излитена фраза, ама крадат и портокаловите, меѓутоа имаат нешто да покажат дека сработиле. А тоа е тоа што го ценам, плус во нивно владеење (ВМРО) мајка ми повторно беше вратена на работа, бидејќи тогаш во времето на БЦ се'уште немаше решение и беше отпуштена бидејќи немаше книшка од СДСМ.
Од СДСМ моите не виделе ништо, ама затоа видовме јас и сестра ми како се мачеа откако останаа без работа и како татко ни мораше да бара спас во странство. Видоа како е да си без работа, ако ништо друго.
Многу бргу се заборавија и Куманово и 2001, кои што сум силно уверен дека се нивно масло. Па згора на сето тоа сељакот од Муртино ми ветува двојазичност на цела територија на Македонија. Море мрш таму изрод еден сељачки.
Срамно е за еден народ толку да се самопонижува и самоуништува.
Тој ќе ми зборувал за гнасен и некултивиран народ...