Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
За болдираното. Сети се на 2013, втор круг локални избори во Куманово, по прв круг минимална предност за ДПМНЕ, но во втор со помош од ДУИ и Албанците СДСМ си победи. Ете ти колку се непријатели.

ПС: За Аеродром не ни знаев дека и таму паторот изгубил. Сега на форумов тоа прочитав.
Аеродром го сметав за бастион на паторот. :D
Кој го врти залижаниот, се изживуваше врз навивачите му ебам клошарот, нека трпи сега.

S

silmarillion

Гостин
Мислам дека ВМРО може да се прости од Скопје и Битола.

Jas ne znam od kade si ti, ama eve vaka:
Nikogas ne gi razbrav skopjani zosto se bunat, a vo nivniot grad se vlozija stotici milioni evra i za razlika od Skopje 91-95 koga jas bev tamu i bese neviden prcvarnik so plasticni trafiki na plostad i baraki za farbanje paltinja, skrseni avtobusi, bez pristojna sala, stadion i da ne nabrojuvam poveke e sepak malku poubavo.
За разлика од Штип, Велес, Кавадарци, Прилеп, Берово, Пехчево каде евро нема дадено за споменици кои вие очигледно премногу ги сакате, вие зашто не ги казните на избори за тоа? Сеа тебе те чуди што Скопјани го казниле а "инвестирал" у Скопје (муда мои инвестирал на 10 миљона дил, 100 лапа провизија), а не те чуди како некој од Пехчево кај што мечка уште носи пошта и Господ стиснал на пауза пред 30 години пак го гласа. Ај сеа?

Последно уредено од модератор:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.885
Поени од реакции
36.939
Кој го врти залижаниот, се изживуваше врз навивачите му ебам клошарот, нека трпи сега.
Разликата во урбаниот дел на Аеродром е скоро сегде 20-25% во гласови. Да не им беа Лисичињата ќе ги направеа попара.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
еве од претходните
http://rezultati2014.sec.mk/Parliamentary/Results?cs=mk-MK&r=2&rd=r&eu=2&m=All&ps=All
Како што може да се види, ВМРО си го задржал гласачкото тело, но СДСМ има некаде 7 илјади плус шошонски гласови
повеќе од 7,5 илјади во Карпош, 7 илјади во Аеродром, 5 илјади повеќе во Центар и 6 илјади повеке во Кисела Вода.

Големата излезност му донесе резултат на СДСМ

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Сети се на 2006, ДПА не освои најмногу гласови кај Албанците па влегоа во влада.
Убаво ти е кога едни правеле двојни стандарди, а сега си против истото?
Прво да те прашам дали добро ги следиш (и паметиш) случувањата? Не станува збор дали ми е убаво или не, јас воопшто тоа не го зборувам. Веќе пишував за тоа порано, во 2006 г. се направи владино мнозинство со ДПА, па ДУИ протестираше, држеше протести, барање да бидат владина партија бидејќи освоиле најмногу во албанскиот „блок“. Такви сугестии доаѓаа и од „надвор“, и од СДСМ.. И така бидна во 2008 г. Затоа и го спомнувам тоа, ако ДУИ не формира влада со ВМРО ДПМНЕ, од разни причини или сугестии, ќе го прекрши своето правило кои го застапува сите изминати години. И нема јас што да бидам против или не... јас не сум играч на политичката сцена, на никое ниво.

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
Мислам дека ВМРО може да се прости од Скопје и Битола.

За разлика од Штип, Велес, Кавадарци, Прилеп, Берово, Пехчево каде евро нема дадено за споменици кои вие очигледно премногу ги сакате, вие зашто не ги казните на избори за тоа? Сеа тебе те чуди што Скопјани го казниле а "инвестирал" у Скопје (муда мои инвестирал на 10 миљона дил, 100 лапа провизија), а не те чуди како некој од Пехчево кај што мечка уште носи пошта и Господ стиснал на пауза пред 30 години пак го гласа. Ај сеа?
Vide nekade spomenik u ona sto go nabroiv?

V

viktora

Гостин
Албанците добија вкупно 20 пратеници,плус што ќе ќарат од црпко минимум 15 пратеници.Вкупно 35-40 албански пратеници во парламент.Значи ни ВМРО ни СДСМ не победија,браво за шпоноите.Пак вие радувајте се овој победил во Центар оној во Ѓорче.

S

silmarillion

Гостин
Кога кажуваш 100тици милиони евра ваљда не мислиш дека Борис Трајковски салата и автобусите коштаат толку пари?

Иначе, Споменик = Фасада = Барокни згради.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Извини ти културна багро, ооо школувана. Ти како пошколуван и покултивиран и чист, а не гнасен треба да знаеш поелоквентно и елегантно да се изјаснеш и да не спаѓаш на тоа ниво на гнасно и некултивираност. Почни прво од себе па гледај ги другите.

Ти ќе ми зборуваш за некултивираност.

Инаку морам да напоменам дека многу брзо се заборавило што бевме и кои бевме додека беа СДСМ на власт. Баш во нивна доба на влаадење многу луѓе се иселија, поточно тогаш почна тој бран на иселувања. Ептен бргу се заборави кој беше Заев, аблицираниот Заев, што живи луѓе ќе јаде ако треба и како си здипли огромни пари, па демек заради здравстевни причини на своите камаради во затворот ја прифатил аболицијата на другар му и соработникот лицето БЦ.

Тие беа колку години на власт? 8? 10? И што направија? Ништо, еден ебан камен не поставија некаде и да можеа да кажат еве овој камен ние го поставивме овде, чинеше 2 милиона, од кои милион и пол еве им отишол во џеб, ама не, ним не им отишол милион и пол туку сите два. Знам дека е излитена фраза, ама крадат и портокаловите, меѓутоа имаат нешто да покажат дека сработиле. А тоа е тоа што го ценам, плус во нивно владеење (ВМРО) мајка ми повторно беше вратена на работа, бидејќи тогаш во времето на БЦ се'уште немаше решение и беше отпуштена бидејќи немаше книшка од СДСМ.

Од СДСМ моите не виделе ништо, ама затоа видовме јас и сестра ми како се мачеа откако останаа без работа и како татко ни мораше да бара спас во странство. Видоа како е да си без работа, ако ништо друго.

Многу бргу се заборавија и Куманово и 2001, кои што сум силно уверен дека се нивно масло. Па згора на сето тоа сељакот од Муртино ми ветува двојазичност на цела територија на Македонија. Море мрш таму изрод еден сељачки.

Срамно е за еден народ толку да се самопонижува и самоуништува.

Тој ќе ми зборувал за гнасен и некултивиран народ...
Се работи за културолошко ниво. Гулабите тоа го имаат достигнато пред неколку милиони години - просечен дпне роб, тоа нема да го достигне уште 100 мандати.
Не вреди човек да се објаснува со жртви на клиентелизам, конформизам, неукост. Во суштина сте за жалење, ама не го заслужувате тоа затоа што не' влечете сите во провалија. Инаку, искрено ме заболе за твојава патетично-трогателна сторија, полна со политички пораки. Ви посакувам многу полоша иднина, која без да знаете сами си ја кроите, небањати.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.524
Поени од реакции
9.394
Далеку од тоа дека не вредат. Само правиме муабет од каде дојдоа гласовите на едните од каде на другите.
е ајде де, кажи од каде дојдоа, кој живее во Аеродром, еден куп покундурени сељачишта доселени од секакви свирипичина, а во Лисичината кој живее ? некој според тебе понеурбани луѓе кој што живеат подолго во СК за разлика од покундурените урбани фаци.

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
Кога кажуваш 100тици милиони евра ваљда не мислиш дека Борис Трајковски салата и автобусите коштаат толку пари?

Иначе, Споменик = Фасада = Барокни згради.
Teatar, Muzej, Obvinitelstvo, Opera, ne gi znam tocno koe sto e, no tie cinat pari bratce i Grujo nema da si gi odnese so sebe koga ke zamine.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.406
Поени од реакции
23.250
Идат општински избори на пролет, ќе биде интересно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom