Кинеските моторчиња

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Ех шо везе има водено или воздушно ... ако загрее губи на сила ќе си застаниш на пуш пауза и тераш пак :smir:
Има везе за ист модел ако е со водено ладење ке е поскап 200-300 евра од тој со воздушно.
+ работната температува на моторој со водено ладење е лесно да се одржи а кај тој со воздушно невозможно. Тоа влиае на потрошувачката на гориво. На пример ако имас воздушно ладење и ти загрее губи многу на сила моторот.
И да тогаше е време за пуш пауза

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
Ти да си ги ставиш сите твои квалитетни мотори таму каде што сонце не те огреало

Многу паметен си бил, стварно. Ние не знаеме што е поквалитетно па ај ти кажи ни по 129 пат пошо слаба меморија имаме и забораваме. Изгледа татко ти тебе ти ја појачал меморијата па ти сега ке ни кашуваш ова она.
Jas davav replika, a tebe toa ako ti smeta pali traktorot i da te nema...

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Jas davav replika, a tebe toa ako ti smeta pali traktorot i da te nema...
Имам право на контра реплика?

Ми смета што не убедуваш во нешто што го знаеме.

ето денес прошитав дека кивеј стигнале до 1 500 000 продадени од нивните мотори.

Е таа бројка piaggio може да ја сонува

Колку за споредба ево најпродавани скутери во италија за 2007
Додуша нема кивеј ама зборот ми е дека италанците не си ги сакат сопствените скутери, ама затоа кај нас има некој што ги сака

01.YAMAHA TMAX 500 15298
02.HONDA SH 150 14150
03.HONDA SH 300 13737
04.HONDA SH 125 12105
05.PIAGGIO BEVERLY 250 9288
06.YAMAHA XMAX 250 8360
07.YAMAHA XCITY 250 7646
08.SUZUKI BURGMAN 400 6077
09.KYMCO AGILITY 125 R16 5268
10.PIAGGIO LIBERTY 125 4291

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
Има везе за ист модел ако е со водено ладење ке е поскап 200-300 евра од тој со воздушно.
+ работната температува на моторој со водено ладење е лесно да се одржи а кај тој со воздушно невозможно. Тоа влиае на потрошувачката на гориво. На пример ако имас воздушно ладење и ти загрее губи многу на сила моторот.
И да тогаше е време за пуш пауза
Ne vikam deka ne e ova to4no tuku samo da nadopolnam...
Vo praksa...na motor so vozdusno ladenje nikoj ne vika neka go zagrean e...bidejki nema mera4 za temperaturata inaku ne deka na vodeno ne zagreva ili vozdusno...site zagrevaat.Probaj i na vodeno motor skroz laden i koga ke zavrtis nekoe krug4e da se zagree malce vodata i ke ja vidis razlikata.Inaku jas site motori sho sum gi imal bile so vozdusno ladenje i nikogas ne mi se slu4ilo da pregree...moze da zagree i da namali na performansi a da pregree pa da go 4ekam da izladi ne mi se slu4ilo.Inaku ako e motorot za trkanje toes za podobri performansi se stava vozdusno ne znam bas to4no oti ama taka mi kaza mene eden 4ovek makedonec shto raboti vo fabrikata Yamaha vo japonija.On go pravese eden Aerox do maksimalni performansi

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Kako prvo keeway odi 65 ne 70 i toa 5 km/h razlika ne e malce.Toa deka ja vozam 63 eve i 65 neka bide a keewayot 80 e to4no i ako sakas ke se kladime bidejki jas sto pati sum gi merel i keeway matrix i focusot i taa e.Do kaj 55-60 se to4ni ne vikam deka ne se ama posle od 60 do 65 epten poleka zabrzuvaat, a kilometraznikot celo vreme si se ka4ue si se ka4ue do 80 i nemoze vise i tamu si stoi.I toa ne e edna slu4ka so kilometraznikot koga ima laze...eve vi dr. primer: Gilerata moja odi 80 najveke,i se vozevme jas so mojot i edno drugar4e so edna kada kineska i go zbrkuvam malce ja mojot i pamtam bas vozev 74km/h i me preticuva on i na kraj koga zastanavme mu vikam kolku vozev i mi vika okolu 90 - 95 km/h i mi vika sho lazes deka ti odi 80 koa mnogu ti odi........nema sansi standard e gilerata da odi 95km/h.............I kolku kosta lambiceto be? 100 evra...
сине, реков 67, не 70, прочитај убаво. 3км/h мене не ми мења, не се тркам секој пат кога ќе седнам на скутерчено.
како да ти го ставам у глава ова- НОРМАЛНО ДЕКА СЕ ПОБРЗИ ЏИЛЕРИТЕ И АПРИЛИИТЕ КОГА ИМААТ ОКОЛУ 5-6 КОЊА, А КИНЕЗИВЕ ИМААТ 3,5 КОЊА!!! што не ти е јасно!??!?! како сакаш кинез да е побрз, кога овие имаат скоро дупло повеќе коњажа, a иста кубикажа?! аман, разберете го ова.
трето, иди смени го ламбичето за 100 еу, а јас за 100 еу ќе му праам ремонт =)) и ќе зеам 10 ламбичиња гратис :pos:

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
и смени го ламбичето за 100 еу, а јас за 100 еу ќе му праам ремонт =)) и ќе зеам 10 ламбичиња гратис :pos:
ne rekov deka lambi4eto koshta 100 evra tuku te prasav tolku da ne koshta slu4ajno bidejki vikas deka kojznae kolku skapo e pa 4ovekot nemoze da go smeni i samo denski go vozi.za greovi 4ovekot.lambi4eto original za nego e najveke 100 denari ako te obri4at negde inaku istite odpazar ti se negde od 5 do 10 denari,a za remont...jas li4no pravam remont i toa koshta maximum 50 evra.se shto e fazla e strizenje na mrtvo....

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
ne rekov deka lambi4eto koshta 100 evra tuku te prasav tolku da ne koshta slu4ajno bidejki vikas deka kojznae kolku skapo e pa 4ovekot nemoze da go smeni i samo denski go vozi.za greovi 4ovekot.lambi4eto original za nego e najveke 100 denari ako te obri4at negde inaku istite odpazar ti se negde od 5 do 10 denari,a za remont...jas li4no pravam remont i toa koshta maximum 50 evra.se shto e fazla e strizenje na mrtvo....
Ти правиш ремонти :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
ДЕТЕ ГИТЛА ДА :drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Се нервирам кога читам еден куп постови наназад со една цел.... докажувате дека Априлија, или Џилера се подобри од Кинезите. Кој рекол дека не се? Никој. Се знае колку пари толку музика.
Темава е отворена за сопствениците на кинезите да разменуваат совети, не да се расправаат.
Ако имате нешто паметно и корисно да дискутирате повелете. Ако продолжите со здодевните караници темава ке оди под клуч. Фала на вниманието.

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
како да ти го ставам у глава ова- НОРМАЛНО ДЕКА СЕ ПОБРЗИ ЏИЛЕРИТЕ И АПРИЛИИТЕ КОГА ИМААТ ОКОЛУ 5-6 КОЊА, А КИНЕЗИВЕ ИМААТ 3,5 КОЊА!!! што не ти е јасно!??!?! како сакаш кинез да е побрз, кога овие имаат скоро дупло повеќе коњажа, a иста кубикажа?! аман, разберете го ова.
Ova ne e to4no!!!
Aprilliite,gilerite,piaggio imaat ista masina i imaat 3,5KW toes 4,3 konja.Nema tolku vrska konjazata.Honda dio ako go znaes edno malo motor4e postar model ima 11 konja.pa isto odi ko drugite skuteri em polesno e.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Blazzer ја изнафали априлијата твоја бе .... кинез имам дупло поефтин и појак од твојата :baeh:

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
Ти правиш ремонти :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
ДЕТЕ ГИТЛА ДА :drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:
Da! - pravam.Prv pat praev pred 4-5 godini so pomosh.7 motora smeniv.Ja ne sum kako tebe...mu kupile eden kinez i neznae svekica da smeni na motorot.Za poslednive dva meseca 5000 km pominav.Jas vozam be brat.odam na sobiri,u4estvuvam na trki i na se sho se odrzuva povrzano so toa.Ne go peram motorot doma sekoj den.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Ova ne e to4no!!!
Aprilliite,gilerite,piaggio imaat ista masina i imaat 3,5KW toes 4,3 konja.Nema tolku vrska konjazata.Honda dio ako go znaes edno malo motor4e postar model ima 11 konja.pa isto odi ko drugite skuteri em polesno e.
како бе на едно мое другарче ср50 од постариот модел има 5,5 коња? како тоа друго другарче има спортска ср50 и има 8-9 коња(не ме фаќај за збор)?
и овие новиве априлии што се, имаат над 5 коња. и да, има разлика и тоа како.
хонда дио-стар модел, 4 тактно е? 50цц е?

Kajgana Shop

На врв Bottom