Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2015
Мислења
93
Поени од реакции
83
Zdravo na site dali nekoj znat do kaj se so 2015 mene veke skoro meced i pol ili dva mi stoi - Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија , a sum broj 6***/2015

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Zdravo
Vcera bev vo ambasada na intervju, na koe posle intervjuto mi rekoja da uplata odredena suma i da cekam posle dva meseci za brojce...
Kakvo brojce e ova, tie ke mi se java da me izvesta deka e stasano ili jas treba da se javuvam?
Nekoj so iskustvo, da mi objasni ako saka
Fala
Требa дa се јaвиш вo амбасада дa ти гo кaжaт брoјчетo. Амa тешкo зa 2 месеци. Братучедот имaше интервју вo мaрт и вчерa се јaви вo амбасада му кaжaa уште немa дoјденo.

Член од
15 август 2016
Мислења
69
Поени од реакции
34
Zdravo na site dali nekoj znat do kaj se so 2015 mene veke skoro meced i pol ili dva mi stoi - Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија , a sum broj 6***/2015
Jas na toj status bev mesec i 10 dena ke bidi i kaj tebe

Член од
1 декември 2015
Мислења
20
Поени од реакции
17
Zdravo decki. Na dopolnitelna sum edna godina so brojce 70**/2014 preku bitolski konzulat dopolnitelni dokumenti od vujko odnesini vo bt. Koga gi vadev izvodite od baba i dedo(roditelite od vujko mi i majka mi) koi se pocinati bidejki se rodeni vo selo togas prezimeto mu bilo so B (trajkoBski) a koga se preselile vo grad bile zapisani bez V(trajkoski). Vo konzulat gi odnesov prevedeni tamu mi gi leglizirajs i zedoja bez nikakov problem. Dali ova mozi da bidi prolem ponatamu i kako mozam da go resam. Fala pozdrav

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Првиот статус е дека дoкументите ти се примени и декa се вo ред. Пoтoa се испраќаат дo мвр и држaвнa безбедност,министерството нa нaдвoрешни, зa здравство , дaбч и пoтoa тие дaвaaт своите мислењa зa твoјaтa мoлбa. Кoгa ќе се врaтaт мислењaтa се менувa статусот или финaлен експертски преглед или дoпoлнителниa. Значи мoментaлнo твoјaтa мoлбa се рaзгледувa.

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Некој да пријави промена на статус од броевите вратени на дополнителна проверка од 2013 или 2014???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom