Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
:pos: Срамота е бе луѓе. Државни удари спомнува во Македонија, Сорос од уста не го извадија, паѓаат во транс за Трамп, ќе не оставеле на мира. Какви удари бе ебате удрените. Која е Македонија па да и прават удар. Кој е па Трамп да кажува каде ќе влијае Америка.

Разликата во гласови уште се зголемува.
Заклучно со последно преброените гласови Клинтон има еден милион и двеста илјади гласови повеќе од Трамп.

Плус има уште нешто ситно за броење во главно од земјите што гласаа за Клинтон, што значи најверојатно ќе дојде до околу еден и пол милион гласови разлика во корист на Клинтон.
A da bidesh dobar da stavish nekoj link so ovie podatoci, neshto oficijalno ...pa da vidime.

I sega? Sto se palis? Sistemot za glasanje Trump li go izmisli? ke go nareceme nevaliden satoa sto ne ni se svigja rezultatot?

Abe priznajte deka se plasite za sopstvenite pozicii, pari i drugi sranja i ne mi palamudite ovde politika koja ne ve tangira uopste. Eve jas sum za Trump zosto se nadevam deka ke go skine soros bidejki finansiral drzaven udar vo Makedonija. Mene me boli kur dali taa zemja tamu ke ima gragjanska vojna nego sakam Makedonija da bide oslobodena od Amerikanskoto vlianje.

Ti si za Hillary od koja pricina...?
Ме плаќа хилари,лично мене и сите останати соросоиди тука. Проценија дека ако го добијат кајгана форумот ќе ги добијат изборите глатко. Ама тебе и бачето не можевме да ве искорумпираме.

Стариот лисец бил во право, ама кој да го слуша(за среќа):

Хилари и Бил имале жестока расправија: Мислев дека Бил ќе добие инфаркт...
tocka-213613.jpg

16.11.2016 | 19:31
Извор: Точка
Прочитано: 2049 пати
icona-pismo.png
Испрати на пријател
icona-a.png
Зголеми го фонтот
icona-a.png
Намали го фонтот

Близок соработник на Бил Клинтон сведочеше за големата расправија помеѓу Хилари и Бил – „Мислев дека Бил ќе добие инфаркт“, открива тој.

Пред самиот крај на претседателската кампања, Хилари и Бил Клинтон жестоко се искарале затоа што Хилари го обвинувала директорот на ФБИ, Џејмс Коми за нејзиниот пад на анкетите.

„Бев со Бил во Литл Рок кога започна врескањето на телефон. Таа го обвини Коми дека повторно ја отворил истрагата поради нејзиното користење на приватен имејл сервер и така направил пресврт во нејзината кампања“, изјави еден од најблиските соработници на поранешниот американски претседател Бил Клинтон.

bil-hilari-klinton-kavga-tocka-2016-01.png

„Бил не прифаќаше дека Коми ќе влијае на исходот на изборите. Според него, главен виновник за тоа е бил Роби Мук (водителот на кампањата) и Џон Подеста (претседателот на кампањата). Бил беше толку многу црвен во лицето по што помислив дека ќе добие срцев удар. Толку многу збесна по што го фрли својот мобилен телефон од покривот на пентхаусот кон реката“, открил неговиот соработник.

За време на кампањата, Бил Клинтон сметал дека водителот на кампањата го игнорирал и долго време го молел економијата да биде ставена во фокусот на кампањата. Бил им повторувал дека треба да им се обраќаат на луѓето кои што се чувствуваат прегазено од технолошкиот напредок и глобализацијата.

„Бил рече дека константното напаѓање на Трамп поради неговите маани ги забавува медиумите, а тоа не е порака која што ќе ги ангажира гласачите, посебно не во индустриските сојузни држави“.

bil-hilari-klinton-kavga-tocka-2016-02.png

„Бил секогаш во кампањата се обидуваше да се прикаже како човек кој ги разбира нивните маки, а Хилари се покажа на човек кој само е бесен на својот противник, а не како некој кој што сака да го подобри животот на работничката класа“.

Иако Бил Клинтон признал дека отворањето на истрагата од страна на ФБИ дошло во незгоден момент, тој бил уверен дека скандалот не ја донел конечната одлука, односно дека гласачите многу порано веќе имале донесео одлука за кого ќе го дадат својот глас.

„Коренот на неговиот бес беше во тоа што нејзините советници и лидери на кампањата цело време го дистанцираа. Не може да биде корисен ако сите го гледаат како волонтер. Тие воопшто не го слушаа и тоа го разбесни. А тој, сепак нешто знае за политичките кампањи. На почетокот на октомври ми рече дека Хилари и нејзината екипа се движат кон пропаст“.

Хилари циљаше на хипстерската, пубертетска педерлана како овој Џон Оливеров погоре, на кои едина секирација им е во кој ќенеф ќе моча некоја транџа, додека Трамп циљаше на сиромашните, утепани затуцани селани, на кои г-точка им се мексиканци, педери и муслимани. Сумирано, ова беше битка на Ла Кања против Ноќен клуб Шкорпион и Шкорпион тепаше.

Во однос на целата предизборна реторика и ветувања што ги даде, со тек на време очекувам Трамп да омекнува постепено кога ќе увиди дека есапот дома и на пазарче не е ист, Во однос на внатрешната политика можеби не толку, ама за надворешната- мало морген све оноа што го истраска.

Пример, емиграцијата која му беше темел на цела кампања, кога ќе увиди дека без нелегална емиграција таа земја нема да опстои од проста причина што имаш огромни мега-градови како Чикаго на пример (чиј градоначалник , патем изјавил дека ќе ги отфрли мерките на Трамп) кои едноставно нема да функционираат без емигрантите.

Во однос на надворешната политикка очекувам буквално да се испосере на се што кажал, од Сирија, до Нато, ѕидот, Сорос,Путин, све. Цела кампања му беше како блеење во афект, како мокар сон на обичен цивил што си ги кажал маките на душичката и сега ќе мора да се разбуди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom