Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Не требаше да го пуштат овај малиот, ама тое... Многу играчи се во екипата мора некој да одпадни.
А ако мора, тогаш поарно некој од новите одколку да збркат некој од битолчаните.

Не требаше да го пуштат овај малиот, ама тое... Многу играчи се во екипата мора некој да одпадни.
А ако мора, тогаш поарно некој од новите одколку да збркат некој од битолчаните.
По 100 години крило погодивме,имаше и техника,брзина,млад,перспективен,сеа ќе се мачиме со Фиката на бек,за да игра Ѓупчето како крило,шо е далеку полоша варијанта отколку кога би играл Фернандињо како офанзивен лев бек,со бекап од Демир.
Ако овај се исплаши од конкуренцијата па побара трансфер,или пак се испокара со БЛАШКО-вци,штета во секој случај.
Сеа на овие позиции сме осакатени,некни го гледав тој Минчето,со Шкупи,топка не фати кутриот:shook:,страшно нешто,Батецо шо бидна со него?Онај Денковски шо се чека?Демек од Марс се врати па уште се аклиматизира?
И на крај ќе играме со 3ца напаѓачи:pos:,Иве,Бујче ќе се враќат на центар да примат топка,без средина, Бацката штопер и после ќе се чудиме оти не дешкат сите во гости.:pos:

Батецот некни влезе мислам со Ренова за купот, играше на крајот од мечот мислам.
За Денковски незнам шо прат со него, го нема ни во резервите на утакмици.
За овај малиот шо го пуштија гарант се има замерено со Блашковци па го пуштија да си го бара чарето. Се сложвам дека беше добар играч, корисен , брз ама сеа лево крило ќе игра бугаринот Василев новиот шо го донесовме а на лев бек ќе се врати бразилчето Аугусто.
Десно со Тошевски и Петров во иднина и таман ќе сме...
Овај новиот Василев добар беше некни... Ме бендиса како изигра.
Рачунај сега сме прекубројни а на зима ќе дојдат уште 3ца играчи од Вардар како шо се збора... Ќе стигни супер засилувањето Љамче сениор, за да ја комплетира фамилијарната врска во Пелистер.:noze:
А ако продолжи Недановски да кини мрежи во Новаци на полусезона ќе го вратат и него обавезно од позајмица.

Демири си ојде пошто бил 19ти играч (мислам во гости со Ренова) за то се скарал и си заминал. Батецот солидно ми изигра со Ренова, ќе му треба време можи да влези во форма ама важно и него го имаме на располагање. Најтенки сме во одбраната и на голманската позиција дефинитивно ! На зима прво нка бараат голман, по можност од овие до У21 шо се и еден штопер оти џабе имаме 4ца, кога само двајца вредат.

Штета за Демир и повеќе од солидно крило беше, такво крило не памтам Пелистер да имал последниве години...
Јас мислам не се мирисаја изгледа убо со Блашковци и компанија, неможи првите 3 кола со ред да го вади на полувреме, која логика :nesumjas: Првите 45 минути ги игра како најдобар на теренот заедно со Петров и Ковачев, ама Љамче на полувреме го вадеше, така му беше наредено :facepalm:

Е сега мислам Фернандо ќе оди по офанзивно, како лево крило, треба да е корисен сега и во офанзива, доста асистенции прај, за разлика од првите 2-3 кола каде беше жива катастрофа кога ќе тргнеше напред, едно асолно нафрлување не погоди, ама си газеше дефанзивно...
На лев бек ќе игра Попзлатанов највероватно, нема кој друг, Фиката не ми се верва, оти ако не игра Попзлатанов ќе немаме играч кој да почни до у21 како шо е правилото според ФФМ.
Ќе биде прекомандован охриѓанецот од десен бек, на лев :D
Мора да игра тој, немаме друг играч до 21, останва уште Минчето, ама има голема конкуренција во средината, така да испаѓа тој, Јоки и Недановски ги пуштија во Новаци, Недановски си растура во Новаци, на зима ќе има бек ап со него...

По 100 години крило погодивме,имаше и техника,брзина,млад,перспективен,сеа ќе се мачиме со Фиката на бек,за да игра Ѓупчето како крило,шо е далеку полоша варијанта отколку кога би играл Фернандињо како офанзивен лев бек,со бекап од Демир.
Ако овај се исплаши од конкуренцијата па побара трансфер,или пак се испокара со БЛАШКО-вци,штета во секој случај.
Сеа на овие позиции сме осакатени,некни го гледав тој Минчето,со Шкупи,топка не фати кутриот:shook:,страшно нешто,Батецо шо бидна со него?Онај Денковски шо се чека?Демек од Марс се врати па уште се аклиматизира?
И на крај ќе играме со 3ца напаѓачи:pos:,Иве,Бујче ќе се враќат на центар да примат топка,без средина, Бацката штопер и после ќе се чудиме оти не дешкат сите во гости.:pos:

Ви спомнав уште пред некој ден дека си замина Демир не беше задоволен од статусот во екипата иначе по мое многу добар играч беше стварно премалку минутажа имаше а и го користевме како играч под 21 година супер беше сега треба со попзлатанов да играме...
Денковски беше некни на клупа за купот ама не го кладе а го загреваше уште од првото битолскот Мурињо :D
Иначе поставата горе долу истата од некни ќе биди само ќе играт Бацката и Илиев овај вторио неможам да го гледам поќе:нинџ: треба Ристе да игра на негово место ги искина некни Ренова а и Лукас обавезно напред секоја утакмица гол си клава батето :cool:

Демир мoжеше дa биди игрaчиште и уште мoжи aмa џaбе кoгa немa вo глaтa.
Вoди неспoртски живoт и прaј 300 други глупoсти a Блaжкo пoсебнo гo имaше земенo и пaри дaвaнo и зa исхрaнa и зa други рaбoти aмa сo тaa легендa џaбе е све.
Штетa имa пoтенцијaл aмa немa мoзoк :)

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Nisto ne prajme vaka edino vasilev se borese drugite cekaa na sreka gol da dajme a sudijata to ne go sakase ljamce pak se izgubi go klava backata namesto bujce da vlezi da igrame so tri spica za volja na vistinata imavme sansi ama zingovci ni pokazaa kako se igra na bod celo vtoro lezeja zadrzavaa vreme naj gnasna ekipa se so skopje vo vtora liga

Sent from my 6039Y using Tapatalk

Бујче не беше ни на клупа, го чува за со Вардар. Иначе многу шанси, ама неќеше да влези. Дискутабилно поништен гол, а после то можеше и пенал да дувни, ама ништо. Се на се, играја добро, се креираја шанси, ама ништо. Прв кикс дома, да се надеваме сега дека ќе извлечат нешто на наредните 2 утакмици.

Ниеднаш не пробаја да нападнат Силекс, си дојдоја на бод и си зедоја. Толку шанси, толку напади и пак да ти земат бодче е срамота.
Поништениот гол ја смена цела утакмица...Ќе ги здробевме со 2-3 разлика после то ако не го поништеше ЧИСТ ГОЛ.
Честитки за Василев денес. Дечкото се мрдна од трчање од играње, онакво залагање на терен одамна неам видено.
То е то, сеа ќе почниме да слегваме на дното од табелата. Следат два порази против Вардар и Шкенди. Наредна победа сега после 3-4 кола.

Љамче доста ти е!!!

Ја смена утакмицата многу, ама офсајд беше, барем од то шо видов јас по снимките :) Мене ме мати ситуацијата пенал ко бараја нашите, се ми се чини дека имаше рака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom