Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам за тебе, но мене совршен нож е малиот Гриптилиан, имам мали раце и рачката ми лежи како специјално за мене да е изработена, сечилото drop point, добар рез ем за сечење, ем за прободување, лесен за острење и најважното flat grind сечило. Ако мене ме прашаш, не би користел нож со дупки на сечилото, бидејќи се полнат со тоа што го сечиш, а може и да ти заглави во дупката ако сечеш нешто поцврсто.
На какви дупки мислиш?

Дупките на спајдеркото досега не ми направиле никаков проблем, баш ми се попрактични од стубовите кои се нивна алтернтива.
А и генерално спајдерко веќе 30-40 години прави фолдери со дупки и нема рекламации дека не биле практични...баш напротив се зголемува продажбата на спајдерко. И бенчмејд стави дупка на мојот омилен нивни модел -малиот дежаву, спајдерко ги тужеше и ја доби пресудата....и сега нема веќе мини дежаву:(.

Дупките на спајдеркото досега не ми направиле никаков проблем, баш ми се попрактични од стубовите кои се нивна алтернтива.
А и генерално спајдерко веќе 30-40 години прави фолдери со дупки и нема рекламации дека не биле практични...баш напротив се зголемува продажбата на спајдерко. И бенчмејд стави дупка на мојот омилен нивни модел -малиот дежаву, спајдерко ги тужеше и ја доби пресудата....и сега нема веќе мини дежаву:(.
Имаше една дискусија за тоа кој добил, мислам дека Спајдерко изгубија, бидејќи како што судијата пресудил ,,Неможеш да патентираш круг'', е сега колку е точно, колку не е, тоа е веќе голема политика. Плус, минатиот месец помина патентот за Axis lock на Бенчмејд, така да, којзнае што ќе се случува во иднина.

Не е битно кој добил, знам само дека бенчмејд престана да го произведува мини дежаву, што е стварно штета, ножот беше одличен (најлошото е тоа што јас немам таков:(). А од друга страна пак дупка имаа и bone colector i griptilian...можеби уште некој друг модел....

.....и да резимирам, ми фали мини дежаву:)!

Како да дознаам мојот нож шо марка е?:cautious: Ако имате некој каталог нешо...

Да, постои каталог на сите ножеви на светот, го отвараш, вртиш и го наоѓаш својот нож, и гледаш што марка е.

Како да дознаам мојот нож шо марка е?:cautious: Ако имате некој каталог нешо...
Види на сечилото и на рачката дали пишува нешто, каталог не наоѓаш што ги има сите ножеви што постојат, или пак стави овде слика и може некој од нас ќе ти помогни.

Да, постои каталог на сите ножеви на светот, го отвараш, вртиш и го наоѓаш својот нож, и гледаш што марка е.

А, линк не си ми оставил, што заклучив дека ме зафркаваш, исмејуваш мојот пост, а тоа не е убаво.
Ниту еден човек не се родил знаено. :)
Од кај јас да знам дали постои или не постои. :confused: Може постои или ќе постои во иднина.

CRKT мислам дека е модел М-16 -не е мој, а на еден пријател на кој му го подариле во Авганистан каде бил ренџер ..за мене е груб, тежок и грд нож при тоа како видов со кинески челик 8cr14 ;)

037429372-big.jpg

Barav vo okolinata n flexycut....150eur za 3 nozinja....sakam da prasam dali kaj nas nekade moze da se kupi noz za withlling/carving....za evtina cena? ili ne?

Barav vo okolinata n flexycut....150eur za 3 nozinja....sakam da prasam dali kaj nas nekade moze da se kupi noz za withlling/carving....za evtina cena? ili ne?
Пробај со скалпел ако е меко дрвото, можеби звучи смешно но скалпелот има добра форма на сечилото за whittling, инаку провери тука, може ќе бендисаш нешто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom