Добитници на лотарија за САД

• Креатор на темата Креатор на темата noname7
  • Време на започнување Време на започнување
Со среќа нека ви е на сите избраници и добитници, и со лесно нека би е на интервјуто.
За @Срекна ... Никако неможеш да провериш до каде ти е апликацијата туку мпжеш да си го следиш case number-от од прилика кога ќе биде интервјуто има точно на кој линк постирано на темава поназад.
До @themmn за потребните документи ги има објавено на ustravel на официјалната страна но сепак за пофетални информации консултирај се со амбасада
Поздрав
Fala @Pakovic

Znam deka ima na travel.state.gov vo delot "If you are selected" se sto mi treba, se slusnav i so lugjeto vo ambasada koi ne mi kazaa nisto poveke ko toa sto go procitav online.
Me interesirase na forumov da najdam luge od iskustvo, sto dokumenti prinele, i nekoj sovet slucajno da ne imaat da dadat :)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Со среќа нека ви е на сите избраници и добитници, и со лесно нека би е на интервјуто.
За @Срекна ... Никако неможеш да провериш до каде ти е апликацијата туку мпжеш да си го следиш case number-от од прилика кога ќе биде интервјуто има точно на кој линк постирано на темава поназад.
До @themmn за потребните документи ги има објавено на ustravel на официјалната страна но сепак за пофетални информации консултирај се со амбасада
Поздрав
Fala @Pakovic

Znam deka ima na travel.state.gov vo delot "If you are selected" se sto mi treba, se slusnav i so lugjeto vo ambasada koi ne mi kazaa nisto poveke ko toa sto go procitav online.
Me interesirase na forumov da najdam luge od iskustvo, sto dokumenti prinele, i nekoj sovet slucajno da ne imaat da dadat :)

Јас кога бев на интервју со мене носев
Оригинални сведителства од 1-8одд и сведителства од 1-4средно со дипломата (истети и ископирани)
Потврди од суд и мвр за кривична и казнена евиденција (оригинали)
Од арм доказ за отслужен воен рок (Оригинал)
Венчаница (Оригинал )
Извод на родени (Оригинал)
И-134 формулар од Уса (Оригинал заверен на нотар)
Копија од зелена карта на гарантот (Заверена на нотар) и пасош, а ми беа побарани само
-Оригинал диплома и сведителство од 1-4средно
-Оригинал од кривична и казнена евиденција
-Оригинал за воен рок
- Оригинал венчаница и извод на родени
- И документите од гарантот од Уса , и тоа е тоа се друго е ЛОТАРИЈА :)

Дечки вас што ве имаат извлечено , после колку аплицирања ве извлекоа????
Знам дека тоа нема врска , али колку надеж да се има :)

Излезе BULLETIN за DV 2017 :cuc::D

THE DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT-OFFS
WHICH WILL APPLY IN OCTOBER

For October, immigrant numbers in the DV category are available to qualified DV-2017 applicants chargeable to all regions/eligible countries as follows. When an allocation cut-off number is shown, visas are available only for applicants with DV regional lottery rank numbers BELOW the specified allocation cut-off number:

RegionAll DV Chargeability Areas Except Those Listed Separately
AFRICA 8,000Except:
Egypt: 6,000
Ethiopia: 6,000
ASIA 2,100Except:
Nepal: 1,900
EUROPE 8,500
NORTH AMERICA (BAHAMAS) 2
OCEANIA 300
SOUTH AMERICA,
and the CARIBBEAN 400

Излезе BULLETIN за DV 2017 :cuc::D

THE DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT-OFFS
WHICH WILL APPLY IN OCTOBER

For October, immigrant numbers in the DV category are available to qualified DV-2017 applicants chargeable to all regions/eligible countries as follows. When an allocation cut-off number is shown, visas are available only for applicants with DV regional lottery rank numbers BELOW the specified allocation cut-off number:

RegionAll DV Chargeability Areas Except Those Listed Separately
AFRICA 8,000Except:
Egypt: 6,000
Ethiopia: 6,000
ASIA 2,100Except:
Nepal: 1,900
EUROPE 8,500
NORTH AMERICA (BAHAMAS) 2
OCEANIA 300
SOUTH AMERICA,
and the CARIBBEAN 400
Dap, ova e vo Septemvriskiot :)
Da ne znaes slucajno, kako ide procedurata koga ke stigne tvojot broj? Ti se javuvas da zakazes interview? Ili oni ti se javuvaat od ambasada?
Pozdrav

Dap, ova e vo Septemvriskiot :)
Da ne znaes slucajno, kako ide procedurata koga ke stigne tvojot broj? Ti se javuvas da zakazes interview? Ili oni ti se javuvaat od ambasada?
Pozdrav

Не, ова е за октомври од ДВ 2017та
До септ.се тие од ДВ 2016

Иначе како што читав пшо форуми и на сајтот з а припреми за интервјуто, треба да си проверуваш статус и на меилот кој си го пишал во ДСот ќе ти стигне appointment letter за кога си на интервју

Ako si ilegalno vo USA, i apliciras i dobies zelena karta na lotarija, dali mozes da si ja baras dobivkata ili ke bides odbien po brza postapka bodejki si ilegalen ?

Ako si ilegalno vo USA, i apliciras i dobies zelena karta na lotarija, dali mozes da si ja baras dobivkata ili ke bides odbien po brza postapka bodejki si ilegalen ?

Drugar na bratuced mi go odbile
poso ne si go ispocituval zborot deka ke se vratis po istekot na vizata i si ostanal na crno
Ama i nezz moze ima i drugi slucai zavisi sve do konzulot

Ако си во УСА на илегален начин секако дека можеш да аплицираш за зелена карта на лотарија, и ако си добитник секако дека ке можеш да си ја истераш постапката, но има еден проблем кој ке те зезне, сите избраници на лотаријата мораат да го обават интервјуто во мајчината земја или доколку во нивната земја нема амбасада на САД тогаш во соседната земја која има амбасада.Да се консултираш со адвокат дали за оваа постапка можеш да бараш интервјуто да го завршиш во УСА и таму да добиеш дирекно зелена карта бидејќи имаш легален влез во УСА. Бидејќи ако искочиш од УСА како илегалец прости се веќе за назад во таа земја.

Имало дополнително влечење на 6 ти, проверете си да не ви стигнал мејл. Другар го извлекле, на 7 мо небо е.:pijanco:Само се плаши дека е во повисоките броеви од второто влечење, да не не го викнат на интервју.

Има ли некој добиенo маил за закажано интервју?
Anyone?
Jas vlegov vo cut-off sega (EU10**9)..
Razbrav deka 2-3 nedeli se cekalo za vtoriot mail od KCC, kaj sto ke ima info za sto ponatamu, no imalo problemi so procesiranjeto na ds-260. Tie sto sme podnele vo Juni (jas na 3ti juni) imalo sansi i vo dekemvri da ne butnat za interview
Ti vo prviot cut-off vleze? Koga podnese ds-260?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom