Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 септември 2010
Мислења
34
Поени од реакции
32
Прашање
Дали е возможно посредникот да знае дека указот е потпишан, а да не е објавен или внесен на вебстраната....
пошто на мој пријател кој чека потпис.. посредникот му рекол наредната недела одат по дрзавјанството

Член од
28 ноември 2013
Мислења
92
Поени од реакции
136
zdravo decki eve po se izgleda dobra vest brojceto mi e 83**/2013.na intervju bev juni 2013 potoa bev vraten na dopolnitelna proverka moram da kazam deka nemam noseno nikakov dokument da dokazuvam poteklo.sega slucajno proveriv nebev proveruval cela godina se bev otkazal, vaka mi pisuva sega Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија .edno prasanje do vas dali posle ova moze pak da me vratat na dopolnitelna ili rabotava e dobra

Последно уредено:
Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
Прашање
Дали е возможно посредникот да знае дека указот е потпишан, а да не е објавен или внесен на вебстраната....
пошто на мој пријател кој чека потпис.. посредникот му рекол наредната недела одат по дрзавјанството
Kolku vreme cekas potpis za ukaz?

Член од
28 август 2015
Мислења
17
Поени од реакции
14
Луѓе презимето ми е српско ми завршува на ИЌ..но имам братучед со бг пасош ..дали има шанса да добијам и јас бидејќи ни се различни презимињата...?

Член од
25 јануари 2016
Мислења
21
Поени од реакции
54
Сакам да им укажам на оние што имаат ( Крштелница) од татко , баба , дедо и ред други -
не се лажете ако не се оргинал ќе ве фатат .

- Појаснување значи има некои канали издаваат крштелница и тоа преку црква со печат
овие неколку години.

- Државата обраќа највеке внимание на изводите и крштелниците , затоа што неможе вие да носите крштелница на лице кое е рордено во МК со извод а притоа било наводно однесено на крштевање во БГ ( БГ егзархија ) па притоа пак во МК регистрирано .

- Не ставам акцент на исклучоци , туку на играчите .

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Прашање
Da mozno e oti sigurno na salter ima prasano a i bugarie bavni se vo azuriranjeto nainternet.Eden decko mu pisese deka e prekinat ama ko pojde na salter mu rekoja deka mozi da si go podigni ukazot.Taka da naj sigurno e na salter.

Член од
19 август 2016
Мислења
6
Поени од реакции
2
Zdravo nov sum vo forumov i sakam da prasam dali nekoj go poznava Stojan od strumica posrednik? I ke odam preku bugarski konzulat vo bitola i sakam da znam dali odi procedurata pobrzo od bitola ili od bugarija ili isto e ? Fala mnogu

Член од
30 јуни 2016
Мислења
10
Поени од реакции
3
Zdravo nov sum vo forumov i sakam da prasam dali nekoj go poznava Stojan od strumica posrednik? I ke odam preku bugarski konzulat vo bitola i sakam da znam dali odi procedurata pobrzo od bitola ili od bugarija ili isto e ? Fala mnogu
Ako odis preku konzulat Bitola ne ti treba posrednik,a procedurata ti e ista samo so neodis sofia duri ne ti izlezi drzavjanstvoto a za intervju cekas samo eden mesec..epa tvoe e da odlucis kako ke odis

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ако може некој да напише како тече процедурата додека се стигне до бугарско државјанство.
Која е разликата доколку сами поднесуваме документи во конзулат во Скопје и поднесување документи преку посредник (кои бенефити се добиваат со посредникот, повлекуваат нешто посреднициве преку ред, прават некоја ујдурма, па секој успева да земе државјанство или?
т.е што се ти намалува од анганжман и нервози?)

И дали со бугарска лична карта од прадедо има шанса да се добие бугарско државјанство, и колку време отприлика трае целата процедура?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom