Skylake
proseCUTE
- Член од
- 7 јули 2016
- Мислења
- 1.078
- Поени од реакции
- 1.712
Фала многу. Сега е веројатно касно, ке се јавам утре околу пладне.00359 2 935 06 50 ke kazes deka si preku ambasada i podatoci od pasos i koj den si gi dal dokumentite
Фала многу. Сега е веројатно касно, ке се јавам утре околу пладне.00359 2 935 06 50 ke kazes deka si preku ambasada i podatoci od pasos i koj den si gi dal dokumentite
Od 9-17 po bugarsko vreme rabotatФала многу. Сега е веројатно касно, ке се јавам утре околу пладне.
Сега ќе чекаш број преку амбасада или пиши е маил на ДАБЧ со име и презиме и бројот на квитанциа кој го имаш и прашај за номера за да ја следиш преписката. Преку амбасада ќе чекаш за происход минимум 7-8месеци. Јас толку чекав. Кога ќе го земеш происходот може да закакажеш термин за интервју преку амбасада или софија. Преку амбасада ти закажуваат за неколку месеци а преку софија за година и пол. Значи ако го подигнеш происходот некаде јануари 2017 интервју в амбасада отприлика мај, јуни 2017.а преку софија ќе те фати средина на 2018 закажување за интервју. Ако тераат со ова темпо. Ако се ти е во ред со документите рачунај до пасош околу 2.5-3 години од сега[DOUBLEPOST=1472751251][/DOUBLEPOST]Здраво на сите, нов сум на форумов.
Хмм, го читам топиков веке некое време, па имам некои прашања. Поднесов документи за произход преку амбасада на 2 Јуни, па кога ги прашав за колку време ке биде готов, ми рекоа да се јавам во амбасада во Декември, а следејки ги муабетите тука, повекето од вас споменуваат само некои 3 месеца за земање на произход, а не 7. Освен тоа, гледам дека некои од вас имаат бројчиња преку кои го следите процесот на интернет на страната на ДАБЧ. http://www.aba.government.bg/?legal=7
Од каде го добивте тоа бројче? Мене преку амбасада ми дадоа само ливче на кое пишуваше дека сум платил 65 евра, ништо друго. Можеби ова бројче го добиваат само тие што поднесуваат директно во Софија?
Во врска со гражданство, гледам дека интервјуто го закажувате посебно? Во кој дел од постапката го закажувате? Пред да подадете документи за гражданство, или после?
И дали може да се закаже термин за следната постапка (Интервју или понесување документи за гражданство, што и да е), без да имам готов произход? Земајки во предвид дека произход ке земам во Декември, терминот ке ми го закажат којзнае кога во 2017, а самиот термин за произход ми беше закажан во Јануари за во Јуни оваа година.
Ви благодарам.
Сега ќе чекаш број преку амбасада или пиши е маил на ДАБЧ со име и презиме и бројот на квитанциа кој го имаш и прашај за номера за да ја следиш преписката. Преку амбасада ќе чекаш за происход минимум 7-8месеци. Јас толку чекав. Кога ќе го земеш происходот може да закакажеш термин за интервју преку амбасада или софија. Преку амбасада ти закажуваат за неколку месеци а преку софија за година и пол. Значи ако го подигнеш происходот некаде јануари 2017 интервју в амбасада отприлика мај, јуни 2017.а преку софија ќе те фати средина на 2018 закажување за интервју. Ако тераат со ова темпо. Ако се ти е во ред со документите рачунај до пасош околу 2.5-3 години од сегаЗдраво на сите, нов сум на форумов.
Хмм, го читам топиков веке некое време, па имам некои прашања. Поднесов документи за произход преку амбасада на 2 Јуни, па кога ги прашав за колку време ке биде готов, ми рекоа да се јавам во амбасада во Декември, а следејки ги муабетите тука, повекето од вас споменуваат само некои 3 месеца за земање на произход, а не 7. Освен тоа, гледам дека некои од вас имаат бројчиња преку кои го следите процесот на интернет на страната на ДАБЧ. http://www.aba.government.bg/?legal=7
Од каде го добивте тоа бројче? Мене преку амбасада ми дадоа само ливче на кое пишуваше дека сум платил 65 евра, ништо друго. Можеби ова бројче го добиваат само тие што поднесуваат директно во Софија?
Во врска со гражданство, гледам дека интервјуто го закажувате посебно? Во кој дел од постапката го закажувате? Пред да подадете документи за гражданство, или после?
И дали може да се закаже термин за следната постапка (Интервју или понесување документи за гражданство, што и да е), без да имам готов произход? Земајки во предвид дека произход ке земам во Декември, терминот ке ми го закажат којзнае кога во 2017, а самиот термин за произход ми беше закажан во Јануари за во Јуни оваа година.
Ви благодарам.
Фала на одговорот. Е вака сега, ме интересираше, дали е можно да закажам термин за интервју пред да го земам происходот? Земајки во предвид дека происходот би го подигнал Декември-Јануари, а закажам термин за интервју неколку месеца порано (Овој или следниот месец), терминот би ми го дале во Фебруари или Март на пример(Само месец дена одкако ке го подигнам происходот). Доколку закажам на ист датум кога ке го подигнам происходот, ке треба да чекам неколку месеци повеке, како што кажа ти, Мај-Јуни, или пак при самото закажување на интервјуто бараат специфични информации во врска со происходот пришто е невозможмно да закажеш пред да го земеш?Сега ќе чекаш број преку амбасада или пиши е маил на ДАБЧ со име и презиме и бројот на квитанциа кој го имаш и прашај за номера за да ја следиш преписката. Преку амбасада ќе чекаш за происход минимум 7-8месеци. Јас толку чекав. Кога ќе го земеш происходот може да закакажеш термин за интервју преку амбасада или софија. Преку амбасада ти закажуваат за неколку месеци а преку софија за година и пол. Значи ако го подигнеш происходот некаде јануари 2017 интервју в амбасада отприлика мај, јуни 2017.а преку софија ќе те фати средина на 2018 закажување за интервју. Ако тераат со ова темпо. Ако се ти е во ред со документите рачунај до пасош околу 2.5-3 години од сега
preku ambasada brojceto se dobiva posle intervjuto za 3-4 meseci, javuvaj se sekoj mesec da prasas za proisxodot i koga ke ti stasa odma zakazuvas intervju posle toa cekas nekolku meseci (jas so sinot bevme vo april na intervju a brojceto od sinot mi go dadoa, a moeto mi rekoa da se javam za 10tina dena. A za proishod cekavme 9 meseci ama toa ne e kaj site isto pa so srekja.[DOUBLEPOST=1472759357][/DOUBLEPOST]Здраво на сите, нов сум на форумов.
Ви благодарам.
preku ambasada brojceto se dobiva posle intervjuto za 3-4 meseci, javuvaj se sekoj mesec da prasas za proisxodot i koga ke ti stasa odma zakazuvas intervju posle toa cekas nekolku meseci (jas so sinot bevme vo april na intervju a brojceto od sinot mi go dadoa, a moeto mi rekoa da se javam za 10tina dena. A za proishod cekavme 9 meseci ama toa ne e kaj site isto pa so srekja.[/quote
zaboraviv da pisam za site sto se preku bitola ima mobilen na one na koj sto se dobivaat informacii sekoj den od 9 do 13h ako treba ke go pisam
Bez proishodot od dabc nemozes da zakazes[DOUBLEPOST=1472760788][/DOUBLEPOST]Фала на одговорот. Е вака сега, ме интересираше, дали е можно да закажам термин за интервју пред да го земам происходот? Земајки во предвид дека происходот би го подигнал Декември-Јануари, а закажам термин за интервју неколку месеца порано (Овој или следниот месец), терминот би ми го дале во Фебруари или Март на пример(Само месец дена одкако ке го подигнам происходот). Доколку закажам на ист датум кога ке го подигнам происходот, ке треба да чекам неколку месеци повеке, како што кажа ти, Мај-Јуни, или пак при самото закажување на интервјуто бараат специфични информации во врска со происходот пришто е невозможмно да закажеш пред да го земеш?
Освен тоа, дали при интервјуто исто така ги подаваш документите за гражданство, или тоа е друга процедура, после интервјуто?
Bez proishodot od dabc nemozes da zakazesФала на одговорот. Е вака сега, ме интересираше, дали е можно да закажам термин за интервју пред да го земам происходот? Земајки во предвид дека происходот би го подигнал Декември-Јануари, а закажам термин за интервју неколку месеца порано (Овој или следниот месец), терминот би ми го дале во Фебруари или Март на пример(Само месец дена одкако ке го подигнам происходот). Доколку закажам на ист датум кога ке го подигнам происходот, ке треба да чекам неколку месеци повеке, како што кажа ти, Мај-Јуни, или пак при самото закажување на интервјуто бараат специфични информации во врска со происходот пришто е невозможмно да закажеш пред да го земеш?
Освен тоа, дали при интервјуто исто така ги подаваш документите за гражданство, или тоа е друга процедура, после интервјуто?
Bev deneska vo ministerstvo za pravosudie mi rekoa deka e pregledan mojot status i deka naskoro treba da se smeni znaci pocnaa da rabotat jas sum so broj 48../2015
Sent from my ONE TOUCH 4015X using Tapatalk
како тоа беше влезе во министерството па не е тоа кафиќ?ај те молам објасни подеталноBev deneska vo ministerstvo za pravosudie mi rekoa deka e pregledan mojot status i deka naskoro treba da se smeni znaci pocnaa da rabotat jas sum so broj 48../2015
Sent from my ONE TOUCH 4015X using Tapatalk
ај со среќа...ипак многу си чекал дури премногу,јас чекав за дупликатот тримесеци..поз до тебе[DOUBLEPOST=1472766798][/DOUBLEPOST]Конечно добив нов произход. На втор обид после 5 и пол месеци чекање и повеќе од една година после првиот обид.
мене ми кажаа уште тогаш за дупликат происхот е подолга процедурата и потешка..како и да е сега брату правац во мин.за интервју фатија 2017 АКО нешто останало од неа.....среќноЕ шо така де? Јас вадев дупликат, можеби на предметите за дупликат им обрнуваат помалку внимание.
Од кога си на финален? Јас сум со бројче 42../2015 почеток на Јули ми се смени во финален и уште е такаBev deneska vo ministerstvo za pravosudie mi rekoa deka e pregledan mojot status i deka naskoro treba da se smeni znaci pocnaa da rabotat jas sum so broj 48../2015
Tapatalk
i jas sum otprilika Juni-Juli na finalen vide deckoto vo kompjuter vo Ministerstvoto i mi rece deka se pregledani prepiskite da cekame rezultati t.e da se smeni statusot jas insistirav da predadam dopolnitelni dokumenti toj se cudese zosto da predadam dokumenti koga vece se pregledani prepiskite e reseno se nategavme i predadov dopolnitelni ama po se izgleda deka e taka tako sto mi kaza pregledani se brojcinjata za Avgust koj bil na intevju pa da cekame[DOUBLEPOST=1472792258][/DOUBLEPOST]samo za vlado 007 otidov vo Sofija cekav red pred ministerstvoto koga dojdov na red me pustija na salter i vidov do kade sumОд кога си на финален? Јас сум со бројче 42../2015 почеток на Јули ми се смени во финален и уште е така
не може да добие државјанство ако не живеете барем 5 години во Бугарија. а доколку ти најдеш работа негде во ЕУ, со постојани примања, тогаш може сопругот твој да дојде со тебе секаде без проблем.Имам едно прашање, ако некој е запознаен Ве молам да ми одоговорите.
Јас имам БГ пасош, дали мојот сопруг може да добие државјанство преку мене?
Еднаш прашував во амбасада, ми рекоа дека не може, затоа што мажот и жената не биле во крвно сродство.
Но, слушнав од други луѓе, дека имало опција сопругот да добие Брачна Виза и Привремена Бг Лична Карта.
Ве молам дали некој има информации, дали навистина постои ваква опција и каде се поднесува за брачна виза?
Или ако знаете, некој човек што посредува за Привремена Лична Карта, Ве молам пишете број.
Треба да имате времен престој заедно во бугарија од3-5 години за да можи да побара и тој државјанство.Имам едно прашање, ако некој е запознаен Ве молам да ми одоговорите.
Јас имам БГ пасош, дали мојот сопруг може да добие државјанство преку мене?
Еднаш прашував во амбасада, ми рекоа дека не може, затоа што мажот и жената не биле во крвно сродство.
Но, слушнав од други луѓе, дека имало опција сопругот да добие Брачна Виза и Привремена Бг Лична Карта.
Ве молам дали некој има информации, дали навистина постои ваква опција и каде се поднесува за брачна виза?
Или ако знаете, некој човек што посредува за Привремена Лична Карта, Ве молам пишете број.
Koga i kade imase intervjuОд кога си на финален? Јас сум со бројче 42../2015 почеток на Јули ми се смени во финален и уште е така