Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

S

StereoLove

Гостин
OceaN човек свакал што имал кога веке го загубил тоа,не го ценел најдобро како што знаел и сега ти се наогаш во таква ситуација...членот над мене кажа дека и таа била во таква ситуација,сите сме биле верувај.Пробај да најдеш начин и да разговараш со таа личност и обиди се да си ги поправиш грешките.
Како да ти кажам најди друга кога и не е баш лесно,срцето ја бара нејзе.Затоа пробај да стапиш повторно во контакт со неа и разговарајте за тоа што се случило.Ако си ти виновниот за тоа а си исправи го тоа а ако несака епа тогаш мразам да ти го кажам тоа:БАТАЛИ:toe:

Член од
7 март 2010
Мислења
22
Поени од реакции
1
Од каде ли да почнам:toe: па вака бев на една забава и затоа што мое “друштво“ не сакаше да дојде отидов сам:kesa: и сеа ми пријде еден тип со 2 женски со цел да сме се запознаеле и ок беше се запознавме заклучив дека едната му е женска па пристапив кон другата и тамн почнав нешо муабет да и прам онака општ колку год има кај учи итн. Само ми рече ладно матурантка сум нешто му шепна на дечкото и девојката и си заминаа :uvo: стварно нз до мене ли беше проблемот :nesvest: и што им беше финтата:nesum: несватив:tapp: ве молам за совет
Значи нема врска шо некој сакал да се запознае со тебе.Тоа не значи дека сака одма нешо.Искрено мислам дека девојките и дечкото дошле да се запознаат само за да не ти биде досадно затоа шо те виделе сам...Тоа не значи одма да си замислуваш дека ќе падне нешо:wink:Друг пат по искулирано и не летај толку:)))

се забававуам со една девојка кратко време,инаку не сум по врски ама планирам да се впуштам малку. Сега за сега се е чисто и добро меѓу нас , но проблемот е што немам комплетна доверба. А литл хелп плис :toe:

заборавив да напоменам дека девојчето е излезено од долга врска пред кратко време!
ЕЕЕЕЕЕЕЕј и да немаш:)Извини вака ама тоа е:SИмам другарка шо идеше со дечко година дена и ниеднаш го немаше варано.Е,коа раскинаа за две недели четворица смени:))
Затоа мој сотев пополека да идеш,не брзај затоа шо ако се заљубиш и ако испадне нешо неочекувано многу ќе ти биде тешко.Полека,број до 5 па после кажи што мислиш.А иначе за доверба иако на почетокот ја немаш(што според мене е многу нормално)не се секирај.Таа не може да се појави туку така.Треба да се изгради.Со тек на време ќе стекнеш и се ќе биде најнормално:)Поз

Член од
14 јуни 2009
Мислења
147
Поени од реакции
21
Што се прави кога си буквално крив поради тоа што некој ти исчезнал од животот и невозможно да го вратиш, а по многу време сфаќаш дека ти значи сеуште и дека го сакаш од дното на срцето и повеќе?
или седи сам некое време додека не се средиш(у меѓувреме пробај да исконтактираш со девојката) или збркај си нова девојка...ако успееш да фатиш нова а уште умираш да пробаш да се вратиш на старата, ондак не си добар човек...
а да...и ако дознаеш дека си фатила друг дечко, батали...дури и ако осеќаш дека уште те сака тебе, батали ја

Член од
5 ноември 2009
Мислења
68
Поени од реакции
0
Што се прави кога си буквално крив поради тоа што некој ти исчезнал од животот и невозможно да го вратиш, а по многу време сфаќаш дека ти значи сеуште и дека го сакаш од дното на срцето и повеќе?
Ако толку мн ти значел/а зашо си дозволил/а да си отиде од твојот живот?? Сам/а си си крив/а.

Дечки ми треба едно просветлување!
Според вас која е разликата меѓу ми значиш, сакам да бидам со тебе, убаво ми е кога сум со тебе од една страна и заљубен сум во тебе од друга страна.
Ај просветлување:
Ми значиш - Зависи у кој контекст. Пример, ако ти него сакаш да го откачиш и он ти каже дека му значиш, тогаш стварно му значиш т.е. не сака да те изгуби. Другата страна е дека, на пример, ако се е у реду со вас и ако каже дека му значиш, тогаш треба да се пазиш.ш
Сакам да бидам со тебе - (од поглед на другарка ми) дека сака секс со тебе. Јас викам дека не значи тоа ништо
убаво ми е кога сум со тебе од една страна и заљубен сум во тебе од друга страна - сака пријателство, ама сака и љубов. Ама страв му е за другарството. И ради тоа полецка со него :)
BTW на информатика немаме шо да праиме со другарка ми и со другар ми и така да ке паѓаат уште многу автоматски споени мислења хаха.

Член од
23 август 2009
Мислења
18
Поени од реакции
0
Дали има секс и каков е. Тоа е разликата.
Има секс и ок е според мене, за него незнам :kesa:

Вака. Јас тоа го претставувам на една права.
Отприлика вака изгледа сето тоа:

ми се свиѓа - ми значи - опседнат/а сум со него/неа - го сакам​

Значи, едно е да ти се свиѓа. Свиѓањето поминува за краток период.
Ако ти значи, тоа е кога сакаш кога си во негова близина.
Кога мислиш дека го сакаш, ти си опседната со него.
Сакање е тежок збор. Се изговара еднаш во животот, и трае вечно. Но, треба да ја најдеш љубовта на твојот живот и тогаш да се заљубиш. Повеќето луѓе не ја наоѓаат во текот на нивниот живот.

Ако некој ти значи и ти е океј со него, не значи дека го сакаш. Тоа е привремено, утре можно е да запознаеш некој кој ќе биде подобар и да го заборавиш првиот. Што, не е сакање.

Од друга страна, сакаш еднаш во животот. Наоѓаш некој кој и покрај тоа што е далеку од совршен за тебе претставува се во животот, те прави среќна неговата насмевка, и го сакаш константно, во текот на целиот живот. Вакво нешто е тешко да се најде денес, и истата таа љубов подеднакво да ти биде возвратена (затоа јас не верувам во љубов). Кога ќе го пронајдеш тој што ќе прави да се чувствуваш вака, кој ќе те прави среќна, чии недостатоци ќе ги прифатиш и ќе сфатиш дека е најпрекрасното суштество на планетава, честито, ти си заљубена.
Ама јас не зборам за сакање, затоа што за мене има разлика меѓу сакање и заљубување. И не се во прашање моите чувства кон него (затоа што јас знам што чувствувам), туку неговите.

Кorisnik56
Ај просветлување:
Ми значиш - Зависи у кој контекст.Пример, ако ти него сакаш да го откачиш и он ти каже дека му значиш, тогаш стварно му значиш т.е. не сака да те изгуби. Другата страна е дека, на пример, ако се е у реду со вас и ако каже дека му значиш, тогаш треба да се пазиш.ш
Сакам да бидам со тебе - (од поглед на другарка ми) дека сака секс со тебе. Јас викам дека не значи тоа ништо
убаво ми е кога сум со тебе од една страна и заљубен сум во тебе од друга страна - сака пријателство, ама сака и љубов. Ама страв му е за другарството. И ради тоа полецка со него :)
BTW на информатика немаме шо да праиме со другарка ми и со другар ми и така да ке паѓаат уште многу автоматски споени мислења хаха.[/QUOTE]

-Не сакам да го откачам ниту јас него ниту тој мене, затоа што не сме во врска-бивши ми е:helou:
Целата поента на моето прашање е следнава: Јас кога сум заљубена во некој автооматски он ми значи, убаво ми е со него, сакам да сум со него и обратно кога ги имам овие симптоми јас сум заљубена. Мене не ми е јасно зашто на него му е толку тешко да признае дека и он е заљубен, па ми користи термини од тој тип што ги споменав погоре.

В

викацот

Гостин
абе кајганаџии јас имам мал проблем
си ја сакам љубовта моја премногу ама последниве 24 часа како да имам некое чуство дека нешто како да сака да не раздели
се плашам дека ако ја изгубам ке немам причина за живеење понатаму
ако сакате дајте малце помош
што да направам,како да направам,до мене ли е или до што е ???

Член од
10 март 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
луѓе ми треба помош...во врска сум(бев) со едно девојче веќе 1 година и 8 месеци но последните 8 месеци ме изневерувала со некој друг :S...и тој не знаел дека таа има др дечко и така не лажела 8 месеци...случајно преку фејсбук дознафме и двајцата и се сретнафме сите тројц нвм...таа призна све и пред него ми велеше дека ме сака..пола саат ми плачеше за да и се смирам и за да и простам но јас едноставно ја избркав..но многу ми падна жал..на почетокот,па и сеуште не ми се верува дека направила такво нешто...др ден ми се јави и се најдофме и све ми објасни од збор до збор..и сега незнам што да правам,,многу ја сакам не можам без неа ни ден да издржам но исто не можам ни да и се вратам зашто ќе изглеам како најголемиот идиот на светот...ВЕ МОЛАМ ДАЈТЕ МИ НЕКОЈ СОВЕТ ШТО ДА ПРАВАМ...поздрав

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
луѓе ми треба помош...во врска сум(бев) со едно девојче веќе 1 година и 8 месеци но последните 8 месеци ме изневерувала со некој друг :S...и тој не знаел дека таа има др дечко и така не лажела 8 месеци...случајно преку фејсбук дознафме и двајцата и се сретнафме сите тројц нвм...таа призна све и пред него ми велеше дека ме сака..пола саат ми плачеше за да и се смирам и за да и простам но јас едноставно ја избркав..но многу ми падна жал..на почетокот,па и сеуште не ми се верува дека направила такво нешто...др ден ми се јави и се најдофме и све ми објасни од збор до збор..и сега незнам што да правам,,многу ја сакам не можам без неа ни ден да издржам но исто не можам ни да и се вратам зашто ќе изглеам како најголемиот идиот на светот...ВЕ МОЛАМ ДАЈТЕ МИ НЕКОЈ СОВЕТ ШТО ДА ПРАВАМ...поздрав
Ја знаеш таа: Ко једном превари да буде веран касно е...
Епа така и ваа чим еднаш те изневерила, ке те изневери и пак со самото тоа што веќе еднаш си и простил значи знае дека пак ке и простиш...Што не мора да значи ке го направи тоа она сега брзо...
Ај да те изневерила еднаш, два пати три пати, да разбереш али 8 месеци брат многу се...значи она веке има чувства за него...Тука би требало и ти да се преиспиташ малку, зошто она те изневерила(оти девојче не изневерува без причина, онака поради его како машките) значи неш и фалело у врската со нешто не била задоволна па го барала кај друг и го нашла. Значи она што го немало кај тебе го имало кај него и така типката си ги задоволувала сите свои барања, а вас ве вртела на малото прсте :)
Би требало да разговарате и ако решиш да се смириш со неа, прајте муабет речи и дека сакаш да бидете искрени еден спрема друг дека се што не и чини, се што и фали нека ти каже, па ти ако можеш да промениш нешто во ред ако нее....:toe:
А ако не се смирите, ке видиш за брзо време ке му се врати на тој...
тоа ти е брат женско:drk:

си ја сакам љубовта моја премногу ама последниве 24 часа како да имам некое чуство дека нешто како да сака да не раздели
Па добро човече 24 часа се само, еден ден...во секоја врска има такви моменти кога се сака да се прекине, ама со разговор со разбирање се надминува секој проблем. Напрајте си муабет види шо и како е па тогаш викај:smir:

S

StereoLove

Гостин
Се согласувам со членот над мене....не вреди некоја па колку и да ја сакаш да и се вракаш.Не си ти партал најден на патот па да си игра некоја женска со тебе....ако еднаш те преварила пак ке го стори тоа а ти ке се сожалуваш на солзите а знак прашалник е дали тие солзи се искрени или не,па и плус тоа долго време те варала.
Нема потреба да продолжувам la-loca кажа се...а и имаш тема овде за неверството и прочитај разни мислења.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Значи во врска си бил со неа година и 8 месеци, а 8 месеци те изневерувала. Со други зборови, од 20 месеци врска, 8 месеци таа си имала некој друг. Со трети зборови, скоро половина од времето што (декларативно) била со тебе, била и со некој друг.

Спремен си да ја делиш со друг? Ако да, прими ја назад. Ако не, поздрави ја и барај трета, што ќе биде само твоја и ти само нејзин.

Што поточно?

Член од
10 март 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Mi treba pomos...kako da mu kazam na tipot deka sakam da imam odnosi so nego, a do sega sme bile samo na muvanje?? :toe:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Mi treba pomos...kako da mu kazam na tipot deka sakam da imam odnosi so nego, a do sega sme bile samo na muvanje?? :toe:

Приклучи се на фејсбук група - KoGa VeKe Se MuVamE pRiJaTeLsKi DaJ dA sE eBnEmE pRiJaTeLsKi - и типот ке свати одма.

Аман проблем ли е тоа. Кажи ми и готово. Само ти биди спремна и не брзај и биди информирана ако ти е прв пат. Ако не ти е - гурај си знаеш.

Член од
10 март 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Приклучи се на фејсбук група - KoGa VeKe Se MuVamE pRiJaTeLsKi DaJ dA sE eBnEmE pRiJaTeLsKi - и типот ке свати одма.

Аман проблем ли е тоа. Кажи ми и готово. Само ти биди спремна и не брзај и биди информирана ако ти е прв пат. Ако не ти е - гурај си знаеш.
a sto ako pomisli deka sum lesna??

Kajgana Shop

На врв Bottom