Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
I ti si bil cepenica,sto kur od cel tekst go vadis biznisot na negovite? Kazav deka toa ima UDEL kako sto imaat I MILIJARDITE.
I da,nemoj da se lazes deka odenje vo junajted vo ovoj moment e los poteg.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Да, лош потег е, си ја уназадува кариерата.. И немој курови да мешаш мочко еден, курчи се на на друго место сељак

На погба му треба чекор било каде за да одекне како најголем трансфер на сите времиња. 2 сезони се спрема за тоа.
Кога Роналдо отиде во Реал Манчестер имаше каде каде појака екипа па не беше тоа чекор назад за Роналдо.

Неточно. Тогаш Реал не беше на нивото на моментален Јунајтед. Беше стандардно дел од ЛШ и стандард поминуваа групи. Јунајтед излезе у групасо Руси,ПСВ и Волзбург,а и годинава нема да играат ЛШ

Погба уште кога беше донесен во Јуве беше третиран како златна кокошка. Уште не изигра 2-3 утакмици и почна да се врти фамозната бројка од 100М.
Е сега околу пренасочувањето на парите од него. Ако одат на таа клаузула од Игуаин тогаш е најглупа работа што ја направил Марота. Ако одат на други играчи (пример Ракитич, Матич и тн). Значи муабетот ми е неколку квалитетни и по можност млади засилувања ок. Ако одат само на Игуаин е фрлање на пари в бунар.
Пјанич е некаква замена за Погба на средина, ама проблемот е шо не треба замена туку опции. Маркизио и Кедира се ептен неизвесни и не треба дополнително комплицирање.

Ако пак плаќањето на клаузулата е некаква си дополнителна финансиска инекција од ЕХОР со цел да се направи јуриш на ЛШ, тогаш мора да се чува Погба.
Фрлање на толку пари на Игуаин на сметка на Погба е чекор назад кога зборуваме за ЛШ. Ако се продава Погба треба уште некое квалитетно име на средина.

Околу Манчестер. Ненормално глупав потег ќе биди за Погба ако оди таму (зборам од аспект на кариера и неговата желба да ја освои златната топка). За пари е повеќе од јасно дека ќе биди исправен потег. Али ако му е за пари можи уште сега да оди во Кина или Катар.
Според мое непрофесионално мислење, Манчестер има уште фурни леб да јадат за да бидат компетитивни за ЛШ. Проблемот е што немаат функционален тим. Имаат индивидуалци на неколку позиции но ни случајно немаат тим. Мурињо е добар за да извади максимум од играчите кои ги има али овде има премногу дупки. Нема да ме изненади и авантурава во Јунајтед даму биди уште едно фијаско на Му.

Ако Игуаин се продава за толкава сума, тогаш Суарез, Левандовски, Агуеро се 200+ милиони, а да не зборам за Меси и Роналдо. Толку.

Кај отиде трансфер пазаров, за некоја година којзнае со кои цифри ќе се работи.

Откупна клаузула е, нема врска со тоа дали играчот вреди толку или не. Роналдо има откупна клаузула од 1 милијарда евра. Тоа е ставено за на некој случајно да не му падне на памет да го откупи, не за екшли да искешира толку.

Откупна клаузула е, нема врска со тоа дали играчот вреди толку или не. Роналдо има откупна клаузула од 1 милијарда евра. Тоа е ставено за на некој случајно да не му падне на памет да го откупи, не за екшли да искешира толку.

Нема врска дали е откупна или не, зборам за оптекот на пари на трансфер пазарот од/до клубовите/менаџерите/курципалци. Сеедно е дали е откупна или се продава играчот, претерани суми се вртат.

П.С Чим ја плаќаат откупната сметаат од Јувентус дека толку ВРЕДИ играчот.

Ако Игуаин се продава за толкава сума, тогаш Суарез, Левандовски, Агуеро се 200+ милиони, а да не зборам за Меси и Роналдо. Толку.

HIGUAIN e podobar od Lewandowski i Aguero.

Проблемот е што клубот што го има играчот на база на маркетинг и остали глупости ќе ги искешира тие пари релативно брзо.
Поголемиот проблем е тоа, па следствено и лудиве трансфери.

Уште прогнозираат и кога ќе биде презентиран :eek:
According to the latest reports, Gonzalo Higuain will join his new Juventus teammates on Thursday after his €94.7m move from Napoli.

Multiple sources are confident not only will the club activate his release clause, but also that he has already passed a medical in Madrid.

Pipita had been due to arrive for pre-season training with Napoli at their Dimaro retreat on Monday.

Instead, Sportitalia report he will be in Turin to meet his new teammates on Thursday or at most 24 hours after that.

Juve are still on their summer tour and will play in Hong Kong on July 30.

Higuain would therefore join in with the other players with extended vacation time after Euro 2016 and the Copa America.

It’s possible he could make his debut for Juve against West Ham United in London on August 7.

Накотија се слепци со аутизам последниве неколку дена на форумов. :blablab:

Погба уште кога беше донесен во Јуве беше третиран како златна кокошка. Уште не изигра 2-3 утакмици и почна да се врти фамозната бројка од 100М.
Е сега околу пренасочувањето на парите од него. Ако одат на таа клаузула од Игуаин тогаш е најглупа работа што ја направил Марота. Ако одат на други играчи (пример Ракитич, Матич и тн). Значи муабетот ми е неколку квалитетни и по можност млади засилувања ок. Ако одат само на Игуаин е фрлање на пари в бунар.
Пјанич е некаква замена за Погба на средина, ама проблемот е шо не треба замена туку опции. Маркизио и Кедира се ептен неизвесни и не треба дополнително комплицирање.
Јас не се согласувам дека парите се фрлаат во бунар. А околу замените, убаво кажа еднаш Моџи во едно интервју, кога рече дека квалитетните играчи немаат замена. Го продал Зидан, а го купил Недвед, кој не бил воопшто ист играч како Французинот. Фудбалот се менува, тимот не смее да биде граден врз еден играч, ни врз играта на еден играч, тоа е погубно.

Ама со парите што ќе ги земиш од нив, можеш да го направиш тимот да биде еден левел повисоко. А мое мислење е дека со Игуаин и уште едно квалитетно појачување во средината, Јуве ќе го има токму тоа.

Јас сум убеден дека Марота го излажа ставката што ја има во клаузулата, 2х47 милиони.:pos::pos:

На векиа сињора, имаше статија напишано, дека во Торино имало некој човек, голем фан на Јуве,кој „на црно“ печател дресови од Јувентус (кинеска роба). Човекот се занимавал со таа дејност 30 и кусур години, и работел претежно со печатење на дресови на оние кои што немаат пари да си платат оригинал дресови од Јуве. Во 4 дена, испечатил 20.000 дресови на Јувентус со бројката 9 и со името Игуаин :). Досега рекордот бил 10.000 (на Дел Пиеро).

Ако пак плаќањето на клаузулата е некаква си дополнителна финансиска инекција од ЕХОР со цел да се направи јуриш на ЛШ, тогаш мора да се чува Погба.
Фрлање на толку пари на Игуаин на сметка на Погба е чекор назад кога зборуваме за ЛШ. Ако се продава Погба треба уште некое квалитетно име на средина.
Погба е одличен играч, вонсериски талент, играч кој знае да игра на секоја позиција во средината и безпрекорно да ги извршува сите задачи на теренот. Нормално, дека ќе се чувствува неговото отсуство од теренот, доколку го продадат.

Но, присети се малце на почетокот на минатата сезона кога Јуве играше мизерно, и потсети се на неговата игра, и воопшто неговата улога. Не знам за тебе, ама за мене класа играч е оној кога знае сам на грб да го крени клубот и кога му е најтешко да го поведи кон победа. Погба, мора да се сложиш не беше тогаш ни најмалку од тоа. Дури имаше и свирежи од публиката дека 10-ката му ја дадоа нему, дека не се залага, итн. Значи, Погба според мене е одличен и незаменлив кога тимот околу него игра супер, а кога тимот е слаб, искрено Погба барем дури беше во Јувентус не се покажа и не се истакна како лидер и предводник на клубот. Тоа му го препишувам на неговите години, сеуште е млад да биде тоа, а на Јуве му требаат предводници, играчи кои со индивидуален потег решаваат натпревар. Не сакам да звучам, еве го продаваат Погба па сега не чини, воопшто не е така. Сакам да остани, и знам дека само позитивно може да биде неговото останување во клубот, но 126 милиони е сума која ќе ги урне сите рекорди.

Еве го Моџи што изјави:

“If I were Juventus, I’d have no doubts at all. I’d sell Pogba immediately and then straight away sign Higuain. I’d go to Porto, put Herrera in Pogba’s place and nobody could tell the difference. “Higuain is a far more decisive player. The chances of winning the Champions League would increase and he’d represent a substantial change.”

Трансфер рокот е отворен уште 1 месец и 1 недела. Ако Јуве решат да го продадат Погба, тогаш треба уште еден играч на средината купување.

Се знаеше дека Јуве ќе оди на се или ништо со Игуаин... Дали Марота и Алегри го сакаат, или пак Ањели и Елкан ради рекламирање нема врска, важно го добивме најдобриот напаѓач во лигата.
Мораше брзо да се реагира дека до 31 му важеше откупната клаузула на Гонзало, башка што има можност на 2 рати да се плати... ако заминеше 31 Јули а не го купевме, кур што ќе преговаравме со Аурелио, вака моментално е немоќен, па што сака нека говори по медиумите.

Пјаниќ, Алвеш, Пјаца, Бенатија, Игуаин... Марота и Паратичи, сФака част

Полека полека уште ништо официјално нема, да не испадне на нероден Петко капа му кроиме :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom