Bojan Van Buuren
Колектор
- Член од
- 11 април 2008
- Мислења
- 8.394
- Поени од реакции
- 12.058
За болдот само, пар млади војници кои патем извадиле тенкови, авиони и хеликоптери надвор, аеродромите ко шо читам уште не функционираат, пукања и бомбардирања на неколку институции, 90 жртви и 1200 повредени...Na RT sega zborese eden ekspert na ovaa tema i posoci na niza nelogicnosti
1. Izlagaa soopstenija za prevzemanje na vlast od vojskata, za policiski cas, za prevzemeni tv kukji a apsolutno NIKADE ne izleze voeno lice, lider ili bilo sto na ovoj puch i toa da go potvrdi.
2. Analogno na kecov, edinstvenite voeni lica sto gi vidovme se par mladi vojnici po ulici koi poim nemaat sto pravat. Pa se nadovrza na voeniot udar vo Egipet kade generalot na vojskata izlegol na pres na tv i go potvrdil voeniot udar i prevzemanjto na vlasta.
3. Voeniot udar trebal da e neocekuvan, da zapocnel docna vo nokta a ne popladne koga imalo i golema razdvizenost, i vednas da se zapocnelo so aps na funkcioneri i kontrola na mediumite.[DOUBLEPOST=1468636627][/DOUBLEPOST]
Toa info se pokaza ko lazno, a ako sakale da go likvidiraat ke mu go srusea avionot zasto kako sto kaza on samiot, nad istambul letale voeni avioni a on sleta bez problem.
Не ми личи ко да се пар млади војници, посебно ради тешково наоружување кое било извадено...
Не знам, на почетокот коа прочитав дека има државен удар во Турција, (уште пред 11 саат) мислев дека готово, власта е земена од војската, зошто на почетокот сите мислеа дека целата војска е крената, за после да се дојде до тоа дека само дел сака да ја превземе власта...
Пример ја не знаев дека Ердоган е више 13 години на власт, знаев дека е долго ама не 13 години. Знам дека после ова ќе биде уште минимум толку...
Поради ова мислам и дека ништо чудно се ова да е режирано од страна на самиот Ердоган.
Од друга страна па останува и можноста да е организирано од некој од страна. Ја мислам дека не може вакво нешто долго време да се организирало, а никој за тоа у војската да не знае, со акцент на базата Инџирлик. Никој од таму да не знаел дека вакво нешто се спрема, едноставно тешко ми е за верување.
Едно нешто што мислам и шо според мене е неизбежно, им пропадна сезоната на турците, сеа дефинитивно никој више нема да им иде на одмор па макар и бесплатно да ги даваат аранжманите, шо ваљда е голем удар за турската економија.
Е сеа дилемата е дали е Турција ослабната како држава или спротивното, зајакната.
Ако е првово, катастрофа тогаш. Сигурно тоа ќе знаат да го искористат сите, и исис и курдите, баш сите...
П.С. она што ми е многу интересно е што реторикава на Ердоган е како пресликана во Македонија, а глеам истата почнува да се пресликува и во Србија...