Воздухопловен Винг и ПВО на Република Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Iceman.
  • Време на започнување Време на започнување
На денешен ден 10 јуни 1992 година, како прва македонска посада која полета беа старешините мајор Илијевски Дане и капетан Александар Манев, со авион од типот Утва-75 во периодот од 10.15 до 10.35 часот во пилотажна зона Драчево.

Во чест на тој историски настан, 10 јуни традиционално се слави како ден на македонското воено воздухопловство.

Macedonian%20Air%20Force%20UTVA-75%20already%20retaired_zpsvxjqe1ad.jpg

Нека е честит денот на Македонското Воено Воздухопловство !

Последно уредено:
ПВО при АРМ вежба со нова опрема:

1c2a49804d2f9da5f736f6d0c68a53e0.jpg

;)

...незнаев каде да го закачам линков , аама клипчево треба да се види и слушне..., како Чесиве си го праат ќејфот, не се џабе земја со највеќе произведители на авиони по глава на жител..., а рака на срце треба многу вештина за да се организира и дигне во воздух.., без инциденти ваков рој спортски авиони...
https://www.facebook.com/205729972815193/videos/1037105166344332/

:)

Последно уредено:
ПОВТОРНО ИСТА ПРИКАЗНА! СРАМ ЗА МАКЕДОНСКОТО ВВ И ПВО. И за цела Македонија како република.
После набавката на Ми-17, армијата на Р.Србија и нивното ВВ и ПВО во соработка со министерството за одбрана на Р.Србија и Р.Македонија доброволно понудија да и донираат на Македонија 3 транспортни хеликоптери од видот Ми-8 и еден ЅА342 Газела.... Нашите легенди Величковски, драгион наш председател Иванов и останати гомнари од АРМ, повторно ја одбија (не званично ама за пар дена ќе ја одбијат сигурно) оваа донација на српската армија. Јас не знам до кога све ова ќе трае, на арно не е сигурно.... ќе останеме ние резервисти пешадија и артилерија.. ако дојде до некое срање мамата ни се еба.... без ВВ и нивна подршка...... ќе не искасапат живи... кога можеа во едно усрано диво насеље да ни убијат ко од шала на заебанција 8 ТИГРИ !!!!! замислете да дојде до нешто поголемо, па ко глувци има да изгинеме...

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom