Референдум во врска со членството на Обединетото Кралство во ЕУ (Bretxit)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Почна да се бараат и во Франција и Холандија референдуми за излез од Еу.
Домино ефект.

Туку се прашувам после кој ќе ни соли памет?
Dajte be eden oficijalen izvor deka se bara i vo drugite drzavi referendum... Ova e samo rekla kazala muabet so sega. A za toa koj ke ni soli pamet prasaj go tvojot semoken i nedopirlov... On ke ti kaze :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Не сте уште свесни што синоќа се случи. Ова е најважниот настан во Европа од падот на Берлинскиот зид, и една од најлошите работи кои и се имаат случено на Европа во историјата.

Член од
1 мај 2015
Мислења
477
Поени од реакции
657
Ova se mnogu losi momenti za nas, ne mi e jasno kako moze da se raduvaat poedinci na ova, pred nas e golema neizvesnost, sleduvaat strasni vreminja za drzavava i za narodot.

B

Bafra

Гостин
Ако сакаш да направиш некоја екстремна десничарска збрљотина, проверена рецепта од Балканов - удри акцент на глупаво рурално население ..
Имам неколку пријатели што живеат таму - и тие самите не знаат што точно ќе значи ова, не па некои овде што се ситат на некаков си „распад“ на ЕУ. Многу поверојатно е UK конечно да се распадне во овој формат какво што е природно и да стане остров поделен по балкански терк.

Булшит. Се знае која е најсилната економија во ЕУ и логично е Германија одлуката за изворот на енергенсите самостојно да си ја носи, па макар и да било тоа од Русија, а најлогично е да е од таму. И како со излегувањево од ЕУ ќе го спречат постоењето на тој сојуз? - отприлика никако.
Прав Интелектуалец не си дозволува да ги навредува другите, тебе секој втор пост ти е со навреди спрема одредена група на граѓани. Не дека не заслужиле ама сепак не паѓај на нивно ниво ќе изгубиш од нивното искуство

Друга работа бидејќи јас прогнозирам (не се ситам) дека ЕУ ќе гори за 3-4 години и ако стварно гори дали тебе тоа ќе те направи Глуп бидејќи ти некои работи не си ги согледал ....

Кај се видело држава без своја армија да биде некој си фактор или каде што само Германија има корист од вака организирана ЕУ :confused:

УК дека ќе се распадне :cautious:, видовме како го фалсификуваа Шкотскиот референдум па никој не се бунеше.
Кај има сила нема правда мислам познато ти е од некаде :rolleyes:
Врска Германија - најголема да ама не и независна :cool:

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.501
Поени од реакции
2.795
Колку глупо се чиствуваш после еден ваков пост?

Класичен синдром на македноаски сезнајко од пред кладилница кој тврди се е местено.

Аман брат, кај ќе ти дадат кладилниците да земеш пари, кој знае денес колку е уплатено на X тим.
Мојата претпоставка е слично нешто како твоите прогнози за Европсково.:D?
Референдумот во Шкотска ми даваше за право да мислам така. Дубарите што ги имаат направено години и векови наназад ми дваат да право така да мислам.
Затоа сабајле кога видов кажав дека е ова веќе нова ситуација и ќе биде доста интересно.
Позитивно сум изненаден како и да е :).

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Јас не тврдам дека е се наместено. Референдумот во Шкотска ми даваше за право да мислам така. Дубарите што ги имаат направено години и векови наназад ми дваат да право така да мислам.
Затоа сабајле кога видов кажав дека е ова веќе нова ситуација и ќе биде доста интересно.
A зошто и овој резултат да не е наместен во тој случај, овој референдум го организираат и спроведуваат истите луѓе што го правеа тоа и за шкотскиот референдум?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Референдумот во Шкотска ми даваше за право да мислам така. Дубарите што ги имаат направено години и векови наназад ми дваат да право така да мислам.
Моите прогнози на ЕП ми донесоа 600 евра чист ќар.

Инаку, еве ја вистината околу гласањето на Англичаните, и зошто тврдам дека на пензинерите треба да им се одземе правото на глас во секоја држава. Демократијата е заебана работа, кога секоја будала има право на глас.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/izlazak-iz-eu-izglasali-seljaci-starci-i-socijalni-slucajevi/901864.aspx

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.501
Поени од реакции
2.795
A зошто и овој резултат да не е наместен во тој случај, овој референдум го организираат и спроведуваат истите луѓе што го правеа тоа и за шкотскиот референдум?
Ама јас никаде не тврдам дека е наместен и Шкотскиот и овој референдум. Имам сомневање, не тврдам.
Па еве да претпоставиме за нив е пострашно губење на Шкотска со која е во унија 4 века отколку напуштање на Еу.
Јас така мислам. :)

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.786
Поени од реакции
36.793
Нека му дадат на Најџел Фараж да ги води преговорите со ЕУ за напуштањето. Ќе се врати човекот со визен режим за британски државјани и воведени царини :pos:

Инаку од лидерите на парламентарните групи во ЕУ стигна јасна порака дека напуштањето на Британија мора да биде реализирано брзо и ефективно без никакви посебни услови каде што "out means out".

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Prema dobi, Britanci stari od 18 do 24 godine, odnosno oni koji će najduže morati živjeti s jučerašnjom odlukom, u najvećem su postotku bili za ostanak u Uniji, njih 64 posto. Što su stariji. Britanci su sve više protiv Britanije u Europskoj uniji. Najviše onih koji su za izlazak tako je u dobnoj skupini od 65+ godina, 58 posto. Prosjek godina koliko će oni morati živjeti sa svojom odlukom je 16, a oni najmlađi glasači koji su bili i najviše za ostanak, živjet će s ovom odlukom u prosjeku 69 godina.

Сенилни идиоти им ја запечатија судбината на младите луѓе. Пензионерите се старосна група со која најлесно се манипулира.

Последно уредено:
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.501
Поени од реакции
2.795
Инаку, еве ја вистината околу гласањето на Англичаните, и зошто тврдам дека на пензинерите треба да им се одземе правото на глас во секоја држава. Демократијата е заебана работа, кога секоја будала има право на глас.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/izlazak-iz-eu-izglasali-seljaci-starci-i-socijalni-slucajevi/901864.aspx
Значи има луѓе и полуѓе? Критериуми за тоа кој да гласа како ќе се одредуваат?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Значи има луѓе и полуѓе? Критериуми за тоа кој да гласа како ќе се одредуваат?
Кога би имало валидни тестови на интелигенција, тогаш секој кој не би испонувал некој минимум не би смеел да гласа. Ова со референдумот во Британија е многу слично на ситуацијата во Македонија. Референдумот го исгласаа старите и необразуваните. За Гвујо во Македонија гласаат истите категории. Оние со кои најлесно се манипулира.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Се појавија и будалите кај нас што викаат „добро е што се распаѓа ЕУ, тука е големата мечка Русија да ни помогне“ :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Дајте BBC во живо.
Иначе исходот е познат џабе ќе останувам да гледам.
Чим е тесно ќе биде исто како со Шкотите. Кај даваат банкарине и онаа кралицана да има такви тектонски поместувања бе. Неуспешен референдум у Шкотска, неуспешен за излез од Еу и обезбедени се за 50 години да им бидат тацноносачи на Америте.
Цц кај што стапнаа трева не никнува бе. Напален бев за Шкотскиот референдум и ептен ми беше криво што не успеа (има големи индиции дека е наместен). И ова е битно ама исходот е познат.
Џабе не даваат и тоа е тоа. Чим Обама ти испраќа порака, чим Камерон рече ќе гласа за останување исходот е познат.
Исто ко она бабиштено кога излезе за Шкотскиот референдум и отворено се закани ''ќе сносите последици ако гласате за сопствена држава''.
Глумење демократија. Помали држави во светов можат часови да и предаваат на Британија за демократија.
Добро, која ти е логиката да си сакал Шкотска да се отцепи, сеа си задоволен што Британија се отпцепи од ЕУ, а токму Шкотите најмногу гласале за останување во ЕУ!

Или битно е да се отпцепи некој, кој и да е? Па ај и Косово еве нека се. Лол.

Panika kaj mene vo office, baraat lugje dali imaat irski pretci. :pos:
Кажи им дека можат да земат бугарски пасош!!! :D

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Брегзит распад на ЕУ или на "Велика" Британија?

Шкотска и Ирска гласаа за да останат во унијата, шо во превод значит дек ќе и ги скинат нозете на Англија.

Друго, ЕУ ќе дава 400 милијарди евра на сите банки што се под удар од Брегзит, и ако биде потребно ќе даде екстра од тоа. Фактички, ќе ја спашават Британија сама од себе.

Берзава падна 12% и за 1 саат се врати на -2,7%.

Толку од приказните како ЕУ ќе страдала од Брегзит.

Kajgana Shop

На врв Bottom