Кајгана готвач vol. 117 [гласање: Шарска плескавица]

  • Креатор на темата Креатор на темата shumecha.tableta
  • Време на започнување Време на започнување

Гласам за:


  • Вкупно гласачи
    63
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.325
Поени од реакции
17.794
@Goodfella
img_1389-jpg.150067

img_1393-jpg.150066


@ЏинЏер
img_0976-jpg.150430

img_0966-jpg.150429


@CafeDelMar
image-jpeg.150565

image-jpeg.150566
 
Лелееееее...
Ви oстaнa нештo бе?
 
Се мислев помеѓу @CafeDelMar и @Goodfella и мојот глас отиде кај @CafeDelMar .................., можеби плескавицата не ја направила така широка како што треба да личи шарската плескавица (бар на мене така ми личи преку сликава), но сепак се гледа дека ги запазила сите критериуми за една добра (шарска) плескавица............, се гледа дека месото ни е претврдо, ни е премеко, се гледа дека плескавицата е добро испечeна......., ни месото да е поживо, ни да е прегорена и посебно ми се свиѓа кашкавалот што го ставила одозгора на плескавиците. Мераци!(y)
 
Кога ги гледам шарските на @CafeDelMar и @ЏинЏер, срам ме фаќа од мојата. :unsure: :D
Јас прв пат во животот правев плескавица, уште не ми се верува дека ми испадна како што треба. :LOL:
Пробај следниот пат во смесата да додадеш и едно јајце, посочни ќе ти испаднат така :)
 
Mмм....
Јас со плескавициве би земал и помфрит и кокта.
Добро би ми дошле и лути пиперчиња
А тоа што некои велат дека на @Goodfela биле препечни тоа не ми пречи и не изгледа препечена
Плескавиците на @CafeDelMar се прекрасни изгледаат сочни. Напросто сјајат...
Мојот глас, денес е за @ЏинЏер, ме привлече со тар-тар сосот. Иако не ми се допаѓа јајце во плескавица Само помфритот недостасува и кокта
 
Во идинина за супер ефект кога ќе правите плескавици или ќофтиња,меѓудругото додадете и малку сода бикарбона,или пециво во мастрафот,и омекнат путер,не растопен,само омекнат на собна температура.Формимрајте ги ќотињата или плескавиците и остајте ги да отстојат едно 40 минути во ладилник.Ако сами си мелете месо,а не купувате од месара,обидете се да го мелете месото полузмрзнато!
 
Мелено месо од свинска плешка. Никако мешано со телешко и смесата без јајце и пециво. Само со кромид, зачин и масло и да стои еден час. Меки се и сочни. Иначе касно ја видов темата. :(
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom