Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
А зошто за се наоѓаш оправдување, дека тој и тој правел тоа. Што има тоа врска со ова? А учениците ако протестираат (за време на настава) треба да добијат неоправдани изостаноци.. а после се знае што следува. Еден ден ако има 5-6 часа, „пута“ деновите кои биле отсутни...
Ќе ги бркаат од училиште (пример 100) ученици наеднаш?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
А зошто за се наоѓаш оправдување, дека тој и тој правел тоа. Што има тоа врска со ова? А учениците ако протестираат (за време на настава) треба да добијат неоправдани изостаноци.. а после се знае што следува. Еден ден ако има 5-6 часа, „пута“ деновите кои биле отсутни...
БАХАХАХАХАХАХа. Некој е исклучен од реалноста.Муабетов не ти проаѓа ни кај малолетницине.:lolzz:

Не може да го избрка и еден само да е.

Може училиштето да побара да биде префрлен ученикот во друго школо и :а) Другото школо да ти каже дека нема место(никој сака проблематични) и б) Ученикот писмено да си достави изјава со која не се согласува со префрлањето.
Другата варијанта е да биде соборено детето и да ја повторува учебната година. Гратис проблеми за сите.

Ова ти се бенефитите од реформите во задолжителното средно образование во пракса.:LOL:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
.. какви изостаноци какви глупости.
За неодење на училиште се добиваат изостаноци, во случајов неоправдани. Не се глупости.[DOUBLEPOST=1465558326][/DOUBLEPOST]
БАХАХАХАХАХАХа. Некој е исклучен од реалноста.Муабетов не ти проаѓа ни кај малолетницине.:lolzz:
Ова е само фраза. Секој неприсутен ученик треба да се заведе како отсутен,[DOUBLEPOST=1465559082][/DOUBLEPOST]
Па нели е исто тоа? Тие ги заклучуваа и со сила ги држеа за да не протестираат, и сега се блокираат улиците за да осетат таквите ко тебе како е да се нервираш. Мене баш ми е убаво кога гледам како свират и се нервираат, да е до мене би го блокирал цел град од 3 до 6, па да ве видам тогаш одете си дома.
Учениците иначе сакале ама не им давале, какви изостаноци какви глупости.
Јас за среќа се движам во друг реон каде не може да сум блокиран, плус се движам „со пешки“, но сепак.. од хумани причини пишувам, за голем број на луѓе кои мака мачат со движење низ градот. Или па луѓе од други градови кои во Скопје доаѓаат по некоја работа (често болница), па ќе заглават, а и не знаат како би избегнале по други улици...

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
За неодење на училиште се добиваат изостаноци, во случајов неоправдани. Не се глупости.[DOUBLEPOST=1465558326][/DOUBLEPOST]
Ова е само фраза. Секој неприсутен ученик треба да се заведе како отсутен,
Не ги ни пуштиле да одат на протест. Значи прво треба да ги пуштат бидејќи немаат право да ги заклучуваат со сила, па после изостаноци. Што мешаш изостаноци кога никој не избегал, работата е што се однесуваат диктаторски. И сега кога се блокираат улици не чинело, абе ајде.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не, зошто да ги бркаат. Согласно бројот на изостаноци, следува „тоа и тоа“. Не е тоа бркање. Тоа е фактичка состојба која самиот ученик си ја сакал, си ја предизвикал... Веројатно бил свесен дека е тоа така. Не е важно дали се 10 или 100 или повеќе.[DOUBLEPOST=1465559417][/DOUBLEPOST]
Не ги ни пуштиле да одат на протест. Значи прво треба да ги пуштат бидејќи немаат право да ги заклучуваат со сила, па после изостаноци. Што мешаш изостаноци кога никој не избегал, работата е што се однесуваат диктаторски. И сега кога се блокираат улици не чинело, абе ајде.
А бе што ми спомнуваш ученици. Што имам јас врска со нив? Што имаат врска со нив луѓето кои заглавени чекаат некои „шарковци“ да се „смилуваат“ и да ги пуштат да поминат, небаре улиците се нивни. Што ми се пишуваат работи со кои ниту јас, ниту другите обични луѓе врска немаат? Што е ова овде, човек да не може нормална квалитетна дискусија да развие. Се се сведува на детски муабети „Ами тој мене прв ме удри“, „Мамо, бато ми покажа среден прст... прв..“.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.978
Поени од реакции
15.317
Во еден момент настава бојкотираа преку 20 000 ученици, а просечно во текот на тие 6 недели бојкот, и покрај сите притисоци, настава не посетуваа околу 12/13000 средношколци. Дополнително на тежина се додава тоа што СИТЕ најелитни гимназии бојкотираа, а не бојкотираа оние условно речено послабите. Штета што не се најде маж што ќе ги применеше предлозите на стариов. Уште тогаш ќе раскрстевме со режимов, наместо да се тегнеме уште година две.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не, зошто да ги бркаат. Согласно бројот на изостаноци, следува „тоа и тоа“. Не е тоа бркање. Тоа е фактичка состојба која самиот ученик си ја сакал, си ја предизвикал... Веројатно бил свесен дека е тоа така. Не е важно дали се 10 или 100 или повеќе.[DOUBLEPOST=1465559417][/DOUBLEPOST]
А бе што ми спомнуваш ученици. Што имам јас врска со нив? Што имаат врска со нив луѓето кои заглавени чекаат некои „шарковци“ да се „смилуваат“ и да ги пуштат да поминат, небаре улиците се нивни. Што ми се пишуваат работи со кои ниту јас, ниту другите обични луѓе врска немаат? Што е ова овде, човек да не може нормална квалитетна дискусија да развие. Се се сведува на детски муабети „Ами тој мене прв ме удри“, „Мамо, бато ми покажа среден прст... прв..“.
Пa тoгaш не ги пуштaле, сегa зa дa видите кaкo е бидејќи не знaете, ни ние не ве пуштaме. Не знaaт штo е нервoзa, не сaкaaт некoј дa ги зaдржувa сo силa, епa и ние не сaкaме пa ни гo прaвaт тoa. Блoкaдите се зa дa видaт кaкo е дa некoј те држи сo силa нa еднo местo. Не сaкaш ли oвa дa гo сфaтиш? Ќе глумиме сегa ли? Ми кaжувaш зa изoстaнoци и глупoсти, a јaс ти викaм декa тaквиoт диктaтoрски нaчин дoведе дo oвa денес, блoкaди и прoтести. Нa секoј штo му сметa знaчи не гo oсетил истoтo.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Пa тoгaш не ги пуштaле, сегa зa дa видите кaкo е бидејќи не знaете, ни ние не ве пуштaме. Не знaaт штo е нервoзa, не сaкaaт некoј дa ги зaдржувa сo силa, епa и ние не сaкaме пa ни гo прaвaт тoa. Блoкaдите се зa дa видaт кaкo е дa некoј те држи сo силa нa еднo местo. Не сaкaш ли oвa дa гo сфaтиш? Ќе глумиме сегa ли? Ми кaжувaш зa изoстaнoци и глупoсти, a јaс ти викaм декa тaквиoт диктaтoрски нaчин дoведе дo oвa денес, блoкaди и прoтести. Нa секoј штo му сметa знaчи не гo oсетил истoтo.
Не „заебаај“... учениците протестираат за да не учат. Не ме мафтај со финти кои немаат врска. Јас никого ништо не сум блокирал, ни ученици, ни улици. Ниту луѓето кои чекаат „шарковците“ да ги пуштат да поминат. Тое се мирни и обични луѓе. А ако сакате да се правите силни... нека ви дојдат одредени луѓе кои не се културни и не дојдени за да преминат, туку за нешто друго... па тогаш одмерете си ги силите со нив, ама да не биде „оф леле мајко“.
Ти велиш диктаторски режим, многу други велат обратно. И? Шо праиме сега? И тоа повеќето се кои велат обратно. Кој кого и каде ќе блокира.
Како и да е... јас апелирам да не се малтретира народот, ти сосема 10-муабети тераш кои немаат врска со моето пишување.
А, инаку... блокирањево и вандализирањето му оди во прилог на ВМРО ДПМНЕ, особено блокирањето. Секој ќе го фати нервоза и револт према оние кои го мачат низ улиците. Нејсе, Заев се покажа како тотален аматер во плановите и стратешките организации и предвидувања. Не е ни чудно, кога ќе му се види педигрето. (На ова ве молам не ми правете споредби со други личности, за дискусија, научете се да дискутирате на конкретен начин, не „ами тој да не е поарен“).

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Не „заебаај“... учениците протестираат за да не учат. Не ме мафтај со финти кои немаат врска. Јас никого ништо не сум блокирал, ни ученици, ни улици. Ниту луѓето кои чекаат „шарковците“ да ги пуштат да поминат. Тое се мирни и обични луѓе. А ако сакате да се правите силни... нека ви дојдат одредени луѓе кои не се културни и не дојдени за да преминат, туку за нешто друго... па тогаш одмерете си ги силите со нив, ама да не биде „оф леле мајко“.
Ти велиш диктаторски режим, многу други велат обратно. И? Шо праиме сега? И тоа повеќето се кои велат обратно. Кој кого и каде ќе блокира.
Како и да е... јас апелирам да не се малтретира народот, ти сосема 10-муабети тераш кои немаат врска со моето пишување.
А, инаку... блокирањево и вандализирањето му оди во прилог на ВМРО ДПМНЕ, особено блокирањето. Секој ќе го фати нервоза и револт према оние кои го мачат низ улиците. Нејсе, Заев се покажа како тотален аматер во плановите и стратешките организации и предвидувања. Не е ни чудно, кога ќе му се види педигрето. (На ова ве молам не ми правете споредби со други личности, за дискусија, научете се да дискутирате на конкретен начин, не „ами тој да не е поарен“).
Дај малце насочи ја дискусијата кон стварната цел, немој цело време да изигруваш неопределен борец за правда кој се држи до уставот и законите а 20 постови назад од тебе само ова го читам "А, инаку... блокирањево и вандализирањето му оди во прилог на ВМРО ДПМНЕ, особено блокирањето " не му оди во прилог разбери еднаш, тие 50-100 луѓе нема ништо да променат на политичка сцена, народот ќе ги казни криминалците, сите граѓани интелектуалци, образовани се на страната на револуционерите зошто сите знаат со кој си имаат работа, поголемо е 10 годишното малтретирање од 10 минутното. Цело време плукаш врз Заев, аматер бил, сељак, па тој го донесе режимот до свршен чин, нека подиши паторот уште малце свеж воздух, нека ужива, оти остатокот од животот ќе го помини на друго место.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Каде сум пишувал "А, инаку... блокирањево и вандализирањето му оди во прилог на ВМРО ДПМНЕ, особено блокирањето "? Можеби еднаш. Ниту за Заев плукам, аматер бил... 1-2 ако сум пишал. Не се занимавам многу со личностите.
Токму и јас апелирам за насочена дискусија.. не да ми се споредува со ученици и слично. Како јас да сум власт, како луѓето кои возат да се власт. Не сме. А тие не се должни да трпат од „шарковците“. Само тоа се постигнува, малтретирање на луѓето.
А ако сакам и ќе изигрувам... па на крај краишта. Иако не изигрувам. Не мора да значи дека ако викнеш по мене, те прави посилен (на квалитет). Прво, не знаете да дискутирате, па како деца се однесувате.. неутралците ко тебе.
А кој како ќе го помини животот е твое пишување, јас не.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.498
Поени од реакции
84.993
А не, молим ти се. Еден ден сте вино, друг ден сте вода.
Дечкото си е патриот кој не може да ја истрпи тиранијата на црпнатиот и шарениве. Еден ден ти е урбана икона, друг ден не го сакаш. Земите си го и клајте го директор на некој барокен стиропор.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Понесмислен провокатор неможеше да пуштат. Батка овај психо не е од вчера, сите знаеме какви мозочни способности има Крис. Си доби тоа што си бараше и крај.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom