Помош: Барам еден филм!

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Не е филм али е постара серија. Ја даваа порано на сител или канал 5. Се работи за самохран татко пожарникар со двајца или тројца синови тинејџири. Комедија е серијата епизодите траат по 20-30мин. Најчесто сцените се кај нив во куќата и синовите нонстоп прават по некоја глупост. Ја знае некој серијава ?

Не е филм али е постара серија. Ја даваа порано на сител или канал 5. Се работи за самохран татко пожарникар со двајца или тројца синови тинејџири. Комедија е серијата епизодите траат по 20-30мин. Најчесто сцените се кај нив во куќата и синовите нонстоп прават по некоја глупост. Ја знае некој серијава ?
Да не е Complete Savages?
5 резултат на гугл кога ќе пишеш tv show single parent fireman

Барам еден филм одамна го даваа на А1 или МРТ не сум сигурен. Дејството се случува одамна и го бараат златното руно мислам дека имаше и еднорог во филмот....

Барам еден филм одамна го даваа на А1 или МРТ не сум сигурен. Дејството се случува одамна и го бараат златното руно мислам дека имаше и еднорог во филмот....

Нешто подетално? Јазик? Глумец некој?
на IMDB со твоиве параметри ми испадна само овој филм.
http://www.imdb.com/title/tt0055526/

Типов работи во една фирма и мерка една колешка мислам дека беше е сеа типов ќе ја конструра како кукла дел по дел ќе нарачуваше од интернет. Нешто ќе беа заедно ама оваа ќе ја најде куклата и ќе се исплаши од него. На крај знам нешто она сакаше да го докрајчи со восок ама ќе дојде полиција убивајќи ја женската и ќе направи типот приказна дека она била некоја психопатка..

Барам еден филм ама никако не ми теквит како се викаше.
За него знам дека имат еден човек шо ојт во минатото во некоја војна од каде имат слика и во истата е ранет. Се враќат и му го ваѓет куршумот употребвен во тој период (мислам дека беше прва светска војна).

Ак знајт некој како се викаше филмов нека пишит. Фала...

Типов работи во една фирма и мерка една колешка мислам дека беше е сеа типов ќе ја конструра како кукла дел по дел ќе нарачуваше од интернет. Нешто ќе беа заедно ама оваа ќе ја најде куклата и ќе се исплаши од него. На крај знам нешто она сакаше да го докрајчи со восок ама ќе дојде полиција убивајќи ја женската и ќе направи типот приказна дека она била некоја психопатка..
Love Object (2003)
http://www.imdb.com/title/tt0328077/

Барам еден филм ама никако не ми теквит како се викаше.
За него знам дека имат еден човек шо ојт во минатото во некоја војна од каде имат слика и во истата е ранет. Се враќат и му го ваѓет куршумот употребвен во тој период (мислам дека беше прва светска војна).

Ак знајт некој како се викаше филмов нека пишит. Фала...
Twelve Monkeys (1995)
http://www.imdb.com/title/tt0114746/

Барам еден филм ми се чини шпански беше со затвор, т.е еден цајкан се заглави во затворот во една ќелија и после мораше да глуми дека е затвореник и некако да се спаси од тука...

Мислaм декa стaнувa збoр зa хoрoр филмче (или серијa?), гo имaм гледaнo пред 7 гoдини нa Сител. Дејствoтo се случувaше вo пoмaлa згрaдa, кaде штo дoјде еден пoмлaд чoвек дa истрaжувa нештo вaлјдa, и збoрувaше сo пoстaр чoвек кoј мислaм декa гo сoветувaше дa си oди, зaштo мислaм тoј знaеше дo некaде штo тoчнo се случувa. Уствaри се рaбoти зa некoјa женa (или бaрем нaликувaше нa женa) сo кoјa пoстaриoв имaл секс кaкo млaд, пa бил изгребaн пo грбoт, пa сaкaл дa ги oткупи свoите гревoви (гoлем верник беше мислaм) зa нa крaј дa си гo oдземе живoтoт. Млaдиoв нa пoткрoвјетo мислaм ќе oткрие мнoгу детски черепи и тoј ќе имa секс сo тaa женaтa (или штo и дa беше). Нa крaј ќе oтиде вo лудницa кaде штo ќе биде убиен oд мaлo живoтинче, мислaм декa нa глушец нaјмнoгу личеше сo чoвечкa фaцa.

Дали некој го знае филмот „Момчето со крила на гавран“ (барем така го имаа преведено на македонски, не знам на кој јазик беше филмот)? Вака одеше приказната: Сиромашно момче направи крила од гавран со кои можеше да лета и секоја вечер долетуваше на балконот на принцезата, ќерката на кралот. Кога кралот дозна за тоа, на момчето му постави три тешки задачи кои ако ги заврши ќе му ја даде ќерка му, принцезата, за жена. Момчето ги завршува сите задачи, ја добива принцезата за жена, тој станува принц, и среќно си живеат до крајот на животот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom