Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Haos si e sekako se vo nasava drzavicka, ama da znaes deka koga ke im kazeme deka ni treba za bugarsko drzavjanstvo namerno ni pravat takvi raboti za da ne zakocat, taka da vaka ako ne si se konsultirame ili nekoj ako ne te pouci ke si bides odbien poradi "Greska" vo nekoj od dokumentite :D
ич нив да не им е гајле јас какво државјанство сакам. Мое законско право.

Поддадов документи и бев на интервју во Битола и се испадна како што треба.
Дали некој има искуство, да има земено државјанството преку амбасада во Македонија?
Утре треба да одам во Битола да го земам државјанството, но еден другар ми вика подобро да го земиш во Софија и таму да најдиш адреса и директно да се сликаш за пасош, бидејќи без адреса било комплицирано и може да настане до некакви проблеми?!
Јас мојата процедура ја завршив преку амбасада но указот кога требаше да го подигнам отидов во Софија не го земав од амбасада во Скопје...и да го земеш најверојатно како што знам пак треба да одиш за Софија,најпрво на исто место кај што се подигаат укази да пријавиш адреса а потоа во општината кај што ја пријавуваш да поднесеш за матичен број и по некое време пак да појдеш за сликање

Јас мојата процедура ја завршив преку амбасада но указот кога требаше да го подигнам отидов во Софија не го земав од амбасада во Скопје...и да го земеш најверојатно како што знам пак треба да одиш за Софија,најпрво на исто место кај што се подигаат укази да пријавиш адреса а потоа во општината кај што ја пријавуваш да поднесеш за матичен број и по некое време пак да појдеш за сликање
Колку те чинеше, указот, адресата и другите такси во Софија?[DOUBLEPOST=1462999643][/DOUBLEPOST]
Колку те чинеше, указот, адресата и другите такси во Софија?

Дали некој знае колку е временскиот период на чекање за државјанство преку амбасадата во Битола?

Колку те чинеше, указот, адресата и другите такси во Софија?[DOUBLEPOST=1462999643][/DOUBLEPOST]
Колку те чинеше, указот, адресата и другите такси во Софија?
145 лева,СЕ!

И Официјално - Потврдите во Св. Николе се идаваат - ЗАРАДИ ДВОЈНО ДРЖАВЈАНСТВО - НЕ ЗА БУГАРСКО - И ТАКОВ ИМ Е СИСТЕМОТ, НЕ МОЖЕ ДА СЕ СМЕНИ ... оф мори мајко е работава. Јебига, така ќе се тера, само позитивно...

Decki diplomatskata posta vo bitola e stignata a vo skopje ne?! ne razbiram Osto... denes se javiv mi rekoa nema nisto i da se javam za dva meseci haha ne mi e logicno. Nekoj skoro da podignal proizhod ili ukaz od ambasadata vo skopje?

И Официјално - Потврдите во Св. Николе се идаваат - ЗАРАДИ ДВОЈНО ДРЖАВЈАНСТВО - НЕ ЗА БУГАРСКО - И ТАКОВ ИМ Е СИСТЕМОТ, НЕ МОЖЕ ДА СЕ СМЕНИ ... оф мори мајко е работава. Јебига, така ќе се тера, само позитивно...
Како да не им е таков системот.. Како кога јас вадев, од СУД им кажав дека треба да гласи за "Бугарско Државјанство" и како таква и ми ја дадоа. Те мафтосуваат тебе нешо изгледа.

Decki diplomatskata posta vo bitola e stignata a vo skopje ne?! ne razbiram Osto... denes se javiv mi rekoa nema nisto i da se javam za dva meseci haha ne mi e logicno. Nekoj skoro da podignal proizhod ili ukaz od ambasadata vo skopje?
Candy zar uste cekas za proishod :eek:

ова е противзаконски. нема систем глупости. за што ти треба за тоа треба да напишат

ова е противзаконски. нема систем глупости. за што ти треба за тоа треба да напишат

Еве пробуваме некако преку пријатели да ја средиме работава, па ќе пишам ако успеам ...

Drugari uste kolku vreme se ceka od ovoj status''По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство''? inace sum od 2013 i mi se smena pred okolu eden mesec so poteklo (izvod od vujko bugarin).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom