Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Кој македонски херој е гибнат? Лавот, портата или големиот Филип?

Не провали за албанските, баш сте бистри. Кажи колку се пичиме да ги чепнеме а ваму удри на се што е македонско. Изроди бе предавници!

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Ти не можеш да бидеш изрод затоа што си Србин. Си тераш српска агенда некаква.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.481
Поени од реакции
9.222
1. Treba svojata sudbina da ja ostavam na vakvi mediokriteti...i uste abolicirani kriminalci
добро бе овие шарениве, до толку не можеа да најдат посаглам човек од овој шизофреничаров ? па овој ли се мести да ја води државава ?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
А што забрането е да се интересираме за ситуацијата која од барање за одговарање на криминалот, се претвори во здружување со албански екстремисти, кои вчера ги славеа убиените терористи од Куманово, а кои отворено си го подржуваат оној од Муртино, а во опзицијата постои гној и секрет кој вреѓа и понижува народ кој не се согласува со нивните гледања, кои капак на се им посакуваа да им се повтори Куманово итн., бидејќи тие истите со шарањето на градби на кои има македонски симболи, свесно провоцираат маса на народ која е при крај со трпение, а кој сето тоа води кон судир на народ од двете страни. И те како ја следам ситуацијата бидејќи живеам тука и сакам мир и стабилност во која конечно би се вработил и да не се замарам со политика. Вие ако сакате етикирај те ме и нарекувајте ме, провладин, режимско куче, сендвич протестант, како сакате, јас со моите ставови, ги имам покажано што сум. Инаку мене не ме боли к за ДПМНЕ и СДС кои нивните деца ги имаат обезбедено за нивните деца и нивните внуци да имаат да живеат удобно. Јас имам семејство, пријатели, роднини кои ми се мили и не сакам да ги изгубам ако недај боже да дојде до излез на ситуацијата од контрола. Е тогаш нема враќање, се ќе отиде во неповрат, се заради тоа што едни гомнари 10 години ја рекетираат државата, а овие другиве со таа смрдена таканаречена "револуција" сакаат да постигнат нешто од кое немаат подршка и да испровоцираат гнев за да дојде до крвави судири и вооружени престрелки. По трет пат ќе прашам, зашто кога се градеа и поставуваа споменинците и останатите градби, оние глупости од тополи, жални врби, галии, сега панорамско тркало, зошто тогаш не ги боеа булдужерите овие шарениве. Тие градби, како онаа глупост од Триуфална капија веќе пет години откако е поставена никој не ја чепна. Зошто токму сега баш кога СДС е како партија во криза и пред распад, случајно се сетија колку чинеле тие споменици и да ги шараат и да искористуваат починати лица во партиски пропагандни цели.
НГ перфектно функционира со главниот албански екстремист, кој да те потсетам дека од 2001 година носи на душа 70-тина загинати војници и цивили и илјадници расселени луѓе што не се вратија дома никогаш веќе. Приказната со Гошинце и Куманово е веројатно најнесмасниот обид да се испровоцира војна во историјата на светот, најпровиден и лесно ќе се докаже дека е осмислен во копродукција на дуи и дпмне. Повременото нивно лажно меѓусебно „покажување заби“ не дотера до овде - никогаш не сме во полоши односи со тоа малцинство, не црнат по цел свет затоа што се такви какви што се и сите знаеме која им е идејата, а нивната политичка „елита“, заедно со нашава како браќа сложно функционираат во заедничкиот грабеж на општествово.
За шарањето на објектите со наводно македонски симболи, да направиме сума: покрај канцеларијата на хорхе, министерство за правда, зградата на Нова Македонија, министерство за култура, ујп, министерство за надворешни работи, зградата на мртв - останува само портата која има некакви рељефи и непропорционално издолжено македонско знаме со натпис Македонија врз него - за ваква намерна грешка, авторот на рељефот би лежел во затвор во нормална земја за исмејување со симболи. Само како пример, таканаречениот Воин на коњ, кој не собра муда паторот да го нарече Александар Македонски, ако стварно мисли на него или можда е некој негов егејски дедо, целата композиција е преполна со погрешно претставени ѕвезди со 5, 7, 13 краци, какви НЕ ПОСТОЈАТ - и тоа е едно големо исмевање на симболите за кои ти збориш, ама или не те интересира или не сакаш да те интересира. Заради ваквиот однос кон симболите, немањето консензус (меѓу нас Македонците) за нивно поставување и плаќање, загрозувањето на сите позиции во меѓународната политика, овие споменици со симболи кај илјадници Македонци не створија да имаат соодветен однос кон нив (тука се вбројувам и јас), не ги препознаваме како државни, туку како вмровски - портата јас лично мислам дека треба да и се удри багер и поставувачот на да ги обесштети дополнително граѓаните на Скопје за нанесениот срам и отежнувањето на функционирањето на градот во годините во кои егзистираше. Така да, види си кој повеќе ги омаловажува македонските симболи.
Тоа што (наводно) Заев и сдс ја киднапираат оваа (ако воопшто може да се нарече) револуција е за очекување, не знам што толку сте изненадени - политичарите се менуваат на основа на незадоволство од претходните, тоа кај нас е главен мотив за гласање. Не треба да е така, ама е, за жал - купови индиферентни луѓе што не гласаат (а со нивните гласови понатаму се манипулира). Не-елоквентноста на Заев, немањето харизма и идеја, суетите во сдс на полуспособните членови од врвот на партијата се видливи од Месечината. Од друга страна без бомбите, најголемиот грабеж во историјата на овој напатен народ беше сведен само на шушкање и оговарање. Не сте излегле да видите - протестите на почетокот (и сега се обидува) да ги води платформата Протестирам, која очигледно е дека ниту има ресурси, ниту пак некоја генерална идеја како да го извади народов на улица. Бомбардирани се секакви етикети, не знам си какви Канваси исл., а немаа најобични мегафони до завчера. Не е точно дека се исмевале со било кого освен со власта, туку напротив, секаде каде што треба се оддава достојна почит. Се постави цвеќе на споменикот на Никола Карев на денот на неговиот роденден. Завчера беше одбележан денот на победа над фашизмот на пример, кој оваа смрдена власт не го ни спомнува, а камо ли да го слави. Вистинска победа не се спомнува, а се слават измислени? 30000 и повеќе жртви не важат за дпмне, види Бога ти! Имаат некаков проблем со тоа што некој се борел против бугариштата фашистички и балистите? Можеш за тоа исмевање да ми кажеш нешто?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zar navistina mislis tie nekolku sto teraat IT biznis se nezavisni od vlasta (bilo koja)?????

1. Treba svojata sudbina da ja ostavam na vakvi mediokriteti...i uste abolicirani kriminalci
2. Ako znam deka ke se slucat kvalitativni promeni OK, ama znam deka samo ke se smeni transmisijata so koja KRAVARITE go cicaat nasiot GNP t.e. nassata egzistencija. Bilo kakov kvalitet ke se sluci koga segasnive kriminalci od vlasta ke se smenat na izbori ili ovoj sistem ke se raspadne sam od sebe. Ne so "POMOS" od Kaleto. Znam deka si nestrpliv za bilo kakva promena...no rezultatot so vreme ke bide uste podepresiven za tebe.

3. Tuka si vo pravo...I dvete opcii se edno telo so dve glavi.
Депресијата на резултатот е правопропорционална со личното незалагање за решавање на проблемите. Барањата кои ги има срочено Протестирам, можеа да бидат многу по-екстремни и поконкретни, ако имаа по-масовна поддршка, посебно од луѓе што се вака како вас - резигнирани и навидум незаинтересирани, а ги интересира. Да ги надброевте симпатизерите на сдс на протестиве, ќе имавте што да барате.

Не да му дадам име на автопатот „Александар Македонски“, туку на секоја бандера на влезот во Скопје како во Сиудад Хуарез би обесил по еден политичар од сите можни партии, за секој што влегува во градот да знае дека со народов не смее да си игра со него. Тоа би покажало дека овој народ не е глупав, туку храбар и способен да има држава (????), а не некој си измислен ебан лик што не само што не ми е симбол, туку пранга околу вратот од која не можеме да се истераме 25 години.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.481
Поени од реакции
9.222
НГ перфектно функционира со главниот албански екстремист, кој да те потсетам дека од 2001 година носи на душа 70-тина загинати војници и цивили и илјадници расселени луѓе што не се вратија дома никогаш веќе. Приказната со Гошинце и Куманово е веројатно најнесмасниот обид да се испровоцира војна во историјата на светот, најпровиден и лесно ќе се докаже дека е осмислен во копродукција на дуи и дпмне. Повременото нивно лажно меѓусебно „покажување заби“ не дотера до овде - никогаш не сме во полоши односи со тоа малцинство, не црнат по цел свет затоа што се такви какви што се и сите знаеме која им е идејата, а нивната политичка „елита“, заедно со нашава како браќа сложно функционираат во заедничкиот грабеж на општествово.
За шарањето на објектите со наводно македонски симболи,.
до тука пробав да те читам и не можев повеке да си губам време со наводно човек, и престанав, бадијала си пишал реферат, никој нема да го дочита, ќе им се слоши, само времето што си го губел изроднику.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
до тука пробав да те читам и не можев повеке да си губам време со наводно човек, и престанав, бадијала си пишал реферат, никој нема да го дочита, ќе им се слоши, само времето што си го губел изроднику.
Знам дека се палите на кратки ветувања, едноклеточни глупи створови. Почна да ти чури тоа тиквата празна на прва реченица. Тешко е читање, знам, памет треба.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.481
Поени од реакции
9.222
Знам дека се палите на кратки ветувања, едноклеточни глупи створови. Почна да ти чури тоа тиквата празна на прва реченица. Тешко е читање, знам, памет треба.
да де,сите ние сме глупи, затоа после народот ќе биде во право и кога греши.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
да де,сите ние сме глупи, затоа после народот ќе биде во право и кога греши.
Штета што ќе презими у ќорка зимава, па нема да може да ти го плати греењето што ти го ветува, гревче народно!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Да да на повисоко ниво си....јас сум на ниво на Доказ, а ти на Република. Може вака?

Криминалци се помилувани, демонстрантите не се согласуваат со тоа и протестираат против таквата одлука и поради тоа тие треба да одат во затвор наместо вистинските криминалци. Логика?
Кои криминалци се помилувани? Ти велам јас дека нивото ти е пониско. Има осомничени луѓе, за кои евентуално би се утврдила нивната вина. Мислам дека можеш да ме разбереш.
А башка... секој треба да одговара за своето дело... не може да се правдаш дека си силувал, ама и друг силувал... мислам дека и ова можеш да го разбереш.
Секој што прекршува закон треба да одговара за тоа дело, па и за шарањето на простацине со боите. Вандали... јас барам од полицијата да ги пикне в марица и да го заштити државниот имот.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.481
Поени од реакции
9.222
Штета што ќе презими у ќорка зимава, па нема да може да ти го плати греењето што ти го ветува, гревче народно!
не знам што ќе прави тој некој зимава, ама јас како човек кој последен пат гласал некаде 2002 година, без разлика кога ќе биде наредното гласање знам дека народот повторно ќе биде во право и кога греши, токму благодарение на самобендисани вошкари како тебе.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Нека го офарбаат Цар Душан мамичето у пичка ќе им го ебеме.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Нека го офарбаат Цар Душан мамичето у пичка ќе им го ебеме.
Ништо лично Милојко. Познавам многу луѓе од мешани бракови со родител со српско потекло кои искрено ја сакаат Македонија, но за жал има и некои откако ќе испијат две-три пива покажуваат во каков дух се воспитувани - потценување на Македонија и Македонците а и сум присуствувал на средби на кои директно негирале постоење на македонската нација. Јас лично немам ништо против Цар Душан, напротив на овие простори (Балканот) донел одлуки и направил потези кои ја имаат изменето историјата (вклучувајќи го Душановиот Законик) а не влијаеле негативно врз Македонците. Овие изнасилени протести кои почнаа како реакција на одлуката на Иванов се претворија (намерно се претворија) во нешто сосема друго. Заев игра опасна игра како и секогаш затоа што нема што да изгуби.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.159
Поени од реакции
6.015
Двете српски партии во Македонија, ако не се лажам, се во коалиција со ДПМНЕ. Кој тера српска агенда?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.795
Поени од реакции
12.280
Значи да си ставиме по еден споменик од пластелин пред порта и ако само смее да го пипне инкасатор или извршител
па ок владини згради,владини претстаавници да се прскаат-обојуваат-малтретираат од незадоволство на народот,али да се мочаш на историски за нас големи личности не не доликува никако, после сме имале проблем со грци,бугари итн...........ете албанските споменици не е гибнат ниту еден..........
иако и јас не сум за шкртање, колку и да сум против спомениците, со толку пари се прават поквалитетни и понови споменици од овие. Па и за лекови ќе остане нешто, и за улици...

Последно уредено:
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Двете српски партии во Македонија, ако не се лажам, се во коалиција со ДПМНЕ. Кој тера српска агенда?
Српските партии биле и се измислица на двете најголеми македонски партии (се разбира СДС прва почна иако идејата колку што ми текнува беше да се направи баланс за албанското малцинство демек еве има и други националности). Ги користат за декор и поткусурување. Реално, Србите во Македонија се присутни како некаква организирана заедница во Куманово, кумановските села и некои скопски села. Таму можеби имаат некаква не козјнае каква моќ. На национално ниво немаат никаква моќ затоа што иако на референдум Србите се изјаснуваат како Срби, повеќето се асимилирани и сигурно не им треба национално партија да им ги застапува интересите. Како и да е, има Срби националисти во Македонија ама нивното влијание е мало во моментов затоа што Србија е веројатно најслаба во овој момент од своето постоење.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom