Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
За са добиеш происход во моментов во секој случај ти треба потврда од Бугарски клуб, но сега за сега во вториот дел мислам дека нема резултати сеуште за тие што земаа происход само на база на декларација од клубот....треба да се почека да видиме дали ќе поминат и тие кандидати за финалниот дел
ako cekas da pominat tuka imas sekoj den po eden minus i samo odolzuvajne na vreme i so prvi bratucedi jas koga gi podadov dokumentite ne pustaja ama eve sega pusta ne gubi vreme rizik stvara kapital jas taka mislam sepak s srejka i kako ti si imas zamisleno taka pozz

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Еве денешна информација од мене. Денес го подигнав државјанството без да закажам електронски, впрочем и 95% беа без термин. Немаше многу гужва се на се околу триесетина луѓе и затоа веќе во 12 бев готов. Потоа отидов во општина средец и успеав односно ми средија утре да земам матичен број и треба да одам да се сликам. Се тоа ме чинеше 80 лева плус бакшиш за матичниот. Останатото утре ќе ви го кажам.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Вака дечки едно суштинско објаснување за многу луѓе на кои сигурно ќе им користи мојот пример за добивање Бугарско државјанство. Како прво, како дополнителни документи однесов венчаница од брат на дедо ми самоиницијативно по препорака на постари членови од форумов кои денеска ми ги вратија без да ги побарам во спротивно секако дека ќе ги побарав. Второ најважно сите изводи за докажување на роднинска врска освен мојот беа постари од шест месеца дури имав и од времето на СФРЈ но оригинали и презимињата завршуваат на -СКИ, а во старите документи на -ОВ дури и моето презиме е различно со сите останати личности со кои се поврзував но јасно се гледа од изводите во каква роднинска врска сме и кај родителите не се разликуваат имињата и презимињата во изводите на двајцата браќа т.е. моите дедовци. Датите и местата на раѓање се исти секаде дури и во крштеницата. Не бев вратен на дополнителна проверка и целава процедура од интервјупа до денес траеше 19 месеца. Немојте да ме прашувате во лична порака ако имате прашања поставете ги тука радо ќе ви одговорам, можеби ќе му помогне на уште некој а и јас ке неморам да одговарам повеќе пати на исти прашања. Ви посакувам среќа и успех на сите.

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Се знае одприлика кога ќе биде првиот што ќе помине или не само врз база на потврдата? Сакам да кажам, дали се знае одприлика од кога е почнато да се оди така само со потврда. Септември 2015? Фала[DOUBLEPOST=1461756710][/DOUBLEPOST]

Се извинувам ако бев сфатен погрешно. Ова е чисто прашање, никако не е заклучок. Само ме интересира каков е процентот, какви се шансите.

Јас колку што знам од септ 2015 се добиваат происходи на таков начин.....значи декември/јануари ако имале тие случаеви закажано интерју......да кажеме март/април 2017 би се знаело поточно

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Ај ако може мала помош....

Пошто све ми изгледа дека попрво Македонија ќе влезе у ЕУ отколку што јас ќе извадам Бг пасош, отидов во село кај што живееле старите и добро очистив 2 тавани . А богами таваниве им се хорор филм :D

13055013_10209657024165835_5596131021873395221_o.jpg

Најдов доста документи уште од 1932 па наваму, иако повеќето се од Србско време најдов неколку и Бугарски.

Ова е некаква сметка што ја платил пра-дедо ми за буџетот на Бугарија во 1942 год. (барем јас така сватив)
А платил богами многу за тоа време :D

Bg.jpg

Е сега ме интересира ако некој видел вакво нешто, што уствари е ова и дали може нешто да ми помогне, пошто јас сум на почеток - (пак).

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135

Пошто све ми изгледа дека попрво Македонија ќе влезе у ЕУ отколку што јас ќе извадам Бг пасош, отидов во село кај што живееле старите и добро очистив 2 тавани . А богами таваниве им се хорор филм :D

Прегледај го приврзокот 144786

Најдов доста документи уште од 1932 па наваму, иако повеќето се од Србско време најдов неколку и Бугарски.

Ова е некаква сметка што ја платил пра-дедо ми за буџетот на Бугарија во 1942 год. (барем јас така сватив)

Прегледај го приврзокот 144784

Е сега ме интересира ако некој видел вакво нешто, што уствари е ова и дали може нешто да ми помогне, пошто јас сум на почеток - (пак).
Za zal ova ne ti pomaga ne e so ime i prezime dokolku bese na primer nekoj dokument za odzemena stoka ili sicno so ime i prezime povtoruvam da,Germanski slem da ne imase slucajno na tavanov :D[DOUBLEPOST=1461795089][/DOUBLEPOST]

Прегледај го приврзокот 144786

Прегледај го приврзокот 144784

Za zal ova ne ti pomaga ne e so ime i prezime dokolku bese na primer nekoj dokument za odzemena stoka ili sicno so ime i prezime povtoruvam da,Germanski slem da ne imase slucajno na tavanov :D

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Немаше шлем, али ова е со име и со презиме на пра-дедо ми
Само јас го ишкртав на сликава брат, немора сите да гледаат како се презивам нели :D

Јас колку што можев да преведам ова се некои даноци што плаќал, незнам што
а тоа најдолу (лихва) е уствари камата у превод[DOUBLEPOST=1461799868][/DOUBLEPOST]http://archives.bg/wars/

Ова може да ви се најде.

Последно уредено:
Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Само јас го ишкртав на сликава брат, немора сите да гледаат како се презивам нели :D

а тоа најдолу (лихва) е уствари камата у превод[DOUBLEPOST=1461799868][/DOUBLEPOST]http://archives.bg/wars/

Ова може да ви се најде.
Оноа што виси љиљак ли е? :D

Член од
27 октомври 2014
Мислења
35
Поени од реакции
11

Ова може да ви се најде.
Jas imav slicen dokument na tvojot i od posrednikot nemav bas pozitivno mislenje(toj vazi za eden od podobrite vo MK za vadenje vo na bug.dokumenti)pa po negova inicijativa odnesov jugoslovenska voene kniska vo koja pisuva deka dedomi sluzel bug vojnik 2 god. Eve veke 10 meseci sum na dop.proverka i skoro vreme pravev muabet so posrednikot i mi rece da ocekuvam vo sekoj moment da ima promena

Член од
24 септември 2015
Мислења
164
Поени од реакции
120
Jas imav slicen dokument na tvojot i od posrednikot nemav bas pozitivno mislenje(toj vazi za eden od podobrite vo MK za vadenje vo na bug.dokumenti)pa po negova inicijativa odnesov jugoslovenska voene kniska vo koja pisuva deka dedomi sluzel bug vojnik 2 god. Eve veke 10 meseci sum na dop.proverka i skoro vreme pravev muabet so posrednikot i mi rece da ocekuvam vo sekoj moment da ima promena
Koja god i br si odprilika jas 2013/125..

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Pa ova jas go planiram kako dokument +, inaku vo plan sum da vadam od Klubot vo strumica posto kako sto razbrav site pominale so toj dokument.Ti go imase toa od strumica?[DOUBLEPOST=1461834586]

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom