Ондак ни ти/они не с(т)е ништо подобри од мене/другите. Со криминалци и терористи покрај вас туркате криминалци и терористи на власт. За тие со кои сте заедно на улица да ги наследат. Мизерија. Ниеден од нас не е качен на некој морална висорамнина па да може да го суди другиот. Ќе ни направиш и ти и другиве услуга ако прекинете со муабетите за корупција и криминал, ако веќе соработувате со исти (ако не и бетер) политичари меѓу ваши редови на улица.
Демек и овие се криминалци и оние се криминалци.
Ако е така, еве стави ти листа на нешта за кои Заев и опозицијата ги направила на штета на овој народ и држава, а јас ќе ставам листа на "добрините" на Груевски и партијата на власт.
И како би личеле тие две листи? Колку ли Заев можел у изминативе години, со сите овластувања што ги има, да направи пиздарии за оваа земја и народ? За Груевски за жал знаеме сите, кој му е волуменот и можностите. Затоа на вашите протести идат луѓе по наредба, од пичке си материне донесени гревови, а на другите идат и такви, али идат и многу самоиницијативно, затоа што им пукнал филмот од сите срања, чија листа е у пизду матер поголема од онаа на Заев срањата. Иначе, скроз сум за тоа Заев да си лежи за она за што Бранко го ослободи и верувам дека и он и неговите не се светци. Пак, како и да земеш - све тоа е мачја кашлица у однос на сите ствари со кои Груевски си ја закопа партијата, народот и земјата.
Не треба ни философија ни продлабочена анализа за да процениш дали мравка или слон е поголемо.
Целата таа ситуација не остава место за дилеми или сомнежи, не станува збор за борба на мислења. Тука едноставно или заради лични причини се правиш слеп пред сите нешта кои за личен ќар му се направени на овој народ и земја, за сето ова време, или си нетокму. Не верувам дека еден од вас неколкумина тука на форумов е нетокму. Вие самите сте си направиле рачуница, во себе и сте добиле резултат, кој вели дека заради X причини вреди да се правиш нетокму и да браниш некој кој толку зла ни има направено за ова време. И тоа, е тоа.