Димитар Талев - кражба и фалсификат

Оправдувате ли кражбата и фалсификатот на Димитар Талев?

• Вкупно гласачи
    28
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Значи не е то некое Бугарско национално богатство туку текстови во сопственост на приватни лица
Па шо туку кревате паники небрае ви ја зедовме пак Софија?
А на кого е културното богатство "Историjа Словеноболгарска", бидејќи го покажавте како македонско ракописно богатство во Белгиjа?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А на кого е културното богатство "Историjа Словеноболгарска", бидејќи го покажавте како македонско ракописно богатство во Белгиjа?

Кој е сопственик на авторски права на ова дело напишано со македонско писмо ?

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.716
Поени од реакции
747
Значи не е то некое Бугарско национално богатство туку текстови во сопственост на приватни лица
Романите на Талев се бугарско национално богатство, чии авторски права имаат неговоте наследници.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Романите на Талев се бугарско национално богатство, чии авторски права имаат неговоте наследници.
бре бре бре, кај има тоа појќе корисници на исто авторско право?
То во Бугарија само е можно
Авторско право, дете, дава екслузивно право на користење и употреба на делата
Самиот автор може да му отспаи или препише своите права на поединец или институција али не може да дава авторско право на повеќе корисници
Реши се кој е корисник на авторските права на Талев, државата Бугарија или внук му ?

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Кој е сопственик на авторски права на ова дело напишано со македонско писмо ?
:pos::pos: Ме заболе стомакот од смеа. :ojeaa:

Не знаев дека за време на Паисиј имало македонско писмо и авторски права. :lolzz:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
:pos::pos: Ме заболе стомакот од смеа. :ojeaa:

Не знаев дека за време на Паисиј имало македонско писмо и авторски права. :lolzz:
Зато си овде на Македонски форум а не на Бугарски, за да научиш работи кои не можеше в Бугарија.

Член од
20 декември 2015
Мислења
226
Поени од реакции
84
Зато си овде на Македонски форум а не на Бугарски, за да научиш работи кои не можеше в Бугарија.
Ова е добро,ќе научиме нешто ново,во таа врска што стана со Македонската енциклопедија?Кога ќе види бел свет,па да научиме нешто ново од неа?:D

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ова е добро,ќе научиме нешто ново,во таа врска што стана со Македонската енциклопедија?Кога ќе види бел свет,па да научиме нешто ново од неа?:D
Кога дојдоа овде Бугарите, веќе си постоеше и Македонија и Македонци.
Вашата историја, јазик, исмо, религија... почнува од пред 1000 години. Пред то не се знае ништо.
Нашата си има овде на ова земј и корени и истории и записи и наоди. Ај на пример наброј ми познати бугарски цареви или битки од 4 век пред нова ера?

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Па да, не знаев, па сега научив дека "Историjа словеноболгарска" секако е македонско дело, напишано со македонско писмо за етнички Македонци. :oeoeoe:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Па да, не знаев, па сега научив дека "Историjа словеноболгарска" секако е македонско дело, напишано со македонско писмо за етнички Македонци. :oeoeoe:
знам

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Кога дојдоа овде Бугарите, веќе си постоеше и Македонија и Македонци.
Чудно зашто не сме ги сретнали. :misticen:
Барем еден Македонец да беше напишал "јас сум Македонец",
а то... баш ништо 2000 години.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Чудно зашто не сме ги сретнали. :misticen:
Барем еден Македонец да беше напишал "јас сум Македонец",
а то... баш ништо 2000 години.
Има записи и за то иако нема многу, Древна цивилизација, стар народ нема потреба да се повторува, фали потврдува докажува... кој се и шо се.
Сакаш потврда за Македонија и Македонци? отвори антички книги, писатели од пред 3000 години и читај, Македонија - Македонци... и приатели и неприатели не запишуваа.
За бугари , не знам последно пред 6-7 века ако има некој запис.
А кој се од кај се Бугари... појма немаме. Немаат историја, немаат писмо, нема податоци....

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Ај не јади трици, и ден денешен во Бугарија има Македонци. Па цела западна Бугарија, сами ги нарекувате Македонци тие што живеат таму.
Се разбира дека има 300-400 000 македонци, секогаш имало Бугари во Пиринска Македониja и сами ги нарекуваме македонци.
А Македонци има во Бугариja 1507, главно родени во РМакедонија.

[DOUBLEPOST=1460047006][/DOUBLEPOST]
отвори антички книги, писатели од пред 3000 години и читај, Македонија - Македонци... и приатели и неприатели не запишуваа.
И каде се Македонците I-XVIII век, на Месечината?
Барем еден Македонец да беше напишал "јас сум Македонец"... Нема?

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Барем еден Македонец да беше напишал "јас сум Македонец"... Нема?
2. зашто ја знам вашата ревност, за која се фалам со вас пред Македонците дека Ахаја приготвила помош уште од лани; и вашата ревност поттикна мнозина.

4. Па, ако дојдат со мене Македонци и ве најдат неприготвени, да не би да останеме посрамени ние – за да не велиме вие, откако ве пофаливме со таква увереност.

29. И целиот град се побуни; па како ги грабнаа Гаја и Аристарха, Македонци, Павлови придружници, еднодушно се втурнаа на нив.

Ова е пишано први век Нова ера, од апостолот Павле
Или Библијата и Новиот завет не го рачунаш како вистина?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom