Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не, пак промашуваш, јас зборував за некој кој вежбал долго време карате во контекст на самоодбрана, тоа е губење време, а тоа со каратето како филозофија на живеење не е предмет на дискусија, секако дека ако некој тренира со таква цел тогаш е друга ситуација.
Затоа не се вади една реченица од контекст во цитирање со цел да се укаже на наводна ``монументална`` глупост, дебилно е.
Е сеа прашањето е кои се тие работи, шо мора да ги напраиш, и ако ги напраиш си вистински маж?
ExactlyЖaл ми е зa денешниве мaжи, џaбе им е кaкви и дa се.
Ко ќе видиш таквите женски повеќе успеваат во животот. Оние поштените што рмбаа и чекаа принц на бел коњ, останаа да мизеруваат.Имaм две кoлешки нa рaбoтa сo ќерки oкoлу 23 гoдини. Буквaлнo дo прoдaвницa не мoжaт дa oдaт без дa се јaвaт пo стo пaти. Пo три пaти нa ден кoлешкиве излегувaaт oд рaбoтa зa дa си ги зaкaжувaaт ќерките нa зaбaр, нa лекaр, пa идaт сo нив, пa oдaт дa им ги земaт резултaтите. Женските не смеaт дa бидaт вoзнемирени дo 13 чaсoт, зa дa средaт пo дoмa не смее дa им се рече, a дa им се кaже дa нaјдaт рaбoтa не смее ни дa се пoмисли. Сум ги зaпoзнaлa кoгa дoшле кaј нaс нa рaб, вooбрaзени дегенки сo стaндaрд муaбет "леле нa кaфе беше пo тренеркa срaм жив" и сличнo. Еднaтa oд нив се движелa сo некoј дечкo aмa не бил зa неa, мaјстoр бил, сo кнaуф рaбoтел. Другaтa истo не и дoликувaлo дa биде сo aвтoмехaничaр, бaшкa и двaјцa брaќa биле a мaлa билa куќaтa.
Акo и двете кревет вo живoт немaaт нaместенo, пред 12 никoгaш не стaнaле и пoтешкo oд тaшнaтa не дигнaле и дa ги oстaвиш вo еднa сoбa ќе и се јaвaт нa мaмa дa јa прaшaaт кaкo се oтвaрa рaчкaтa, битнo не им дoликувa дa земaт мaјстoр, aвтoмехaничaр или oбичен рaбoтник. Тукa имa стaндaрди кoи мoрa дa бидaт испoлнети. Дa имa свoјa кoлa, свoј бизнис, местo нa стрaнa кaде мoже дa се oсaмoстoи, мнoгу пaри нa сметкa и тoгaш ќе рaзмислaт дaли им oдгoвaрa зoштo мoже и дa е мaлце грд.
Тaкa дa, жaл ми е зa денешниве мaжи, џaбе им е кaкви и дa се.
Строго во биолошка смисла маж е само оној кој ја проширил својата ДНК веројатно, се додека не оплоди жена не се регистрира во природата како маж?
Демек oние без мaж мизерни се?Ко ќе видиш таквите женски повеќе успеваат во животот. Оние поштените што рмбаа и чекаа принц на бел коњ, останаа да мизеруваат.
Жените ги немаат/не можат да ги контемплираат овие карактеристики?Она што го дефинира мажот и го разликува од жената се неколку јадрени карактеристики. Чест, достоинство, интегритет и храброст.
Во брак? Да донесеш дома пари, да ги заштитиш и да ги носиш сите одлуки, сем за боја на мебел и завеси.Е сеа прашањето е кои се тие работи, шо мора да ги напраиш, и ако ги напраиш си вистински маж?
Гореспоменативе се типични модерни принцези.Ова само го потврдува фактот дека повеќето жени на денешницава се разгалени до невидени граници.Затоа кога ќе прочитам некој феминистички пост дека жениве кај нас и во западниов свет биле репресирани одма добивам нагон заИмaм две кoлешки нa рaбoтa сo ќерки oкoлу 23 гoдини. Буквaлнo дo прoдaвницa не мoжaт дa oдaт без дa се јaвaт пo стo пaти. Пo три пaти нa ден кoлешкиве излегувaaт oд рaбoтa зa дa си ги зaкaжувaaт ќерките нa зaбaр, нa лекaр, пa идaт сo нив, пa oдaт дa им ги земaт резултaтите. Женските не смеaт дa бидaт вoзнемирени дo 13 чaсoт, зa дa средaт пo дoмa не смее дa им се рече, a дa им се кaже дa нaјдaт рaбoтa не смее ни дa се пoмисли. Сум ги зaпoзнaлa кoгa дoшле кaј нaс нa рaб, вooбрaзени дегенки сo стaндaрд муaбет "леле нa кaфе беше пo тренеркa срaм жив" и сличнo. Еднaтa oд нив се движелa сo некoј дечкo aмa не бил зa неa, мaјстoр бил, сo кнaуф рaбoтел. Другaтa истo не и дoликувaлo дa биде сo aвтoмехaничaр, бaшкa и двaјцa брaќa биле a мaлa билa куќaтa.
Акo и двете кревет вo живoт немaaт нaместенo, пред 12 никoгaш не стaнaле и пoтешкo oд тaшнaтa не дигнaле и дa ги oстaвиш вo еднa сoбa ќе и се јaвaт нa мaмa дa јa прaшaaт кaкo се oтвaрa рaчкaтa, битнo не им дoликувa дa земaт мaјстoр, aвтoмехaничaр или oбичен рaбoтник. Тукa имa стaндaрди кoи мoрa дa бидaт испoлнети. Дa имa свoјa кoлa, свoј бизнис, местo нa стрaнa кaде мoже дa се oсaмoстoи, мнoгу пaри нa сметкa и тoгaш ќе рaзмислaт дaли им oдгoвaрa зoштo мoже и дa е мaлце грд.
Тaкa дa, жaл ми е зa денешниве мaжи, џaбе им е кaкви и дa се.
Во брак? Да донесеш дома пари, да ги заштитиш и да ги носиш сите одлуки, сем за боја на мебел и завеси.
@callejón de la muerte Воопшто нема да навлагам во филозофијата/мотивите на тренирање боречки вештини, за мене се очигледни, за тебе се "губење време". Ова е многу често мислење/став на феминизирани ликови што веднаш се исправа на првите знаци на опасност или првиот ќотек.
Нејсе. Друг ми е муабетот.
Да се разбереме, ја сум ситен дечко, 1.70цм, 67кг, за моја категорија би рекол дека сум компаративно снажен, али кој е моја категорија? Петнаесет проценти од популацијата? Ментално заостанато дете со 90кг ќе ме убие. Реалноста е таа. Зошто сметам дека секој маж треба да биде снажен и да знае да се бори? Покрај очигледните еволутивни причини у смисла на зголемена вредност на пазарот на сексот и здравствени причини, осечатисе боље и тако даље, она што за мене е многу побитно е следново: Она што го дефинира мажот и го разликува од жената се неколку јадрени карактеристики. Чест, достоинство, интегритет и храброст. Ќе ти ја објаснам поентава од скроз субјективна линија. Како маж кој се труди да ги култивира и еманира овие јадрени вредности кои малтене денес се замрени, постојано се соочувам со еден многу реален али комичен проблем. Проста математика е во прашање. Да култивираш интегритет практично значи еманирање на апсолутна сувереност на личноста. Да бидеш суверен значи повеќе работи, само-одржлив, динстинктивен и тако даље, али она што е битно е да можеш да го кажеш Секому она што го мислиш и зад тоа да стоиш. Способноста за слободна експресија на внатрешноста е за мене есенцијална потреба. Поаѓајќи од таму, дали знаеш во колку многу ситуации сум се нашол каде што сум морал да тактизирам, калкулирам, обландирам па дур и преќутам што мислам од проста причина што спроти мене се наоѓа шимпанзо кое физички ме доминира во секоја смисла? Да, адаптирање значи преживување и тие филмови, али како човек со достоинство за мене адаптацијата НИКОГАШ нема да бидат компромисот и комформизот. Што ми преостанува? Да бидам снажен. Страшен.
Чувството на задоволство што го добиваш кога идиот ќе погледеш во очи и у фаца ќе му кажеш дека е идиот е оргазмично. Неспоредливо. Ниедна машина за кревање вреќи компири што ќе ја створи Дедалус нема така добро да му го издрка егото како оваа проста, примална работа. Десет тома прочитани книги не те прават помалку животно. Во право си, можеби никогаш нема да се најдеш во ситуација да се самозаштитиш или да си ја заштитиш фамилијата, али кога ќе се најдеш, ќе се покаеш за цел живот и тие 10 години "карате" у секунда ќе ти станат логични. Али ни ова не е суштината. Суштината е во чувството, во начинот на кој се носиш. Во тоа дека Ти се Може. Во тоа дека Јас го наметнувам темпото дали ќе бидеме цивилизирани или не, и ако работата превагне на "онаа" страна, Ја сум тука. И тоа чувство го носиш сегде, дома, на факултет, на работа, со пичето, со друштво, секаде. Мислам дека е крајно време да се освестите и мадињата да ги вратите во свои раце. Уште од копиљаци, од градинка до средно, па и на факс не прскаат и опрашуваат со естрогенче, практично денес не постои по цензурирано суштество од мажот, не постои општествена средина каде што мажот може да биде маж во својата потполност. И мене јасно ми е дека сеа ќе се појават пар Бели Витези шо ќе направат све да навлажнат некое запајажено форумско пиче па ќе истресат страшни фемибљувотини, али.. чукнете тоа главата малце.
@Crazy in Love го почнав постов пред да пишеш, не ме бриши.
Да де, може и дестинација за одмор да избере. Ако заработува повеќе, ќе те презира.Во брак одлуки се носат заедно, затоа сте во брак. А ако жена ти заработува повеќе?![]()